Η Warply υιοθετεί το ΑΙ για τους εργαζομένους της

Η Warply ανακοίνωσε ότι άμεσα, όλοι οι εργαζόμενοι στο δίκτυό της θα έχουν πρόσβαση σε generative AI εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των Dall·E2, ChatGPΤ, Copilot και Synthesia. Για τους υφιστάμενους εργαζομένους, το promt engineering θα αποτελέσει το 50% στον τομέα της ανάπτυξης προσωπικών ταλέντων, ενώ θα έχει βαρύτητα πέραν του 30%, στον τομέα της αξιολόγησης των επιδόσεων τους.

Οι νέες προσλήψεις, πέραν των συνεντεύξεων και των ψυχομετρικών τεστ, θα υποβάλλονται σε αξιολόγηση που προϋποθέτει τη χρήση μιας generative AI υπηρεσίας για την επίτευξη του στόχου. «Η κίνηση αυτή αναμένεται να εκτοξεύσει την παραγωγικότητα, κυρίως διότι με την ενσωμάτωση AI σε εργαλεία καθημερινής χρήσης π.χ. ερώτηση στο ChatGPT από το εταιρικό slack ή αυτόματο code review feedback σε κάθε diff commit, ο εργαζόμενος έχει άμεση πρόσβαση και χρειάζεται ελάχιστη εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα, ενισχύεται η κουλτούρα καινοτομίας μιας και το αποτέλεσμα στην εργασία είναι άμεσο και σημαντικό» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Warply, Γιάννης Δοξαράς δήλωσε σχετικά: «Με τη στρατηγική μας #AΙ_Αll_inme και με την ενσωμάτωση AI εργαλείων στην καθημερινότητα όλων των εργαζομένων στη Warply, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε – όπως επιτυχημένα κάναμε και στο παρελθόν στην ελληνική startup σκηνή – μια νέα γενιά 10x συνεργατών που θα απογειώσουν τη χώρα».

Hatzi Filax Group: Ενίσχυσε την ομάδα της με την Ελίνα Δέρμου

Η Hatzi Filax Group, εταιρεία εκπαιδεύσεων Ηγεσίας, Customer Experience και Συμβουλευτικής Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων, επεκτείνει την ομάδα της με την Ελίνα Δέρμου, η οποία ανέλαβε καθήκοντα Human Resources Project Manager από τις 16 Ιανουαρίου 2023.

Η Ελίνα Δέρμου κατέχει μακρά πορεία στον κλάδο του HR, με θέσεις ευθύνης σε πολυεθνικούς και ελληνικούς οργανισμούς και κυριότερους σταθμούς την Μedia Markt Hellas S.A. ως HR Senior Specialist και τον Όμιλο Κωστόπουλου ΑΕΒΕ ως ΗR Manager, συμβάλλοντας στην αναδιοργάνωση, στην αλλαγή κουλτούρας και σε μια σειρά στρατηγικών δράσεων που προσέθεσαν αξία στον Άνθρωπο.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι στην Hatzi Filax Group. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες και όραμα και την ξεχωρίζουν στοιχεία όπως καινοτομική σκέψη και τεχνογνωσία. Ανυπομονώ να συμβάλω στο κοινό μας στόχο και να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης τους» δήλωσε σχετικά η Ε. Δέρμου, ενώ από την πλευρά της η Χάτζη Σκευοφύλακα, CEO και Co-Founder της Hatzi Filax Group ανέφερε:

«Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε ένα έμπειρο και αναγνωρισμένο πρόσωπο του HR στη ομάδα μας. Στόχος μας είναι να αναπτυσσόμαστε μαζί με τους συνεργάτες και να κάνουμε τα επόμενα βήματα για την εταιρική κουλτούρα στην ελληνική αγορά εργασίας».

«Η εργασία meta»: 1ο Συνέδριο για τις «Σύγχρονες Εργασιακές Σχέσεις»

Tο 1ο Συνέδριο «Σύγχρονες Εργασιακές Σχέσεις», με κεντρικό θέμα «Η εργασία meta», διοργανώνει την Τρίτη 28 Μαρτίου, στο Wyndham Grand Athens η Νομική Βιβλιοθήκη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ).

Κύριος στόχος του εν λόγω Συνεδρίου είναι ο διεπιστημονικός διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων επί των κρίσιμων ζητημάτων που αναδεικνύει η πολύπλοκη και συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα των εργασιακών σχέσεων και φιλοδοξία του η διατύπωση υλοποιήσιμων προτάσεων που μπορούν να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό των όρων εργασίας.

Φιλοξενεί ως ομιλητές έγκριτους νομικούς, ακαδημαϊκούς, στελέχη των νομικών υπηρεσιών και των τμημάτων ανθρωπίνων πόρων επιχειρήσεων καθώς και εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η Τηλεργασία, οι Ψηφιακοί νομάδες, η Ψηφιακή κάρτα εργασίας, η Προστασία από βία και παρενόχληση και ο ρόλος της εκπροσώπησης των εργαζομένων στη νέα εποχή.