Όμιλος ΟΤΕ: Ευέλικτο πακέτο παροχών Be-Flexi για τους εργαζομένους, ύψους 850 ευρώ

Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους εργαζομένους του, συνολικού ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, προχωρά ο Όμιλος ΟΤΕ, με αφορμή την τρέχουσα συγκυρία των οικονομικών, ενεργειακών και γεωπολιτικών αναταράξεων, «που έπληξαν το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ομίλου. Με στόχο να ενισχυθούν περισσότερο οι χαμηλόμισθοι, το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται κλιμακωτά, ανάλογα με τον μισθό, με μέγιστο καθαρό ποσό ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ. Σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα, άτομα με αναπηρία ή με τέκνα με αναπηρία) θα καταβληθεί η μέγιστη ενίσχυση, ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους. Η έκτακτη ενίσχυση αποφασίστηκε σε συνεργασία της διοικητικής ομάδας και των εκπροσώπων των εργαζομένων. Επιπλέον οφέλη αποφέρουν οι νέες τριετείς Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στις εταιρείες ΟΤΕ και Cοsmote, «καθώς από την εφαρμογή τους όλοι οι εργαζόμενοι θα δουν βελτίωση στο εισόδημά τους», σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, με τις νέες Συμβάσεις:

  1. Παρέχεται ένα σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο αμοιβών σύμφωνα με τον ρόλο που έχει ο κάθε εργαζόμενος. Ο μισθός εκκίνησης των νέων μισθολογικών κατηγοριών υπερβαίνει μέχρι και 54% τον σημερινό νόμιμο μισθό.
  2. Αυξάνονται οι αποδοχές των χαμηλόμισθων 12% κατά μέσον όρο, σύμφωνα με τη στρατηγική της εταιρείας αναφορικά με την ενίσχυση του εισοδήματος των νέων.
  3. Εισάγεται ένα ευέλικτο πακέτο παροχών Be-Flexi για όλους τους εργαζομένους, ύψους 850 ευρώ ετησίως. Ο ίδιος ο εργαζόμενος επιλέγει από τον κατάλογο παροχών που προσφέρει η εταιρεία, σύμφωνα με τις ανάγκες του.
  4. Για πρώτη φορά εισάγεται και στον ΟΤΕ Ομαδικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα (Pension Plan) για όλους τους εργαζομένους.

Παράλληλα, διατηρείται η παροχή του παιδικού σταθμού, και παρέχονται διευκολύνσεις (ειδικές άδειες, μειωμένο ωράριο) σε γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες, ασθενείς, και άτομα με αναπηρία.

Στη Barilla Hellas η Βάσια Κουτσιανά ως HR Business Partner Eastern Europe

Καθήκοντα HR Business Partner Eastern Europe στην Barilla Hellas ανέλαβε την 1η Μαρτίου η Βάσια Κουτσιανά.

Η Β. Κουτσιανά είναι απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Οργανωσιακή Ψυχολογία από το Vrije Universiteit of Amsterdam, ενώ μέχρι πρότινος διατελούσε Employer Branding Associate Consultant στο kariera.gr.

Nova: Ισότιμο εργασιακό περιβάλλον μέσω του προγράμματος «Nova Women»

Στη δημιουργία ενός ισότιμου περιβάλλοντος συμβάλλει η Nova, μέλος της United Group, μέσα από το ολιστικό πρόγραμμα «Nova Women», το οποίο ξεκίνησε το 2021 και υλοποιεί δράσεις που εστιάζουν σε σημαντικές στιγμές των γυναικών, με πυλώνες όπως ενδυνάμωση, οικογένεια, ευεξία. Συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει το Advancing Women Leaders, το οποίο παρέχει εκπαίδευση σε δεξιότητες ηγεσίας, Reverse Mentoring με 1-on-1 συζητήσεις, τις «WomeNspire series», δηλαδή ομιλίες από γυναίκες που έχουν διακριθεί για τα επιτεύγματα τους, και την υλοποίηση σεμιναρίων βιωματικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με το Women On Top.

