HR Professional: Το 44% βάζει την ανθρωποκεντρική ηγεσία στην κορυφή της ατζέντας

Η επόμενη μέρα για την εργασία έχει ήδη αφιχθεί. Ηγεσία, οργανισμοί και ανθρώπινο δυναμικό διαμορφώνουν το μέλλον της εργασίας μέσα από μία διαδικασία διαρκούς αναθεώρησης και ταχείας προσαρμογής στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Οι επίκαιρες κρίσεις αναδεικνύουν νέες προκλήσεις και η ευελιξία είναι η λέξη κλειδί για την είσοδο στο νέο κόσμο της εργασίας. Με αφορμή το επερχόμενο συνέδριο της Boussias, Future of Work Conference, σφυγμομετρήσαμε τη γνώμη των στελεχών απευθυνόμενοι στην κοινότητα HR, αλλά και σε όλους τους People Managers, σχετικά με τη σημαντικότητα των καίριων θεμάτων που παραμένουν στην κορυφή της ατζέντας, υπό τη σκιά των επίκαιρων κρίσεων της ύφεσης και του πληθωρισμού.

Το 44% των ατόμων που συμμετείχαν στο σχετικό poll του HR Professional στο LinkedIn θεωρεί πως η ανθρωποκεντρική ηγεσία παραμένει στην κορυφή της ατζέντας για το Μέλλον της εργασίας. Επιπρόσθετα, από τα 599 άτομα που συμμετείχαν συνολικά στο εν λόγω διαδικτυακό poll, το 24% σημείωσε στην κορυφή της ατζέντας τα νέα μοντέλα Remote και Hybrid, ενώ το 16% απάντησε οι τεχνολογίες αιχμής και το ΑΙ και ένα επίσης 16% τις δεξιότητες και τις ικανότητες.

Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε ένα εξαιρετικό lineup ομιλητών την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του OTEAcademy. Διαθέσιμα εισιτήρια με έκπτωση -15% έως τις 24 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες και εγγραφές www.futureofwork.gr.

ΔΥΠΑ: Εξειδίκευση των 200.000 νέων θέσεων εργασίας

Σε εξειδίκευση των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για τις 200.000 νέες θέσεις εργασίας που αναμένεται να δημιουργηθούν το προσεχές διάστημα προχώρησε η ΔΥΠΑ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι 68.000 θέσεις θα καλυφθούν από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης (68 εκατ. ευρώ), ενώ ήδη οι 30.000 θέσεις έχουν ανοίξει από τον Δεκέμβριο. Η διάρκειά τους κυμαίνεται από 7 έως 18 μήνες, ενώ ο μισθός των ωφελούμενων ξεκινά από τα 713 ευρώ και φτάνει και στα 951 ευρώ (για άνεργους που έχουν συμπληρώσει το 12μηνο επιδοτούμενης ανεργίας).

Οι 10.000 (από τις 30.000) αφορούν νέους άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένων στα μητρώα της ΔΥΠΑ, με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημοσίου και επιχειρήσεις ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού. Οι άλλες 10.000 αφορούν ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές υψηλής ανεργίας, με προϋπολογισμό 119,7 εκατ. ευρώ, ενώ χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το τρίτο πακέτο των 10.000 θέσεων αφορά ανέργους που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 112,3 εκατ. ευρώ επίσης με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος θα ωφελήσει 7.000 άτομα που ανήκουν σε τρεις κατηγορίες, άνεργες μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας, μακροχρόνια άνεργους άνω των 24 μηνών, άτομα άνω των 55 ετών που είναι άνεργοι για διάστημα άνω των 12 μηνών, καθώς και άτομα με πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών και Ρομά

38.000 επιπλέον θέσεις εργασίας μέχρι τον Μάιο
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, 38.000 νέες θέσεις  θα δρομολογηθούν μέχρι το Μάιο και θα αφορούν σε προγράμματα με έμφαση σε γυναίκες και  πράσινη οικονομία. Θα ξεκινήσουν πιλοτικά σε πόλεις με υψηλά ποσοστά ανεργίας και οικονομίες σε μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται πρόγραμμα για ανέργους 25-45 ετών, με επιδότηση πάνω από 60-65%, ενώ για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα εμπόδια θα φτάνει και το 80%. Παράλληλα η ΔΥΠΑ σχεδιάζει προγράμματα για 111.000 θέσεις εργασίας που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ. Θα περιλαμβάνει νέες δράσεις, συμβουλευτική και κατάρτιση και θα απευθύνεται σε  γυναίκες, νέους και  μακροχρόνια ανέργους. Θα ξεκινήσουν σταδιακά μετά την άνοιξη και θα δίνουν έμφαση στην επιχειρηματικότητα, στην πράσινη και γαλάζια (ναυτιλία, ναυπηγεία) οικονομία, καθώς και στην ψηφιακή οικονομία. Τέλος, 22.000 επιπλέον θέσεις εργασίας άνοιξαν ή θα ανοίξουν άμεσα με άλλα προγράμματα.

Συνεργασία Κωτσόβολος και Orientum

Στην εξασφάλιση δωρεάν ατομικού Προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού για 24 παιδιά εργαζομένων της και 26 μαθητές από το Χατζηκυριάκειο και την Κιβωτό του Κόσμου προχώρησε η Κωτσόβολος, σε συνεργασία με την Orientum.

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ατομικό τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για κάθε μαθητή, αλλά και μια ατομική συνάντηση συμβουλευτικής σταδιοδρομίας.

Παράλληλα, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, διοργανώθηκε ένα webinar Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα τα «Επαγγέλματα του 2030», στο οποίο συμμετείχαν εργαζόμενοι της εταιρείας με τα παιδιά τους, μαζί με στελέχη και παιδιά από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και την Κιβωτό του Κόσμου.