Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Εγκαινιάζει την πρωτοβουλία Saracakis School of Parents

Το Saracakis School of Parents, μία πρωτοβουλία Εταιρικής Υπευθυνότητας, εγκαινιάζει τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Συγκεκριμένα, ως πρώτη ενέργεια αυτής της πρωτοβουλίας, ο Όμιλος θα συνεργαστεί με την Έλενα Κοντογιάννη, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας και Εκπαιδεύτρια Γονέων, πραγματοποιώντας 4 digital live sessions Συμβουλευτικής Γονέων για το Attachment Parenting.

Οι εν λόγω θεματικές συνεδρίες απευθύνονται σε γονείς που έχουν παιδιά 0-15 ετών και θα εστιάσουν στη θετική διαπαιδαγώγηση και στα όρια, στην προσαρμογή στον παιδικό σταθμό/νηπιαγωγείο και στο άγχος αποχωρισμού, στην υπερβολική χρήση οθονών και στη διαχείριση τους, αλλά και στην πρόληψη, στις συνέπειες και στην αντιμετώπιση του Bullying.

«Ευχόμαστε πραγματικά οι άνθρωποί μας να βοηθηθούν ουσιαστικά στη διαμόρφωση του ρόλου τους ως γονέα καθώς και στην ανάπτυξη υγιούς σχέσης με τα παιδιά τους» αναφέρει η χαρακτηριστική ανακοίνωση.

Συνεργασία Reborrn με Corporate Rebels

Η εταιρεία consultancy Reborrn, με έδρα σε Λονδίνο και Αθήνα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τους Corporate Rebels.  Όπως αναφέρει η ίδια, στη σχετική της ανακοίνωση, «πρόκειται για μία ομάδα νέων ανθρώπων που αμφισβητεί το status quo της επαγγελματικής πραγματικότητας και έχει αναλάβει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποστολή: να επαναπροσδιορίσει την εργασία με πιο θετικό πρόσημο… οδηγώντας και πυροδοτώντας μια μορφή κινήματος προς αυτή την κατεύθυνση». Aπώτερος στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία added value στις υπηρεσίες της Reborrn, μαζί με την περαιτέρω ενίσχυση της εξειδίκευσης και της εμπειρίας των δύο ομάδων, προς ένα καλύτερο τρόπο εργασίας.

Η ίδια ανακοίνωση, αναφερόμενη στην ιστορία των Corporate Rebels, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Συνειδητοποιώντας ότι οι περισσότεροι σύγχρονοι χώροι εργασίας πάσχουν σε πολλά σημεία και είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικοί για τους εργαζομένους, οι Joost και Pim αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την corporate καριέρα τους και ξεκίνησαν το εγχείρημά τους το 2016.

Συναντώντας και μιλώντας με founders, CEOs, C-level στελέχη και κυρίως εργαζομένους επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, αναζητούν και εξερευνούν την πρωτοπορία και την καινοτομία στον χώρο εργασίας. Παράλληλα, μπαίνοντας εντατικά στη λειτουργία των πιο προοδευτικών οργανισμών ανά τον κόσμο, προσπαθούν να κατανοήσουν σε βάθος τι σημαίνει το να εργάζεται κανείς “διαφορετικά”, ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη σε περιπτώσεις μη ασφαλών συνθηκών εργασίας, και υποστηρίζουν παράλληλα πρωτοβουλίες για τη βελτίωση στην ποιότητα της επαγγελματικής ζωής στον αναπτυσσόμενο κόσμο».

The Upfront Initiative: Η 2η διοργάνωση στις 2 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών

Στις 2 Μαρτίου, στο Ωδείο Αθηνών, θα διεξαχθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το The Upfront Initiative, το ετήσιο συνέδριο της LiFO και της Tsomokos που ασχολείται με την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στις φετινές θεματικές περιλαμβάνονται οι γυναίκες σε θέσεις ηγεσίας, ο σεξισμός, ο ηλικιακός ρατσισμός, ιστορίες coming out στο εργασιακό περιβάλλον, η ρευστότητα του φύλου, η προσβασιμότητα στον χώρο εργασίας και η παροχή ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, θα βρεθούν στο προσκήνιο βέλτιστες πρακτικές και success stories ενσωμάτωσης και συμπερίληψης, η έννοια του προνομίου εντός των μειονοτικών ομάδων, η νευροδιαφορετικότητα σε συνάρτηση με την εργασία και οι κοινωνικές ανισότητες που διαιωνίζονται παρά τις καλύτερες προθέσεις της πολιτείας και των εταιρειών.