Παράλληλα, η εταιρεία παρέχει επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού 140 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί μέχρι να ενταχθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 5 ημέρες επιπρόσθετης άδειας σε μέλλουσες μητέρες, επιπλέον της ισχύουσας νομοθεσίας, επέκταση του μειωμένου ωραρίου εργασίας κατά 3 μήνες, επιπλέον της ισχύουσας νομοθεσίας, για όποιον γονέα κάνει χρήση της άδειας φροντίδας τέκνου και πλήρη ευελιξία τηλεργασίας στους νέους γονείς για τις σημαντικές στιγμές των παιδιών τους (μέχρι την ηλικία των 6 ετών).

Επιπλέον, η Nova προσφέρει 24/7 γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης & ευεξίας, πρόσθετες εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, μέσω του ομαδικού προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και wellbeing προγράμματα με πολλαπλές δραστηριότητες εντός και εκτός της εταιρείας. Τέλος, η Nova πραγματοποιεί για 2η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα «Women in Tech», προσφέροντας σε απόφοιτες ή τελειόφοιτες φοιτήτριες πολυτεχνικών και τεχνολογικών σχολών, πλήρως αμειβόμενη πρακτική άσκηση διάρκειας 6 μηνών.

«Μέσα από το ολιστικό πρόγραμμα “Nova Women”, δημιουργούμε ένα σύγχρονο περιβάλλον, απαλλαγμένο από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2023, καλωσορίζουμε τις νέες πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης, σε συνεργασία με τoν οργανισμό Women On Top, συνεχίζοντας να δημιουργούμε αξία τόσο στο εσωτερικό περιβάλλον όσο και ευρύτερα στην κοινωνία μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γεράσιμος Καρμίρης, CHRO της εταιρείας.

Χ. Καζαντζίδης, ManpoweGroup: «Σταθερή η πρόθεση αύξησης προσλήψεων στην Ελλάδα»

Σταθερότητα αποτυπώνει η Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης (Net Employment Outlook – ΝΕΟ) του ομίλου ManpowerGroup για το β’ τρίμηνο του 2023 (Απρίλιος-Ιούνιος), με τους Έλληνες υπεύθυνους προσλήψεων να παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και να δηλώνουν ότι δεν αναμένουν διαφοροποίηση στις Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης οι οποίες «κλειδώνουν» στο 7%. Ωστόσο θετικό σημάδι αποτελεί ότι αφενός οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης εμφανίζονται αυξημένες κατά 10% έναντι του β’ τριμήνου του 2022 και αφετέρου ότι η Ελλάδα κατέχει την 1η θέση στην περιοχή ΕΜΕΑ για την αύξηση της χώρας σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τη μέση αύξηση από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι κατά 14%.

Επιπλέον το 30% των 510 Ελλήνων εργοδοτών που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι αναμένουν αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 49% δεν αναμένει κάποια αλλαγή, ενώ το 17% προβλέπει μείωση. Ο πιο ανταγωνιστικός τομέας είναι τα Χρηματοοικονομικά & Κτηματομεσιτικά με τις προοπτικές απασχόλησης να φθάνουν στο 21%, σημειώνοντας αύξηση 14% έναντι του α’ τριμήνου του 2023. Τέλος, ένας από τους κλάδους με τη μεγαλύτερη αύξηση είναι οι Υπηρεσίες Επικοινωνίας, με άνοδο κατά 19% συγκριτικά με το α’ τρίμηνο του 2023.

«Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνεται παρά τις πληθωριστικές τάσεις και τους φόβους για ύφεση σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό το θετικό οικονομικό κλίμα αναπτύχθηκε χάρη στην αναζωογόνηση του Τουρισμού που συνεχίζει να ευνοεί την οικονομία μετά την πανδημία, αλλά και στις άμεσες ξένες επενδύσεις, ειδικά στον τομέα των ακινήτων, με τα νέα κατασκευαστικά έργα να κρατούν τους εργοδότες θετικούς στις προσλήψεις. Είναι προφανές ότι στην έρευνα διατηρείται η πρόθεση αύξησης των προσλήψεων για την κάλυψη των αναγκών των μεγάλων έργων» σχολίασε ο Χαράλαμπος Καζαντζίδης, CEO της ManpowerGroup Ελλάδας.