EY: Λανσάρει το Women4Cyber Greece Mentorship program

Η ΕΥ ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος Mentorship του Women4Cyber Greece. Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη και καθοδήγηση των γυναικών που ενδιαφέρονται να εισέλθουν ή και να εξελιχθούν περαιτέρω στον ταχέως εξελισσόμενο τομέα της κυβερνοασφάλειας, έτσι ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, καθώς και τα απαραίτητα προσόντα που έχει ανάγκη η αγορά και, εν τέλει, να χαράξουν τη δική τους επαγγελματική πορεία στον τομέα.

Η πρώτη έκδοση του προγράμματος που ξεκίνησε πρόσφατα, θα διαρκέσει μέχρι και τον Ιούλιο 2023. Οι αιτήσεις για mentors, αλλά και για mentees έχουν ήδη ξεκινήσει μέσα από την επίσημη σελίδα του Women4Cyber Greece.

Παράλληλα, η ΕΥ Ελλάδος ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τη Microsoft, στο πλαίσιο του προγράμματος GR for Growth, θα παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση και upskilling σε 15 γυναίκες επαγγελματίες πάνω σε τεχνολογικές πιστοποιήσεις της Microsoft, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους στον χώρο της τεχνολογίας.

Να σημειωθεί εδώ ότι η EY υλοποιεί πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ισότητας των φύλων και της συμπερίληψης στον κλάδο της τεχνολογίας, όπως η διοργάνωση του ReGeneration Academy for Women in Data Engineering στην Ελλάδα, όπου 20 από τις νέες πτυχιούχους εντάχθηκαν στην EY μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Όμιλος Adecco: Συνεχίζει το CEO for One Month

Για 10η χρονιά ο Όμιλος Adecco συνεχίζει το πρόγραμμα CEO for One Month, μια πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και της έλλειψης δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, καλεί νέους χωρίς ή με μικρή εργασιακή εμπειρία να δηλώσουν συμμετοχή για το πρόγραμμα CEO for One Month και να διεκδικήσουν μία ευκαιρία για εμπειρία εργασίας δίπλα στα ηγετικά στελέχη του Ομίλου.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει σε νέους υποψηφίους με λίγη ή καθόλου επαγγελματική εμπειρία την ευκαιρία που χρειάζονται για να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους ενισχύοντας την απασχολησιμότητά τους και τις επαγγελματικές τους προοπτικές μέσω υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας. Το πρόγραμμα θα «τρέξει» σε παγκόσμιο επίπεδο στις χώρες όπου ο Όμιλος Adecco έχει παρουσία.

Στο πρώτο στάδιο οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για να διεκδικήσουν τον ρόλο στο Cluster όπου ανήκει η χώρα διαμονής τους πλαισιώνοντας τον Cluster Head του Ομίλου Adecco και τα ηγετικά στελέχη της περιοχής αυτής για έναν μήνα. Για την Ελλάδα, υποψήφιοι και από τις 3 χώρες του Cluster Ελλάδας, Βουλγαρίας & Ρουμανίας θα αξιολογηθούν και ένας υποψήφιος θα εργαστεί δίπλα στον Vice President & Cluster Head Ελλάδας, Βουλγαρίας & Ρουμανίας του Ομίλου Adecco, Κωνσταντίνο Μυλωνά. Από τους υποψηφίους που θα ξεχωρίσουν σε αυτό το πρώτο στάδιο, ένας θα επιλεγεί για να γίνει Global CEO for One Month, και να εργαστεί υπό την άμεση καθοδήγηση του CEO του Ομίλου Adecco, Denis Machuel.

Neurosoft: Νέα Talent Acquisition Specialist η Άννα Μπικάκη

Καθήκοντα Talent Acquisition Specialist στην Neurosoft ανέλαβε η Άννα Μπικάκη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Talent Acquisition & EX Specialist στην Profile Software.

Η Α. Μπικάκη είναι απόφοιτη της Παντείου, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Associate στην Grant Thornton Greece και HR Assistant στην SingularLogic.

Έρευνα: Το υψηλό IQ φέρνει υψηλότερο μισθό, αλλά μέχρι ενός ορίου

Η υψηλή νοημοσύνη φέρνει μεν υψηλότερο μισθό, αλλά μέχρι ενός σημείου. Αυτό διαπίστωσε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία και που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο στο European Sociological Review.

Σύμφωνα με την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το όριο αυτό είναι οι 600.000 σουηδικές κορώνες τον χρόνο (53.700 ευρώ), ενώ όταν οι μισθοί ανεβαίνουν πάνω από αυτό το επίπεδο, η νοημοσύνη δεν αυξάνεται πια. Το top 1% των καλύτερα αμειβόμενων, μάλιστα, έχει ελαφρώς χαμηλότερο IQ σε σχέση με όσους βρίσκονται στην ακριβώς χαμηλότερη μισθολογική κατηγορία. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, μελετήθηκαν 59.387 άνδρες γεννημένοι στη Σουηδία, οι γνωστικές ικανότητες των οποίων καταγράφηκαν σε ηλικία 18 ή 19 ετών και στη συνέχεια οι ερευνητές παρακολούθησαν τις απολαβές τους κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 11 ετών, δηλαδή όταν βρίσκονταν σε ηλικία μεταξύ 35 και 45 ετών.

Η έρευνα βασίστηκε σε ένα τυποποιημένο τεστ νοημοσύνης, στο οποίο υποβλήθηκαν οι άνδρες στο πλαίσιο της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας τους. Αυτό περιλάμβανε δοκιμασίες λεκτικής κατανόησης, τεχνικής κατανόησης, ικανότητας κατανόησης του χώρου και λογικής. Βέβαια, η έρευνα δεν μέτρησε άλλες ικανότητες, όπως τις κοινωνικές δεξιότητες που μπορεί να έχει κάποιος και οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν έναν εργαζόμενο να επιτύχει καλύτερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις.

Παράλληλα, οι συντάκτες της έρευνας αναγνωρίζουν και άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρέασαν τα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι μπορεί να μην επιλέγουν πάντα την πιο ακριβοπληρωμένη δουλειά, αλλά να προτιμούν μια θέση με μεγαλύτερο ενδιαφέρον ή αντίκτυπο.

(Πηγή: healthpharma.gr)