HR Professional: Το 72% θεωρεί ότι το quiet quitting οφείλεται στους κακούς managers

Στους κακούς managers θεωρεί ότι οφείλεται το quiet quitting το 72% των ατόμων που συμμετείχαν στο σχετικό poll του HR Professional στο LinkedIn. Επιπρόσθετα, από τα 667 άτομα που συμμετείχαν συνολικά στο εν λόγω διαδικτυακό poll, μόλις το 1% σημείωσε πως το φαινόμενο της σιωπηρής παραίτησης οφείλεται στους κακούς εργαζόμενους, ενώ το 24% απάντησε ότι το φαινόμενο οφείλεται και στους δύο.

Επιπλέον, ένα 4% των συμμετεχόντων επέλεξε την επιλογή Άλλος λόγος, επισημαίνοντας ως άλλες αιτίες την κακή εταιρική κουλτούρα, την έλλειψη σεβασμού, τις κακές οικονομικές απολαβές, την έλλειψη κινήτρων και επένδυσης στην εκπαίδευση και το ίδιο το τμήμα HR.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το επόμενο poll του HR Professional σχετικά με το gamification έχει ήδη ξεκινήσει και μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε εδώ.

Iaso Group: Νέος HR Director ο Σωτήρης Χατούπης

Καθήκοντα HR Director στην Iaso Group ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Σωτήρης Χατούπης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Senior HR Manager στην Avramar.

Ο Σ. Χατούπης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Παντείου, ενώ στην επαγγελματική του ποτεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Director στην Selonda και Personnel Manager στην Creta Farms.

Μελέτη GTA GT: Άνεργο στην Ελλάδα το 31,3% των νέων κάτω των 25 χρονών

H ελληνική αγορά εργασίας φαίνεται να έχει διαφύγει τους μεγαλύτερους κινδύνους, με το τρέχον ποσοστό ανεργίας να είναι, όπως στην ΕΕ, σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι πριν από τον Covid αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές της εταιρείας GTA GT, εταιρείας αντιπροσώπου της BCM Begin Capital Markets CY Ltd. Ωστόσο, η ανεργία των νέων είναι η κύρια αδυναμία της ελληνικής αγοράς εργασίας, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.

Στην Ελλάδα σχεδόν ένας στους τρεις (31,3%) νέους κάτω των 25 ετών και με ικανότητα προς εργασία είναι άνεργος. Η κατάσταση είναι χειρότερη μόνο στην Ισπανία, όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων φτάνει το 32,3%. Ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα δεν είναι ούτε ο μισός, δηλαδή 15,1%. Σύμφωνα με την GTA GT, υφίστανται δομικοί παράγοντες πίσω από το συγκεκριμένο είδος ανεργίας, καθώς υπάρχουν βιομηχανίες που αναπτύσσονται δυναμικά, όπως το fintech, που αναζητούν νέους με έφεση. Ωστόσο, η αγορά εργασίας δεν ανταποκρίνεται αρκετά γρήγορα για την απορρόφησή τους.

Ε.Κ: Η αναζήτηση εργασίας κέρδισε έδαφος έναντι της εκπαίδευσης
Από την άλλη πλευρά, ανάλυση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρεται στον αντίκτυπο των μέτρων λιτότητας, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, στον αριθμό των νέων που συμμετέχουν στην εκπαίδευση. Αυτό σχετίζεται με τη μείωση των πραγματικών μισθών και τη μείωση του επιπέδου κοινωνικής ασφάλισης. Οι νέοι προτίμησαν τότε την αναζήτηση εργασίας από την περαιτέρω εκπαίδευση.

Όμως, λόγω της οικονομικής ύφεσης, ο αριθμός των ευκαιριών εργασίας ήταν πολύ περιορισμένος και οι εταιρείες προτιμούσαν πιο μορφωμένο και έμπειρο εργατικό δυναμικό. Αν και το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα (μαζί με την Ισπανία) βρίσκεται πέραν του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. το ποσοστό των ανέργων νέων είναι τυπικά υψηλότερο. Τέλος, μέχρι τον Νοέμβριο του 2022 η ανεργία στην Ελλάδα είχε μειωθεί στο 11,4%, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2010, όταν η παγκόσμια χρηματοπιστωτική και η επακόλουθη οικονομική κρίση έπληξαν την Ελλάδα. Η Ελλάδα παρουσίασε για τελευταία φορά μονοψήφια ποσοστά ανεργίας το 2009. Από το 2012 έως τον Μάιο του 2018, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα κυμάνθηκε ακόμη και πάνω από το 20%.

Συνεργασία της Grant Thornton με το ΕΚΠΑ

Μια νέα συνεργασία της Grant Thornton με το ΕΚΠΑ ξεκινά. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Environmental, Social, Governance, Risk & Compliance της Grant Thornton διοργανώνει μαζί με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων και το Κέντρο Μελετών & Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Διαχείριση Κινδύνων».

Το πρόγραμμα καλείται να καλύψει το εκπαιδευτικό κενό που υφίσταται στην αγορά αναφορικά με τα θέματα Διαχείρισης Κινδύνων, τα οποία μάλιστα έχουν αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά την ψήφιση του ν.4760/2020 για την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα εξεταστούν βασικές λογιστικές έννοιες και τα είδη των χρηματοοικονομικών δεικτών, θα αναπτυχθεί η έννοια του κινδύνου και οι τρόποι ταξινόμησης των κινδύνων και θα αναλυθούν τα διάφορα είδη του χρηματοοικονομικού κινδύνου, μεταξύ άλλων.