Συνεργασία WorldatWork και ICAP People Solutions

Τη στρατηγική τους συνεργασία ανακοίνωσαν η WorldatWork και η Ελληνική Εταιρεία Συμβούλων Ανθρώπινου Δυναμικού ICAP People Solutions για την προσφορά των πιστοποιήσεων και των σεμιναρίων της πρώτης σε ιδιώτες και οργανισμούς στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, μέσω της εν λόγω στρατηγικής συνεργασίας, η ICAP People Solutions θα παρέχει τις πιστοποιήσεις της WorldatWork μέσω διαδικτυακών και δια ζώσης μαθημάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου των Total Rewards στην Ελλάδα και στην Κύπρο να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στον τομέα αυτό, καθώς και να προάγουν τους οργανισμούς τους.

Τα προγράμματα των μαθημάτων θα ανακοινωθούν σύντομα και οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 3 Απριλίου 2023.

RSM Greece: Προαγωγή της Θεώνης Άντρεα Στυλιανού

Στη θέση της Manager, Human Capital Advisory | People & Culture της RSM Greece προήχθη η Θεώνη Άντρεα Στυλιανού, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Supervisor, People & Culture.

Η Θ. Α. Στυλιανού είναι κάτοχος HR Professional Diploma από την PwC Academy, ενώ βρίσκεται στην RSM Greece από τον Μάρτιο του 2016.

Grant Thornton: Στο 32,4% η γυναικεία εκπροσώπηση στις ανώτερες διοικητικές θέσεις το 2023

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Grant Thornton «Γυναικείο Επιχειρείν 2023: Έμφαση στην ίση εκπροσώπηση», το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις παγκοσμίως, κατέγραψε αύξηση κατά 0,5% σε σχέση με το 2022, αγγίζοντας το 32,4%. Μάλιστα, το εν λόγω ποσοστό παρέμεινε για τρίτο συνεχόμενο έτος πάνω από το ορόσημο του 30%, το οποίο, σύμφωνα με έρευνες, λογίζεται ως η ελάχιστη εκπροσώπηση που απαιτείται, για να σημειωθεί αλλαγή στη διαδικασία λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων.

Παράλληλα, η έρευνα της Grant Thornton εκτιμά ότι το 2025, το σχετικό ποσοστό θα ανέρχεται σε 34%. Παρά τη σχετικά περιορισμένη αύξηση του ποσοστού των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, η φετινή έρευνα δείχνει σημαντική διεύρυνση των ρόλων που κατέχουν οι γυναίκες. Ειδικότερα, έχουν σημειωθεί μεγάλες αυξήσεις στο ποσοστό των γυναικών που κατέχουν θέσεις Διευθύνουσας Συμβούλου (CEO) / Γενικής Διευθύντριας (MD) και Chief Information Officer (CIO). Το 2019, μόλις το 15% των επιχειρήσεων διέθετε γυναίκα CEO / MD.

Σήμερα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 28%. Όσον αφορά στα μοντέλα εργασίας στη μετά-Covid εποχή, μόλις το 36% των επιχειρήσεων παγκοσμίως εφαρμόζει πλέον εργασία αποκλειστικά από το γραφείο. Το 53% έχει υιοθετήσει μία υβριδική προσέγγιση, με συνδυασμό της εργασίας από το γραφείο και της εξ αποστάσεως εργασίας, το 8% διαθέτει ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας, κατά το οποίο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιλέγουν εάν θα εργαστούν από το γραφείο ή εξ αποστάσεως, ενώ το 3% εφαρμόζει ένα μοντέλο εργασίας αποκλειστικά από το σπίτι.

PfB: Νέα υπερσύγχρονα γραφεία στο Χαλάνδρι

Σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Χαλάνδρι στεγάζεται από τον Ιανουάριο του 2023 η People for Business, ανταποκρινόμενη στις τάσεις της νέας εποχής, για καινοτόμους χώρους εργασίας, που προάγουν την ομαδική εργασία, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ίδια η PfB, τα νέα γραφεία σχεδιάστηκαν με γνώμονα την άνεση και την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και την ικανοποίηση υψηλών απαιτήσεων ενεργειακής απόδοσης, ενώ στόχος ήταν να διασφαλιστεί ότι το σύνολο των εργαζομένων απολαμβάνει την ίδια υψηλή ποιότητα στον χώρο εργασίας.

«Αναγνωρίζοντας ότι οι άνθρωποί μας είναι πολύτιμο κεφάλαιο και βασικό συστατικό της επιτυχίας μας, είμαι πολύ χαρούμενη για τον νέο υπερσύγχρονο χώρο, ο οποίος αποπνέει το πνεύμα και τον δυναμισμό της εταιρείας και θα βελτιώσει σημαντικά τις καθημερινές λειτουργίες και τη ροή της εργασίας των στελεχών μας» δήλωσε σχετικά η Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO της PfB Group και συμπλήρωσε:

«Τα νέα γραφεία σηματοδοτούν τη μετάβαση της εταιρείας σε μία νέα εποχή και εντάσσονται στο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της People for Business, για το 2021-2025. Εδώ θα φιλοξενήσουμε και θα αναπτύξουμε τα φιλόδοξα σχέδιά μας για το μέλλον».