--> 

Lidl Ελλάς: Νέες αυξήσεις και παροχές ύψους 6,7 εκατ. ευρώ για τους εργαζομένους της

Η διοίκηση της Lidl Ελλάς προχωρά στη χορήγηση μισθολογικών αυξήσεων και επιπρόσθετων παροχών συνολικού ύψους 6,7 εκατ. ευρώ για το σύνολο των εργαζομένων της, «ως επιβράβευση για τη συλλογική προσπάθεια και συνεισφορά τους κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος», όπως αναφέρει η σχετική της ανακοίνωση.

Η ενίσχυση αυτή έρχεται να προστεθεί σε ένα πακέτο παροχών συνολικής αξίας 2 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο και έχει ήδη υλοποιηθεί, «όσο και στο ήδη υπάρχον ανταγωνιστικό πακέτο αμοιβών και παροχών της εταιρείας». «Αντιμετωπίζουμε μια ακόμα ιδιαίτερη χρονιά.

Για ακόμη μια φορά, καλούμαστε να εργαστούμε όλες και όλοι μαζί, με τον μοναδικό τρόπο που χαρακτηρίζει την ομάδα της Lidl Ελλάς, με εμπιστοσύνη, αισιοδοξία, φιλοδοξία, δικαιοσύνη και ομαδικότητα, κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες, ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας στις καλύτερες τιμές της αγοράς» δήλωσε σχετικά ο Martin Brandenburger, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.

Attica Bank: Σε ισχύ πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το ανθρώπινο δυναμικό της έθεσε σε ισχύ από χθες, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 10 Μαρτίου, η Attica Bank με εσωτερική εγκύκλιο. Το εν λόγω Πρόγραμμα θα αφορά άμεση αποχώρηση και θα παρέχει Ποσό Αποζημίωσης που θα υπολογίζεται από το άθροισμα της πλήρους αποζημίωσης του Ν. 3198/1955 και των μεικτών μηνιαίων τακτικών αποδοχών ενός έτους υπολογιζόμενων ως 14 μεικτοί μηνιαίοι μισθοί πλέον 40% (ήτοι 1,4 μεικτές ετήσιες τακτικές αποδοχές).

Ως ημερομηνία υπολογισμού της αποζημίωσης θα ληφθεί η 31/12/2022 και ως μισθός υπολογισμού μεικτών μηνιαίων αποδοχών ενός έτους ορίζεται ο μισθός του μήνα Δεκεμβρίου 2022 μη συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων αποδοχών. Παράλληλα, η Τράπεζα θα προβεί και στην παροχή επιπλέον οικονομικών κινήτρων, τα οποία θα λειτουργούν αθροιστικά.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται προσαύξηση του Ποσού Αποζημίωσης κατά 10% στους εργαζόμενους που εργάζονται στα καταργούμενα καταστήματα, προσαύξηση βάσει ηλικίας και βάσει ετών υπηρεσίας, προσαύξηση κατά € 5.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο με ανώτατο όριο τις € 10.000 και κατά € 30.000 στους συμμετέχοντες που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, ενώ όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, θα λάβουν επιπλέον € 5.000. Σημειώνεται, τέλος, ότι το εν λόγω Πρόγραμμα της Attica Bank προβλέπει και πρόσθετες παροχές, όπως η συνέχιση της ασφάλισης και των παροχών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ήπειρος ΑΕΒΕ: Νέα HR Director η Ζένια Δελαγραμμάτη

Καθήκοντα HR Director στην Ήπειρος ΑΕΒΕ ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Ζένια Δελαγραμμάτη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην General Mills.

H Z. Δελαγραμμάτη είναι απόφοιτη του City of Portsmouth College και κάτοχος Diploma in Business Administration από το University of Leicester, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Manager ANZ στην Swisslog.

Mentoring: Νέα πλατφόρμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και εργασιακής καθοδήγησης

Πλατφόρμα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την εργασιακή καθοδήγηση ωφελούμενων – ευάλωτων κοινωνικών ομάδων – με απώτερο σκοπό την εύρεση εργασίας δημιουργήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ). Πρόκειται για την πλατφόρμα με την επωνυμία Mentoring (https://mentoring.sw.hmu.gr/), η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε απόρους που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για να γίνει αυτό, αφιλοκερδώς έμπειροι επαγγελματίες σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και έπειτα από αυστηρή επιλογή της ομάδας του mentoring, προσφέρουν γνώσεις, δεξιότητες και την εμπειρία τους στον εργαζόμενο ή άνεργο που έχουν αναλάβει, με στόχο ο τελευταίος να αναπτύξει προσωπικές και τεχνικές δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λάμπρος Καμπουράκης, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Ο ενδιαφερόμενος που αναζητά εργασία ανεξάρτητα αν είναι ή όχι, δικαιούχος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μπορεί να εισέλθει στο πεδίο «Ανέπτυξε Δεξιότητες ή Βρες Εργασία» και ακολουθώντας τις οδηγίες να φτιάξει το δικό του προφίλ τόσο των προσόντων που διαθέτει, όσο και των εργασιών για τις οποίες ενδιαφέρεται και αντιστοίχως, ένας επιχειρηματίας που αναζητά ανθρώπινο δυναμικό θα εισέρχεται στο πεδίο «Γίνε Εργοδότης» και θα μπορεί να δημιουργεί τα δικό του προφίλ ως προς το επάγγελμά του αλλά και το προφίλ του εργαζομένου ή των εργαζομένων για τους οποίους ενδιαφέρεται.

Με το κατάλληλο λογισμικό θα γίνεται η αντιστοίχιση εργοδοτών και ανέργων που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, οι οποίοι μπορούν να ενημερώνονται ηλεκτρονικά και να έρχονται σε επικοινωνία άμεσα. Ο Λ. Καμπουράκης κατέληξε λέγοντας ότι «για την επιτυχία της εν λόγω πλατφόρμας απαιτείται ο κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός εγγραφών τόσο αναζητούντων εργασία όσο και εργοδοτών ώστε οι πιθανότητες αντιστοίχισης και εν τέλει εύρεσης εργασίας, να είναι πολύ μεγάλες», και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν προς μια κατεύθυνση ωφέλειας όσο το δυνατόν περισσοτέρων ανέργων αλλά και εργοδοτών.