--> 

Στην KPMG η Αγγελική Κακανιάρη και Έλσα Σταθοπούλου

Δύο νέα μέλη υποδέχτηκε στην ομάδα της η KPMG. Συγκεκριμένα, καθήκοντα Talent Sourcing Senior Manager, στο τμήμα Executive Search & Selection της εταιρείας ανέλαβε η Αγγελική Κακανιάρη, η οποία διαθέτει 35 έτη συνολικής εργασιακής εμπειρίας στον τομέα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, σε μεγάλες Ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες. Τα τελευταία 10 έτη εργαζόταν ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στον Όμιλο Εταιριών Υγείας Βιοιατρική, ενώ παλαιότερα είχε απασχοληθεί στην SingularLogic, στη Vodafone και στην Nielsen.

Σπούδασε στο Deree College, Management & Organizational Behavior και είναι κάτοχος πτυχίου ΜΒΑ (ICBS-Kingston University) με ειδίκευση στο Human Resources Mgt. Ο ρόλος της στην KPMG, παράλληλα με τα έργα αξιολόγησης και επιλογής στελεχών, συμπεριλαμβάνει και τον συντονισμό της αποτελεσματικής χαρτογράφησης της αγοράς για τις εκάστοτε ειδικότητες υποψηφίων. Επιπρόσθετα, η Έλσα Σταθοπούλου ανέλαβε καθήκοντα Employer Branding Manager.

Πρόκειται για στέλεχος με 25 χρόνια εμπειρίας στην Εταιρική Επικοινωνία και Κοινωνική Συνεισφορά. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στη Bell Atlantic και γρήγορα εντάχθηκε στο δυναμικό της Vodafone στη Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων, έχοντας στην ευθύνη της τις Δημόσιες Σχέσεις, την Εσωτερική Επικοινωνία και τα προγράμματα Κοινωνικής Συνεισφοράς του Ιδρύματος Vodafone.

Τα τελευταία εννέα χρόνια κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας & Εύρεσης Πόρων στα Παιδικά Χωριά SOS. Έχει σπουδάσει Γαλλική Γλώσσα & Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι κάτοχος πτυχίου B.Sc. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Deree College και MBA από το University of La Verne.

Efood: Νέα People Partner η Βαλεντίνη Βουτσινά

Καθήκοντα People Partner στην efood ανέλαβε η Βαλεντίνη Βουτσινά, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Senior Talent Manager στην Splyt.

Η Β. Βουτσινά είναι απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστημίου, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR & Talent Manager στην Instashop και Permanent Placement Consultant στην Adecco.

Η Ράνια Δεϊμέζη, Regional HR της Hyatt, ομιλήτρια στο “Fire Side Chat, C- level”

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με πρωτοβουλία της Σχολής Τουρισμού και σε συνεργασία με τη Σχολή Διοίκησης διοργανώνει 2η συνάντηση της σειράς διαλέξεων “Fire Side Chat, C- level”, όπου υψηλά στελέχη της αγοράς εργασίας μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, η Regional Human Recourses Manager Greece at Inclusive Collection part of World of Hyatt – Greece, Ράνια Δεϊμέζη, θα μιλήσει στο Αμφιθέατρο του Campus Αθήνας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε μια εκδήλωση που θα συντονίσει ο Δρ. Θοδωρής Μπενετάτος, Dean of Faculty Hospitality & Tourism του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Η δράση απευθύνεται σε φοιτητές από προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθώς και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Σχολής Διοίκησης.

Η νέα σειρά συζητήσεων με τίτλο “Fire Side Chat, C- level” έχει σαν στόχο να ενισχύσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των φοιτητών, προσφέροντας τους γνώση και τεχνογνωσία σχετικά με θέματα στρατηγικής, ηγεσίας, αντιμετώπισης προκλήσεων και λήψης αποφάσεων στον τομέα τους. Υπενθυμίζεται ότι στο 1ο “Fire Side Chat, C-level” καλεσμένος ήταν ο CEO της Fraport Greece, Alexander Zinell.

Fortune 500: Για πρώτη φορά στο 10% οι γυναίκες CEOs της λίστας

Χρονιά-ορόσημο για τις γυναίκες CEOs εκτιμάται από το Fortune ότι θα είναι το 2023, αφού όπως αναφέρει, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η λίστα Fortune 500, πριν από 68 χρόνια, περισσότερο από το 10% των CEOs που ηγούνται των εταιρειών της συγκεκριμένης λίστας είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέντε είναι οι νέες γυναίκες διευθύνουσες σύμβουλοι των εταιρειών της λίστας Fortune 500, που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους από την 1η Ιανουαρίου 2023, εξέλιξη που ανέβασε το ποσοστό των γυναικών CEOs της λίστας σε 10% (σε απόλυτα νούμερα 53 είναι πλέον οι γυναίκες CEOs της λίστας), από 8,8% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το καλοκαίρι του 2022.