Παπαστράτος: 300 νέες θέσεις εργασίας από τη νέα της επένδυση

300 νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργήσει η νέα επένδυση που ανακοίνωσε η Παπαστράτος, ύψους 200 εκατ. ευρώ, επένδυση που θα ενισχύσει το εξαγωγικό έργο της εταιρείας, φτάνοντας σε συνολική αξία εξαγωγών τα 300 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση αφορά στη δημιουργία 4 νέων γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Ασπρόπυργο. Να σημειωθεί ότι στην Παπαστράτος σημειώθηκε και μια σημαντική αλλαγή στην διοίκηση, με τον Γιώργο Μαργώνη να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και να διαδέχεται τον Χρήστο Χαρπαντίδη, πλέον Αντιπρόεδρο της PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Παπαστράτος πέρα από τις επανειλημμένες βραβεύσεις της ως Best Work Place και Top Employer, έχει πιστοποιηθεί ως η πρώτη εταιρεία με Equal Salary και ως η πρώτη “Smoke-Free” εταιρεία στην Ελλάδα.

Salesforce: Οι CEOs δεν κατανοούν τα δεδομένα

Η Salesforce δημοσιοποίησε μια νέα παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη σε σχεδόν 10.000 διευθυντικά στελέχη, τα οποία αναφέρουν ότι ενώ γνωρίζουν πως η χρήση δεδομένων είναι σημαντική για την εταιρεία τους, η συντριπτική πλειοψηφία δεν αξιοποιεί τη δύναμή τους επειδή δεν μπορεί να τα κατανοήσει. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Έρευνα Αναξιοποίητων Δεδομένων (Untapped Data Research) της Salesforce –που διεξήχθη με τη συνεργασία της YouGov-, 8 στους 10 (80%) διευθυντές επιχειρήσεων δηλώνουν ότι τα δεδομένα είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη αποφάσεων στον οργανισμό τους και το 73% συμφωνεί ότι συμβάλλουν στη μείωση της αβεβαιότητας και στη λήψη ορθότερων αποφάσεων.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, πάνω από τα δύο τρίτα (67%) των διευθυντικών στελεχών δεν χρησιμοποιούν τα δεδομένα για αποφάσεις που σχετίζονται με την τιμολογιακή πολιτική ώστε να συμβαδίζουν με τις οικονομικές συνθήκες, όπως ο πληθωρισμός, ενώ λιγότεροι από το ένα τρίτο (29%) τα χρησιμοποιούν για να ενημερώσουν τη στρατηγική τους όταν εισέρχονται σε νέες αγορές. Το 41% των ανώτερων στελεχών αναφέρουν έλλειψη κατανόησης των δεδομένων είτε επειδή είναι πολύ περίπλοκα ή δεν είναι αρκετά προσβάσιμα, ενώ το ένα τρίτο (33%) των ηγετών των επιχειρήσεων αναφέρει έλλειψη ικανότητας δημιουργίας πληροφοριών από δεδομένα.

Τέλος, σχεδόν το ένα τρίτο (30%) κατακλύζεται από τον όγκο των δεδομένων, ο οποίος αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί σε μέγεθος έως το 2026. Για την αντιμετώπιση αυτών των προβληματισμών, το 73% των επιχειρήσεων σχεδιάζει να συνεχίσει ή να αυξήσει τις δαπάνες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κατάρτιση των εργαζομένων σε θέματα δεδομένων. Η εκπαίδευση στις αντίστοιχες δεξιότητες μπορεί να υποστηρίξει τους επιχειρηματικούς στόχους και να βελτιώσει την ανθεκτικότητα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Σύμφωνα με την έρευνα, η λύση είναι το «πάντρεμα» των δεδομένων με στατιστικά στοιχεία. «Ένας συνδυασμός δεδομένων, στατιστικών και απαραίτητων δεξιοτήτων επιτρέπει στις εταιρείες να μεγιστοποιήσουν τις επενδύσεις τους στην τεχνολογία και να ανακαλύψουν ευκαιρίες που εξελίσσουν την επιχειρηματική τους στρατηγική, ενισχύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των πελατών» καταλήγει η σχετική ενημέρωση της Salesforce.

Eργασία: Αυξήθηκε στις 20 ημέρες η άδεια μετ’ αποδοχών για τους πενθούντες γονείς

Μόλις η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη- μετά την Πορτογαλία- που αύξησε στις 20 ημέρες την άδεια για τους πενθούντες γονείς έγινε, πριν από λίγες ημέρες, η Ελλάδα. Ειδικότερα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα που του κατέθεσε η ΑΜΚΕ Καρκινάκι, έφερε στη Βουλή τροπολογία σε νομοσχέδιο, η οποία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Σώματος.

Πλέον, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 93 του Ν.5018 / 09-02-2023 (ΦΕΚ Α’ 25), στον Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (π.δ. 80/2022, Α’ 222) προστίθεται άρθρο 236Α ως εξής: «Οι εργαζόμενοι γονείς, κατά την έννοια του άρθρου 218, δικαιούνται άδεια είκοσι (20) ημερών με αποδοχές σε περίπτωση θανάτου του τέκνου τους».

«Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εργασίας για την άμεση ανταπόκριση σε ένα δίκαιο αίτημα. Αποδεικνύεται πως όταν η στοχευμένη και τεκμηριωμένη συνηγορία υπέρ των ασθενών και των φροντιστών τους συναντά την πολιτική βούληση, η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορεί σε πραγματικές παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής στην Ευρώπη. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να προτείνουμε πολιτικές που φέρνουν ουσιαστικά αποτελέσματα» δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Λιάρος, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Καρκινάκι.

Κωτσόβολος: Ενδυνάμωση των στελεχών της μέσω του «Supply Chain Excellence»

Tο πρόγραμμα «Supply Chain Excellence» υλοποιεί, για 2η χρονιά, η Κωτσόβολος, με στόχο την ενδυνάμωση των στελεχών της Εφοδιαστικής της Αλυσίδας.

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει 90 ώρες διαλέξεων από την ομάδα της Optilog Advisory Services, επισκέψεις σε σύγχρονα Logistics Centers, αλλά και απαιτητικά Field Study Projects.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε μεθοδολογίες, όπως Value Stream Mapping και Activity Based Costing, μέσω της πλατφόρμας Udemy, και να τις εφαρμόσουν στην πράξη.