Metro: Νέες αυξήσεις αμοιβών και παροχών για τους εργαζομένους της

Η Metro σε συνέχεια των δεσμεύσεων που εφήρμοσε τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοίνωσε περαιτέρω αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων της, οι οποίες θα εφαρμοσθούν σε δύο φάσεις μέσα στην τρέχουσα χρονιά, με αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου.

Το ποσό των συνολικών αυξήσεων και των πρόσθετων παροχών της εταιρείας προς τους ανθρώπους της θα ξεπεράσει για το τρέχον έτος τα 5 εκατ. ευρώ. Η σχετική ανακοίνωση της Metro, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αναγνωρίζοντας την προσφορά και επιβραβεύοντας τη δέσμευση των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, στα My market, τα Metro Cash & Carry και τα Κέντρα Διανομής, οι συγκεκριμένες αυξήσεις έρχονται να συμπληρώσουν το επίπεδο αμοιβών και παροχών των εργαζομένων της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της να επενδύει στο Ανθρώπινο Δυναμικό της διαχρονικά».

Διαφήμιση: Περισσότερες γυναίκες και μη λευκά άτομα στα agencies

Με 12% περισσότερες γυναίκες και 58% περισσότερα μη λευκά άτομα σε θέσεις C-suite, συγκριτικά με πέρυσι, το 2022 IPA Agency Census καταγράφει μια επιτάχυνση των αλλαγών στα agencies, καθώς ο κλάδος προχωρά προς την επίτευξη των στόχων του αναφορικά με τη διαφορετικότητα.

Αναλυτικότερα, βάσει της εν λόγω έρευνας, ο αριθμός εργαζομένων στα agencies -μέλη του IPA ανήλθε σε 26.290, αυξημένος κατά 19,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τις γυναίκες να αυξάνονται κατά 24,1%, φτάνοντας τις 14.411, αντιπροσωπεύοντας το 55% του συνόλου, ενώ ο αριθμός των ανδρών αυξήθηκε κατά 13,2%.

Επιπρόσθετα, οι γυναίκες κατέλαβαν το 37,5% των ρόλων C-suite (+12% από το 33,5% του 2021), ενώ το ποσοστό των μη λευκών εργαζομένων υπολογίζεται στο 23,6%, έναντι 18,3% το 2021. Παράλληλα, στα media agencies, σε επίπεδο junior και entry, το 36,7% των ατόμων είναι μη λευκά, από 30,2% το 2021.

Το αντίστοιχο ποσοστό στους δημιουργικούς των agencies είναι 27,8%, από 23,6% το 2021. Όσον αφορά στην παλαιότητα, τα μη λευκά άτομα αντιστοιχούν στο 11,2% των εργαζομένων σε ρόλους C-suite, αύξηση 58% από το 7,1% του 2021. Τέλος, καταγράφεται χάσμα αμοιβών, 17,4% υπέρ των ανδρών, αν και είναι χαμηλότερο από το 23,3% του 2021, ενώ υπάρχει και ένα χάσμα αμοιβών βάσει εθνικότητας στο 21,1% υπέρ των λευκών εργαζόμενων, σχετικά αμετάβλητο από το 21,2% του 2021.

(Πηγή: WARC)

British Council: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για το πρόγραμμα Life Skills

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Life Skills που εκπονείται από το British Council, με τη χρηματοδότηση της HSBC. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να επιφέρει πραγματικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, προωθώντας την εργασία σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, ως εναλλακτική και χωρίς αποκλεισμούς επιλογή καριέρας, για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Συγκεκριμένα, το Life Skills υποδέχεται νέους ηλικίας 18-30 ετών, οι οποίοι έχουν την ξεχωριστή ευκαιρία να εργαστούν στον χώρο των κοινωνικών επιχειρήσεων, εξ’ αποστάσεως ή με φυσική παρουσία.

Όπως και στους προηγούμενους κύκλους του, οι ωφελούμενοι θα συνεργαστούν με επαγγελματίες του χώρου, θα αναλάβουν ουσιώδη καθήκοντα και θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους. Σημειώνεται, τέλος, πως στο πρόγραμμα του τρίτου κύκλου παίρνουν μέρος φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, καθώς και οργανισμοί με κοινωνικό αντίκτυπο από όλη την Ελλάδα.

ΔΥΠΑ: Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής

Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη υλοποιεί τον Μάρτιο η ΔΥΠΑ, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/workshops.

Τα εν λόγω εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στις 3, 7, 9, 14, 16, 21 και 23 Μαρτίου με θεματικές ενότητες: Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό; (8:30-10:30), Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη; (11:00-13:00) και Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα; (13:00-15:00).

Στο κάθε εργαστήριο διάρκειας 2 ωρών θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής (έως 50 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της συμμετοχής, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε παραπάνω από ένα εργαστήρια, εφόσον το επιθυμούν.