--> 

Deloitte Ελλάδος: Σχεδιάζει σειρά προσλήψεων με νέες θέσεις εργασίας στην Πάτρα

Η Deloitte Ελλάδος εγκαινίασε τα νέα της γραφεία στην Πάτρα, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ., στην οδό 28ης Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής ανακοινώθηκε και η δημιουργία του Brainzone, ενός Innovation Hub με σκοπό να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η επιτυχής δραστηριοποίηση νέων επιχειρήσεων στην πόλη. Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο επέκτασης της παρουσίας της Deloitte στην Ελλάδα σε τέσσερις βασικούς σταθμούς – «hubs», σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα, η οποία απορρέει από την αναγνώριση των δυνατοτήτων της περιφέρειας και κυρίως των πόλεων που φιλοξενούν πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και του επιστημονικού και στελεχιακού δυναμικού τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «όραμα της Deloitte είναι να δημιουργήσει μια νέα εργασιακή, οικονομική και κοινωνική προοπτική στην πόλη, προσφέροντας την ευκαιρία σε νέα στελέχη να ενταχθούν στο δυναμικό της, ενώ παράλληλα, μέσα από τη δράση και τα προγράμματα που αναπτύσσει, να σταθεί αρωγός στην τοπική επιχειρηματικότητα και κοινωνία».

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Deloitte σχεδιάζει έως το τέλος του 2023 να έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Πάτρα, σε αντικείμενα ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τους τομείς της τεχνολογίας, του Consulting (Συμβουλευτικών Υπηρεσιών) και του Risk Advisory (των Υπηρεσιών Διαχείρισης Ρίσκου), ενώ το γραφείο της Πάτρας αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης στρατηγικής της να δημιουργήσει ένα ακόμη πιο εκτενές δίκτυο εξυπηρέτησης των πελατών της, σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, στην Πάτρα δημιουργείται και το Κέντρο Αριστείας, σε συνεργασία με την Google, για περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών στον τομέα της βιωσιμότητας.

ΙΟΒΕ: Εκτιμά ότι η ανεργία το 2023 θα διαμορφωθεί στο 11,5%

Στο 11,6% τοποθετεί την ανεργία το γ’ τρίμηνο του 2022 το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας συνολικά για το 2022 εκτιμάται ότι κυμάνθηκε στο 12,3%, ενώ για το 2023 αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στο 11,5%, σύμφωνα με την εκτίμηση του ΙΟΒΕ. Αναφορικά με τους κλάδους με τη μεγαλύτερη άνοδο στην απασχόληση το 2022, αυτοί ήταν οι Εκπαίδευση (+36,6 χιλ. απασχολούμενοι), Πρωτογενής τομέας (+20,3 χιλ.) και Παροχή νερού-Επεξεργασία λυμάτων (+16,9 χιλ.), ενώ την ισχυρότερη μείωση κατέγραψαν η Δημόσια Διοίκηση (-20,9 χιλ.) και οι Μεταφορές-Αποθήκευση (-10,0 χιλ.).

Επιπρόσθετα, βάσει της εν λόγω έκθεσης, η πορεία της απασχόλησης το 2022 καθορίστηκε κυρίως από τις πολύ καλές επιδόσεις του τουρισμού, καθώς και την ικανοποιητική πορεία εξαγωγών, κατανάλωσης και κατασκευών, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και το υψηλό ενεργειακό κόστος, ενώ το 2023, η απασχόληση αναμένεται να επηρεαστεί θετικά από την ηπιότερη ενίσχυση των επενδύσεων, την περαιτέρω αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, την ηπιότερη άνοδο κατανάλωσης και εξαγωγών, καθώς και από τον τουρισμό, ο οποίος αναμένεται να κινηθεί στα ίδια ή λίγο χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του 2022.

Τέλος, οι θετικές εκτιμήσεις για την απασχόληση το 2023 αντισταθμίζονται από την αρνητική συγκυρία της ανόδου του πληθωρισμού, την αύξηση του κόστους δανεισμού, τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία.

ΟΠΑ: Στις 16 Φεβρουαρίου οι Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ

Εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ – Φεβρουάριος 2023» διοργανώνει την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, το Γραφείο Διασύνδεσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εν λόγω εκδήλωση απευθύνεται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και απόφοιτους του ΟΠΑ, υποψήφιους διδάκτορες ή κατόχους διδακτορικού διπλώματος, καθώς και εκπαιδευόμενους ή εκπαιδευμένους του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ ΟΠΑ.

Ειδικότερα, η εκδήλωση, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ, αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με περισσότερες από 70 επιλεγμένες επιχειρήσεις από κάθε κλάδο της οικονομίας, στοχεύοντας στη στελέχωσή τους με ανθρώπινο δυναμικό υψηλής γνωστικής κατάρτισης και δεξιοτήτων.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι τα βιογραφικά σημειώματα όλων των συμμετεχόντων θα είναι προσβάσιμα από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με ισχύ έως και την 1η Οκτωβρίου 2023, με δυνατότητα ανανέωσής τους.

Accenture: Ο ρόλος του CHRO κρίσιμος καταλύτης αλλαγής

Σύμφωνα με τη μελέτη «The CHRO as a growth executive» της Accenture, ενώ οι διευθύνοντες σύμβουλοι θεωρούν το συνδυασμό δεδομένων, τεχνολογίας και ανθρώπων ως βασικό παράγοντα ανάπτυξης, μόνο το 5% των μεγάλων, παγκόσμιων οργανισμών τον αξιοποιούν αποτελεσματικά, ενώ οι εταιρείες που αντιλαμβάνονται αυτή την ευκαιρία μπορούν να αποκομίσουν ένα premium 11% σε επίπεδο παραγωγικότητας. Αναλυτικότερα, η εν λόγω μελέτη υπογραμμίζει τη δύναμη του ανθρώπινου στοιχείου.

Αυτό συμβαίνει διότι, το premium παραγωγικότητας της τάξεως του 11% μειώνεται σε μόλις 4% όταν οι εταιρείες εφαρμόζουν λύσεις δεδομένων και τεχνολογίας που αποτυγχάνουν να θέσουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο, τονίζοντας με τον τρόπο αυτό τη σημαντική επίδραση που έχουν οι εργαζόμενοι σε επίπεδο ανταγωνιστικής διαφοροποίησης και ανάπτυξης.

Επιπλέον, βάσει της έρευνας, οι κορυφαίοι παράγοντες ανάπτυξης που εντοπίστηκαν από τους CEOs περιλαμβάνουν τη βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας μέσω δεδομένων, τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης (38%), την πρόσβαση σε ταλέντο και την ανάπτυξη νέου (38%), την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών μονάδων (35%) καθώς και την ενίσχυση του ψηφιακού πυρήνα της επιχείρησης (34%).

Επιπρόσθετα, η μελέτη ορίζει τον ρόλο του CHRO ως βασικού καταλύτη για την αξιοποίηση του συνδυασμού δεδομένων, τεχνολογίας και ανθρώπων, θέτοντας τον ανθρώπινο παράγοντα και ταλέντο στον πυρήνα της επανεφεύρεσης των επιχειρήσεων. Έτσι, το 89% των CEOs που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρει ότι οι CHROs θα πρέπει να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην επίτευξη μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, αν και μόνο το 45% των CEOs δηλώνει ότι δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για τους CHROs.