Miele Hellas: Νέα Head of HR η Δήμητρα Μορτόγια

Καθήκοντα Head of HR στην Miele Hellas ανέλαβε πρόσφατα η Δήμητρα Μορτόγια, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε θέση Manager στην KPMG. H Δ. Μορτόγια προέρχεται από τον συμβουλευτικό κλάδο, με εκτενή εμπειρία σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα και στη Γερμανία.

Είναι κάτοχος MA στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Business School του University of Leeds και έχει εργαστεί ως Recruitment Team Leader στην ManpowerGroup, ως HR Consultant στην People for Business και ως Senior Talent Acquisition Consultant στην Michael Page, στη Φρανκφούρτη.

Στην Mitsis Hotels ο Χρήστος Τσιάκας

Καθήκοντα Talent & Learning Development Manager στην Mitsis Hotels ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Χρήστος Τσιάκας, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.

Ο Χ. Τσιάκας είναι κάτοχος MBA από το University of Kentucky, ενώ στο παρελθόν έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Training Manager στην Praktiker Hellas και στην Public.

P&G: Νέες προοπτικές απασχόλησης με τη δημιουργία ευρωπαϊκού hub στην Ελλάδα

H P&G προχωράει στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού hub με έδρα την Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στη χώρα μας, εγκαινιάζοντας παράλληλα μια νέα στρατηγική στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των Logistics. Σύμφωνα με την εταιρεία, το hub θα στελεχωθεί από μια νέα ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι θα υποστηρίζουν από τη χώρα μας και τα 40 διανεμητικά κέντρα της στην Ευρώπη, σε ορισμένες από τις σημαντικές λειτουργίες τους, όπως εκείνες που σχετίζονται με τα αποθέματα, την ανάλυση επιπέδου εξυπηρέτησης, τις ποιοτικές διαδικασίες κ.α.

«Το νέο αυτό σχήμα θα μπορέσει ταυτόχρονα, να αναπτύξει καινοτομίες και να εξάγει γνώση απαραίτητη για τη δημιουργία οικονομίας κλίμακος, μέσω του καλύτερου συντονισμού και της απρόσκοπτης λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση. Όπως αναφέρει, η Ελλάδα επιλέχτηκε από την εταιρεία ως έδρα του νέου αυτού Center of Excellence, αφενός, λόγω της κομβικής γεωγραφικής της θέσης και των προοπτικών της χώρας στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, αφετέρου, λόγω του υψηλού επιπέδου κατάρτισης του προσωπικού. Επίσης, σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιλογή διαδραμάτισε και το γεγονός  ότι το κέντρο logistics της P&G στην Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίες, εμφανίζει εξαιρετικές επιδόσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αυτήν την αφορμή, η P&G πρόσφατα υποδέχτηκε φοιτητές Πολυτεχνικών σχολών, για να γνωρίσουν από κοντά, το έργο της εφοδιαστικής αλυσίδας της. Οι φοιτητές, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κέντρο logistics της P&G Ελλάδας, στον Ασπρόπυργο, να γνωρίσουν τους ανθρώπους της εταιρείας, καθώς και να διερευνήσουν τις προοπτικές που ανοίγονται στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

ΕΑΣΕ: Βελτιώθηκε ο δείκτης τρέχουσας απασχόλησης το 4ο 3μηνο του 2022

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο 4o τρίμηνο του 2022 σημείωσε άνοδο έναντι του προηγούμενου τριμήνου, ενώ ένας στους δύο CEOs δήλωσαν ότι η αύξηση των επιτοκίων θα οδηγήσει σε νέα κόκκινα δάνεια.

Επιπλέον επτά στους δέκα CEOs θεωρεί ότι το 2023 θα υπάρξει μέτρια αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων. Τέλος, στις 157 μονάδες διαμορφώθηκε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) το 4ο τρίμηνο του 2022 (έναντι 137 το προηγούμενο τρίμηνο), όπως καταγράφηκε από την 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε  δείγμα 2.540 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP CRIF. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 16/12/2022 – 3/1/2023.

Εξάλλου, ο δείκτης τρέχουσας απασχόλησης βελτιώθηκε στις 120 μονάδες έναντι 113 το προηγούμενο τρίμηνο. Το ποσοστό των CEOs που δηλώνουν ότι ο αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διοικούν είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με ένα έτος πριν αυξήθηκε σε 51% έναντι 42% το προηγούμενο τρίμηνο, ποσοστό το οποίο είναι αυξημένο σε 61% για τους CEOs των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Ο δείκτης προσδοκιών απασχόλησης παρουσίασε αύξηση στις 162 μονάδες έναντι 146 το προηγούμενο τρίμηνο. Το μερίδιο των CEOs που δηλώνουν ότι η απασχόληση στις εταιρείες που διοικούν θα είναι αυξημένη 1 έτος μετά αυξήθηκε σε 51% έναντι 39% το προηγούμενο τρίμηνο.