--> 

Τράπεζα Πειραιώς: Νέες δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL

Η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL που παρουσίασε τον Μάρτιο 2022, ανακοίνωσε την έναρξη του 3ου κύκλου των δράσεων Women Founders and Makers, Women Βack to Work, καθώς και του 2ου κύκλου της δράσης Women in Agriculture, ενώ παράλληλα συνεχίζεται και η δράση Profession has no Gender, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στους νέους κύκλους των δράσεων ξεκινούν στις 28 Φεβρουαρίου και διαρκούν μέχρι και τις 27 Μαρτίου.

Οι δράσεις, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τους 100mentors και απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες άνω των 18 ετών σε όλη την Ελλάδα είναι οι ακόλουθες:

Α, Women Founders and Makers για τις γυναίκες που έχουν δημιουργήσει ή επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και αποτελείται από 2 σκέλη:

  1. Επιμόρφωση (training) με βάση ενότητες που έχουν διαμορφωθεί ειδικά από την ομάδα του Κέντρου Επιχειρηματικότητας AHEAD – Alba Hub for Entrepreneurship and Development του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, και
  2. Καθοδήγηση (mentoring) και δικτύωση (networking), σχεδιασμένα από την ομάδα των 100mentors, ειδικά για τις συμμετέχουσες.

Β. Women Back to Work για τις γυναίκες που επιθυμούν να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά εργασίας και αποτελείται από δύο σκέλη:

  1. Επιμόρφωση (training) με βάση ενότητες που έχουν διαμορφωθεί ειδικά από την ομάδα του Executive Education του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, και
  2. Καθοδήγηση (mentoring) και δικτύωση (networking), σχεδιασμένα από την ομάδα των 100mentors, ειδικά για τις συμμετέχουσες.

Γ. Women in Agriculture για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της Αγροδιατροφής ή/και του Αγροτουρισμού, με τη συμβολή καθηγητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Alba Graduate Business School, The American College of Greece.

Επίσης, με γνώμονα την προώθηση της ισότιμης πρόσβασης των γυναικών στην επιχειρηματική δραστηριότητα, η Τράπεζα προσφέρει το «Πειραιώς EQUALL 360°», μία ολοκληρωμένη πρόταση προϊόντων και υπηρεσιών, με ειδική τιμολόγηση και προνόμια, αποκλειστικά για γυναίκες επιχειρηματίες.

Profession has no Gender
Επιπλέον, μέσω του προγράμματος EQUALL, η Τράπεζα επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τις νέες γενιές όσον αφορά στην επιλογή επαγγέλματος σε σχέση με τα έμφυλα στερεότυπα, με την δράση Profession has no Gender. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με το The Tipping Point, συνεχίζεται και για τη σχολική χρονιά 2022 – 2023 και αφορά στους μαθητές και τις μαθήτριες δημόσιων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ανά την Ελλάδα διασυνδέοντάς τους με μέντορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται σε επαγγέλματα που είναι στερεοτυπικά συνυφασμένα με το διαφορετικό φύλο. Μέσα από την παραπάνω δράση, η Τράπεζα επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά, όσον αφορά στην επιλογή επαγγέλματος, και να καταρρίψει τα στερεότυπα που αναπαράγονται και λειτουργούν ως τροχοπέδη στις επιλογές των νέων για το επάγγελμα που επιθυμούν να ακολουθήσουν, λόγω του φύλου τους. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Profession has no Gender είναι δωρεάν.

GEP: Η Θ. Φουσιάνη νέα Marketing & Communications Manager

Νέα Marketing & Communications Manager απέκτησε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Υγείας & Ασφάλειας στην εργασία, GEP.

Πρόκειται για την Θεανώ Φουσιάνη, προερχόμενη από την εταιρεία Πληροφορικής Office Line, όπου κατείχε αντίστοιχη θέση τα τελευταία 6 χρόνια.

Πρόκειται για έμπειρο στέλεχος στον τομέα της εταιρικής επικοινωνίας και του marketing, έχοντας διατελέσει PR, Marketing & Communications Manager επίσης στον Όμιλο Globo, την LG Electronics Hellas, Lannet Communications κ.α.

