ΕΥ: “Work Reimagined Survey” για τις νέες τάσεις στην εργασία

“Work Reimagined Survey” είναι ο τίτλος της τελευταίας έρευνας που ολοκλήρωσε η ΕΥ τον Δεκέμβριο, η οποία διεξήχθη σε 22 χώρες, 26 κλάδους της οικονομίας και με τη συμμετοχή 17.000 εργαζόμενων και 1.500 ηγετών μεγάλων εταιρειών, καταγράφοντας πώς οραματίζονται το μέλλον της εργασίας, αλλά και τις προκλήσεις που εντοπίζουν όσον αφορά στην κινητικότητα και τη διατήρηση του ανθρώπινου δυναμικού. Βασικό εύρημα της έρευνας ήταν ότι, σήμερα, η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί προς όφελος των εργαζομένων.

Πρόκειται για μία τάση που παρατηρούνταν ήδη σε ώριμες αγορές, όμως η πανδημία την επέτεινε, καθώς πλέον οι ανάγκες και οι προτεραιότητες των εργαζομένων έχουν αλλάξει ραγδαία. Η έρευνα καταδεικνύει ότι η ευελιξία είναι η νέα σταθερά για τους εργαζόμενους, καθώς το ποσοστό όσων είχαν επιφυλάξεις για την απομακρυσμένη εργασία μειώθηκε από το 34% το 2021 στο 20% το 2022, με το 80% να επιθυμούν να εργάζονται εξ αποστάσεως περισσότερο από 2 ημέρες την εβδομάδα και κατά μέσο όρο 2-3 μέρες. Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις φαίνεται πως είναι πλέον ανοικτές σε αυτές τις απαιτήσεις, με τους εργοδότες που απαιτούν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν στο γραφείο πέντε μέρες την εβδομάδα, να αποτελούν μειοψηφία, με 22%.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να εξερευνήσουν νέες ευκαιρίες στην αγορά, με το 43% να υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να αποχωρήσουν από την τωρινή τους εργασία στους επόμενους 12 μήνες. Οι ευκαιρίες για μεγαλύτερες απολαβές (34%) και καλύτερες προοπτικές εξέλιξης (25%) αποτελούν τους βασικούς καταλύτες των επιδιώξεών τους. Τέλος, παρότι οι εργαζόμενοι βλέπουν θετικά τις αλλαγές που έφερε η πανδημία στην εταιρική κουλτούρα, οι εργοδότες, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΥ, δε μοιράζονται την ίδια αισιοδοξία, με το 68% να αναφέρουν ότι οι αποχωρήσεις προσωπικού αυξήθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες.

GasLog: Νέα Talent & Performance Manager η Κατερίνα Βουρλογιάννη

Καθήκοντα Talent & Performance Manager στην GasLog ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Κατερίνα Βουρλογιάννη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Talent Development Director | Country Head της LHH Greece.

Η Κ. Βουρλογιάννη είναι κάτοχος MSc στο HR Management από το University of Surrey, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Senior Recruitment Consultant στον Όμιλο Adecco.

Στην «KPMG – Άποψη» η πλατφόρμα ανταμοιβής για τους δημοσίους υπαλλήλους

Η ένωση εταιρειών «KPMG – Άποψη» αναδείχθηκε ανάδοχος του διαγωνισμού του υπουργείου Εσωτερικών για την «Ανάπτυξη και λειτουργία του Συστήματος Ανταμοιβής των Δημοσίων Υπαλλήλων» του έργου «SUB5. Rewarding system for civil servants», προϋπολογισμού 925.000 ευρώ.

Το εν λόγω έργο στοχεύει στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή ενός συστήματος κινήτρων – αμοιβών, που θα εστιάζει στην επιβράβευση της ατομικής απόδοσης σε σχέση και με την ομαδική απόδοση, στο πλαίσιο της επίτευξης των στρατηγικών στόχων του φορέα.

Η συγκεκριμένη επιβράβευση θα παρέχεται ως ένα είδος «μπόνους», το οποίο θα διανέμεται από τη Διοίκηση κάθε φορέα στους εργαζομένους της είτε με την μορφή πρόσθετης αμοιβής είτε ως συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα από φορείς διεθνούς κύρους.

(Πηγή: NetFax)

Όμιλος Άβαξ: Έλαβε την πιστοποίηση ACCA Approved Employer

Ο Όμιλος Άβαξ ανακοίνωσε ότι έλαβε την πιστοποίηση ACCA Approved Employer με τη διάκριση Trainee Development Platinum. H πιστοποίηση αυτή παρέχει αναγνώριση υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και ανάπτυξης του προσωπικού του Ομίλου στη λογιστική, τα χρηματοοικονομικά και τη διοίκηση.

Στον Όμιλο ΑΒΑΞ συγκεκριμένα πιστοποιείται πως οι “students”, οι “affiliates” και τα “members”, μέσα στον οργανισμό, έχουν τις απαιτούμενες δεξιότητες, ηθική και επάρκεια γνώσεων, ώστε να προσθέτουν αξία και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και το βιώσιμο μέλλον της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «οι εργαζόμενοι καρπώνονται τα οφέλη του συγκεκριμένου προγράμματος όπως η εξαίρεση που παρέχεται από την καταγραφή των αναγκαίων Practical Experience Requirements (PER), διαδικασία που απαιτείται ώστε ένας συμμετέχων στο πρόγραμμα να γίνει μέλος του ACCA. Παράλληλα, ως ACCA Approved Employer, η Άβαξ έχει σημαντικό πλεονέκτημα στη διατήρηση του ανθρώπινου δυναμικού της, αλλά και στην προσέλκυση στελεχών με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και γνώσεων λογιστικής και χρηματοοικονομικών».

Σχολιάζοντας την διάκριση αυτή, η Αθηνά Ηλιάδη, Γενική Οικονομική Διευθύντρια του Ομίλου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η άμεση αρωγή μας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, τόσο για την εταιρεία μας, όσο και για τον κλάδο εν γένει, με ανάγκες για εξειδικευμένες αλλά και διευρυμένες χρηματοοικονομικές γνώσεις και για υψηλό επαγγελματισμό, ήταν πάντα και θα συνεχίσει να είναι μέσα στις προτεραιότητές μας και πιστοποιήσεις όπως η συγκεκριμένη το αποδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Για μας στον Όμιλο Άβαξ, οι άνθρωποί μας είναι η ‘καρδιά’ της επιχείρησής μας. Στο πνεύμα αυτό, η Οικονομική διεύθυνση της Άβαξ πρωτοπορεί διαχρονικά ώστε να διασφαλίζει την εξέλιξη ανθρώπων με υψηλή κατάρτιση στον τομέα τους. Μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους η δυνατότητα να αποκαλούμε πλέον τα στελέχη μας ACCA-career επιπέδου».