--> 

Unilever: Ξεκινά το Unilever Future Leaders Programme

Η Unilever ανακοίνωσε την έναρξη, και αυτή τη χρονιά, του προγράμματος Unilever Future Leaders Programme στην Ελλάδα που στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να εργαστούν στην εταιρεία, να εκτεθούν σε διαφορετικούς ρόλους και να αναπτύξουν ικανότητες ώστε να εξελιχθούν στην επόμενη γενιά ηγετών της Unilever. Το Unilever Future Leaders Programme δίνει την ευκαιρία σε άτομα με υψηλές προοπτικές να γνωρίσουν διάφορους τομείς της επιχείρησης, να εργαστούν σε πραγματικά projects για κορυφαία brands όπως τα Dove, Axe, Ultrex, ΑΙΜ, Skip, Klinex, Cif, Hellmann’s, Knorr, Algida, Ben & Jerry’s, ΕΒΓΑ, Magic κ.ά. και να λάβουν καθοδήγηση από τα κορυφαία στελέχη της Unilever Hellas.

Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος νέοι απόφοιτοι και επαγγελματίες με μικρή εργασιακή εμπειρία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε σημαντικά projects και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε τομείς όπως το marketing, οι πωλήσεις και το finance, μέσα από πραγματικούς ρόλους και rotation που θα πραγματοποιείται ώστε τα άτομα να αποκτήσουν σφαιρική γνώση του τομέα που έχουν επιλέξει.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε, για ακόμα μια φορά, στην Ελλάδα το Unilever Future Leaders Programme. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν κατάρτιση και εμπειρία που θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν ως ηγέτες και να κάνουν τη διαφορά στην καριέρα τους”, δήλωσε η Αχίλλεια Κοντού, Head of HR της Unilever για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. “Η Unilever δεσμεύεται, παγκοσμίως, να προσφέρει τις απαραίτητες δεξιότητες σε πάνω από 10εκ. νέους και νέες και αυτό το πρόγραμμα αποτελεί βασικό μέρος αυτής της δέσμευσης”.

Poudouleveis.gr: Ανακοίνωσε τους καλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα για το 2022

Tα αποτελέσματα της ετήσιας αξιολόγησης που διεξήγαγε για την ανάδειξη των καλύτερων εργοδοτών ανακοίνωσε η πλατφόρμα poudouleveis.gr της Undelucram, δημοσιοποιώντας τη λίστα με τους Top Employers 2022 της Ελλάδας. H εν λόγω λίστα βασίζεται σε δείκτη (index) που προκύπτει από τον μέσο όρο της αξιολόγησης που δίνουν (πρώην και νυν) εργαζόμενοι για τους εργοδότες τους, καθώς και από τον αριθμό των αξιολογήσεων που καταγράφονται στην πλατφόρμα.

Η θέση που καταλαμβάνει κάθε εταιρεία στην τελική κατάταξη καθορίζεται από τη γενική της αξιολόγηση (70%) και την βαθμολογία της σε πέντε επιμέρους κατηγορίες (καθεμία συμμετέχει σε ποσοστό 6%), οι οποίες περιλαμβάνουν τις ευκαιρίες ανέλιξης, το πακέτο αποδοχών, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, το σύστημα διοίκησης με τις διαδικασίες, καθώς και τις εταιρικές αξίες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πλατφόρμα, τις πέντε πρώτες θέσεις για το 2022, στην ελληνική αγορά, καταλαμβάνουν οι Accenture Greece, Webhelp Greece, Σκλαβενίτης, Public και Μασούτης, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν οι e-food, Deloitte Greece, McDonald’s Greece, Lidl Hellas και Vodafone Greece. Η λίστα ολοκληρώνεται με 14 ακόμα Top Employers, οι οποίοι είναι οι Cosmote e-value, Coca Cola 3Ε, Jysk Greece, Πλαίσιο, Teleperformance, My Market, Γερμανός, ΑΒ Βασιλόπουλος, Inditex Greece, Praktiker Hellas, Κωτσόβολος, Jumbo, CQS και ICAP Group.

PwC “Global CEO Survey”: Πιο αισιόδοξοι οι Έλληνες CEOs από τους ξένους

Μείωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης τους επόμενους 12 μήνες αναμένει το 73% των CEOs που συμμετείχαν στην 26η ετήσια έρευνα της PwC “Global CEO Survey”. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2022 με τη συμμετοχή 4.410 CEOs από 105 διαφορετικές χώρες. Πρόκειται για την πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη στην ιστορία της συγκεκριμένης έρευνας σε αντίθεση με τις θετικές, αισιόδοξες προβλέψεις των δύο προηγούμενων ετών, κατά τα οποία το 76% και το 77% των ερωτηθέντων αντίστοιχα έβλεπε οικονομική άνθιση. Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, η έρευνα έδειξε τα εξής:

  1. Οι Έλληνες CEOs εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι (46%) από τους ξένους ομολόγους του (29%) αναφορικά με τη βελτίωση της εγχώριας οικονομίας
  2. Ενώ οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης αποτελούν την κυριότερη ανησυχία των CEOs διεθνώς, με τον πληθωρισμό (40%) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και την μακροοικονομική αστάθεια (31%) στην τρίτη, οι Έλληνες CEOs -λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας- κατατάσσουν τις γεωπολιτικές εντάσεις στην πρώτη θέση των άμεσων προκλήσεων (41%), με τον πληθωρισμό (40%) και τη μακροοικονομική αστάθεια (36%) να ακολουθούν.
  3. Η σύναψη συνεργασιών με εκπαιδευτικούς Φορείς βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων της πλειονότητας των Ελλήνων CEOs (78%) για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις εταιρείες τους. Διεθνώς, πρώτες στη λίστα βρίσκονται οι συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων (84%) και οι κλαδικές κοινοπραξίες (76%) ενώ οι συνέργειες με εκπαιδευτικούς Φορείς βρίσκονται στην πέμπτη θέση.

Power Factors: Νέα Talent Acquisition Specialist η Ευτυχία Γούλα

Καθήκοντα Talent Acquisition Specialist στην Power Factors ανέλαβε η Ευτυχία Γούλα, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Talent Acquisition Intern στην Netcompany-Intrasoft.

Η Ε. Γούλα είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Master στο HR Management & Services από το ΟΠΑ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει διατελέσει HR Administrator & Recruiter στην Horizon Marketing.