Ημέρες Καριέρας ΔΥΠΑ: 200.000 νέες θέσεις εργασίας από Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος σε συζήτηση στο πλαίσιο της 14ης εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας», που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το επόμενο διάστημα θα βγουν περίπου 200.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, με τον στόχο της κυβέρνησης να είναι η μείωση της ανεργίας κάτω του 10%, εντός του 2024. «Πιστεύω ότι το επόμενο μεγάλο μέτωπο το οποίο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στην αγορά εργασίας, αφορά δύο πτυχές: Το πρώτο είναι πως θα καλύψουμε ανάγκες σε γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους, όπως ο τουρισμός, όπου ήδη βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εξεύρεσης δυναμικού. Και αυτό, ενδεχομένως, έχει να κάνει και με τη δεύτερη μεγάλη πρόκληση που είναι η επανακατάρτιση και η απόκτηση πρόσθετων δεξιοτήτων σε μια αγορά εργασίας η οποία αλλάζει συνέχεια», επισήμανε.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 14 τέτοιες εκδηλώσεις με συμμετοχή 700 μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, που έχουν προσφέρει 18.000 θέσεις εργασίας, ενώ ήρθαν σε αυτές 28.000 άνεργοι. «Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 263.000 επιπλέον θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Και η συμβολή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης είναι καθοριστική, καθώς πάνω από 100.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί λόγω της ενεργούς συμμετοχής της ΔΥΠΑ και της επιτάχυνσης των προγραμμάτων ενεργητικής απασχόλησης με την αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης», τόνισε ο ίδιος.

Άλμα 240% στις προσλήψεις μέσω ΔΥΠΑ, τα τελευταία 3,5 χρόνια
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΔΥΠΑ την τελευταία τριετία. Σύμφωνα με τα στοιχεία,  σε διάστημα 42 μηνών, από τις αρχές Αυγούστου 2019 έως τα τέλη του φετινού Ιανουαρίου, έχουν γίνει περισσότερες από 109.000 προσλήψεις χάρη σε προγράμματα και πρωτοβουλίες της ΔΥΠΑ, αριθμός – ρεκόρ που αντιστοιχεί σε σχεδόν 2.600 προσλήψεις ανά μήνα. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως ο ρυθμός προσλήψεων έχει υπερτριπλασιαστεί (+240%) σε σύγκριση με τα προηγούμενα 4,5 χρόνια, καθώς ανάμεσα στο 2015 και στον Ιούλιο του 2019 ο απολογισμός ήταν 41.155 προσλήψεις, που αναλογεί σε 762 ανά μήνα. Στόχος της ΔΥΠΑ είναι η δημιουργία 201.000 θέσεων εργασίας το επόμενο διάστημα, μέσω δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και υφιστάμενων προγραμμάτων.

Συνεργασία Nestlé και One Breath Mindfulness Center

Σε μία νέα συνεργασία προχώρησαν η Nestlé και η One Breath Mindfulness Center, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα, διάρκειας 6 εβδομάδων, για την ανάπτυξη της Ανθεκτικότητας, μέσω του Mindfulness.

Στόχος του εν λόγω προγράμματος ήταν οι συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν την ηρεμία, τη διαύγεια και τη μεταξύ τους σύνδεση. «Το εξειδικευμένο αυτό πρόγραμμα ενίσχυσε την κουλτούρας ειλικρίνειας και σεβασμού που καλλιεργούμε.

Ενδυνάμωσε την ψυχική και τη σωματική υγεία των συμμετεχόντων, καλλιεργώντας τη συναισθηματική νοημοσύνη και την ενεργητική ακρόαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεωργαλάς, Talent Acquisition, Recruitment Marketing & Development Manager της Nestlé και συμπλήρωσε: «Οι άνθρωποί μας αγκάλιασαν και υπερψήφισαν την πρωτοβουλία αυτή από την πρώτη στιγμή, εξού και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να την παρέχουμε σε όλες μας τις ομάδες».

Katradis: Νέα Head of HR η Ευαγγελία Τσατσαρή

Καθήκοντα Head of HR στην Katradis Marine Ropes Industry ανέλαβε η Ευαγγελία Τσατσαρή, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HRD Specialist | Change Management & HR Communication Fixed & Mobile στον ΟΤΕ.

Η Ε. Τσατσαρή είναι κάτοχος Professional Diploma στο HR Management από την ΕΕΔΕ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Head of Training & Development Dept στην Proton Bank.

Phāea Resorts: Εκπαίδευση με θέμα «Η τέχνη της επιλογής προσωπικού»

Εκπαίδευση με θέμα «Η τέχνη της επιλογής προσωπικού» πραγματοποίησε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου η Phāea Resorts για τους ανθρώπους της, με εισηγήτρια τη Σοφία Κορναράκη, HR Manager της εταιρείας.

Στην εν λόγω εκπαίδευση συμμετείχαν 22 General Managers και Hiring Managers της εταιρείας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, μέσω της αλληλεπίδρασης με την εισηγήτρια, να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρία, ενώ έλαβαν χώρα και team building δραστησριότητες. «Η συγκεκριμένη εκπαίδευση αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για εμένα.

Είναι τόσο όμορφο να βλέπεις διαφορετικές ομάδες και στελέχη από διαφορετικά ξενοδοχεία να συνυπάρχουν και να αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά. Τέτοιου είδους teambuildings αναζωογονούν τις συναδελφικές σχέσεις και δίνουν μια ξεχωριστή πνοή στο εργασιακό περιβάλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά η Σ. Κορναράκη.