IWG: Διχάζει η υβριδική εργασία CEOs και εργαζόμενους

Η IWG έδωσε στη δημοσιότητα νέες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες το μοντέλο της υβριδικής εργασίας έχει δημιουργήσει αλλαγές όχι μόνο στους χώρους εργασίας, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο διοικούνται οι επιχειρήσεις, ενώ πλέον είναι σαφές ότι για να λειτουργήσει η υβριδική εργασία, πρέπει να υπάρχει διάλογος μεταξύ της διοικητικής ομάδας και των εργαζομένων και να έχουν όλοι λόγο. Σε πρόσφατο άρθρο του Forbes, επισημαίνεται ότι οι ηγέτες και οι εργαζόμενοι συχνά βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά όταν πρόκειται για τη μετάβαση στην υβριδική και την απομακρυσμένη εργασία. Το 69% των ηγετών πιστεύει ότι υπήρξε καλή διαχειριση στην μετάβαση προς την υβριδική εργασία στον οργανισμό τους, ενώ λιγότεροι από τους μισούς (49%) εργαζόμενους θα έλεγαν το ίδιο. Η έκθεση Forbes Re-Learning Leadership διαπιστώνει επίσης ότι λιγότερο από το 50% των εργαζομένων σε μη εποπτικούς ρόλους αισθάνονται ότι εισακούγονται οι απόψεις τους. Τι σημαίνει λοιπόν αυτή η προφανής αποσύνδεση για την πραγματοποίηση της μετάβασης σε υβριδικό μοντέλο εργασίας;

Δίνοντας βήμα στους εργαζόμενους
Οι έρευνες δείχνουν ότι για να λειτουργήσει το υβριδικό σύστημα, οι υπεύθυνοι χάραξης στρατηγικής, οφείλουν να αφουγκράζονται τους εργαζόμενους και να προσαρμόζονται στις ανάγκες τους. Σύμφωνα με έρευνα της Gallup τον Νοέμβριο του 2022, διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο αφοσιωμένοι στην εργασία τους, όταν η ομάδα τους καθορίζει συλλογικά την πολιτική της υβριδικής εργασίας. Στα ευρήματα έρευνας από την ίδια εταιρεία το 2021 είχε αναδειχθεί ότι το να ζητηθεί από τα μέλη της ομάδας να σχεδιάσουν συνεργατικά την υβριδική πολιτική της εταιρείας τους είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για τη δέσμευση ενός εργατικού δυναμικού που πηγαίνει στο γραφείο όταν χρειάζεται. Ομοίως, η ύπαρξη ενός καθορισμένου αριθμού ημερών γραφείου που επιβάλλεται από τον εργοδότη συνδέθηκε με χαμηλότερη δέσμευση των εργαζομένων.

Εκείνοι των οποίων οι προϊστάμενοι δεν απαιτούν από αυτούς να βρίσκονται στο γραφείο -δηλαδή που το καθιστούν επιλογή- είναι πιο αφοσιωμένοι και είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι ο οργανισμός τους ενδιαφέρεται για την ευημερία τους. Είναι σαφές ότι το να δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να επιλέγουν τη μορφή που θα πάρει η υβριδική τους εργασία είναι καλύτερο για όλους. Σύμφωνα με την IWG, το συμπέρασμα είναι ότι οι οργανισμοί πρέπει να μετατοπιστούν από την παραδοσιακή προσέγγιση της διοίκησης από πάνω προς τα κάτω, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζομένους τους να οικοδομήσουν την εταιρική κουλτούρα σε όλα τα επίπεδα. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό μπορεί να είναι η ηγεσία να παρέχει ευρείες αλλά και ευέλικτες κατευθυντήριες γραμμές για ολόκληρη την εταιρεία σχετικά με την υβριδική εργασία. «Φυσικά, δεν υπάρχει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας που να ταιριάζει σε όλους, και αυτό που λειτουργεί για μια εταιρεία μπορεί να μην λειτουργεί για μια άλλη. Η προσπάθεια και η συζήτηση αποτελεί τρόπο για να βρει την καλύτερη προσέγγιση μια επιχείρηση» αναφέρει μεταξύ άλλων η IWG.

Aspire: Το 45% θεωρεί το ChatGPT βοηθητικό για την εργασία του

Απάντηση στο πώς η άνοδος του ChatGPT θα επηρεάσει το μέλλον της εργασίας επιχειρεί να δώσει νέα έρευνα της Aspire, με δείγμα 574 άτομα.

Συγκεκριμένα, βάσει της εν λόγω έρευνας, το 45% θεωρεί ότι το ChatGPT και οι παρόμοιες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης θα βοηθήσει στο να αποδίδει καλύτερα στην εργασία του, ενώ ένα 11% πιστεύει ότι το ChatGPT θα γίνει αφορμή για τη δημιουργία νέων θέσεων, νέων κλάδων και νέων υπηρεσιών.

Ωστόσο, ένα 15% προβληματίζεται και δεν είναι βέβαιο για το πώς θα επηρεαστεί η εργασία, ενώ ένα 29% δηλώνει σκεπτικό και νομίζει ότι η συγκεκριμένη κατάσταση θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας, καθώς η αυτοματοποίηση θα μειώσει την ανάγκη για ανθρώπινα χέρια.