--> 

Συνεργασία Πλαίσιο και Sapientia et Veritas

To Negotiation Skills Course για τους ανθρώπους της διοργάνωσε, για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Πλαίσιο, στο πλαίσιο της Plaisio Academy.

Στόχος του εν λόγω Course, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Σεραφείμ Βολιώτη της Sapientia et Veritas, ήταν η ανάπτυξη δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης.

Οι 22 εργαζόμενοι της εταιρείας που συμμετείχαν στο 24ωρο course, εξάσκησαν τα skills τους σε θέματα διαπραγμάτευσης, επίλυσης προβλημάτων και σωστής επικοινωνίας, αλλά είχαν και την ευκαιρία, μέσα από live case studies, να μπουν στον ρόλο και να εξασκήσουν την καλύτερη στρατηγική διαπραγμάτευσης, ανάλογα με το εκάστοτε σενάριο.

ManpowerGroup: 8 στους 10 Έλληνες εργοδότες δεν βρίσκουν εξειδικευμένα ταλέντα

Σοβαρή ή σχετική δυσκολία να βρουν εξειδικευμένα ταλέντα αντιμετωπίζουν σχεδόν 8 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα, με την έλλειψη ταλέντων να φτάνει σε υψηλό ρεκόρ 11ετίας σύμφωνα με τα ευρήματα της Ετήσιας Διεθνούς Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου του ομίλου ManpowerGroup για το 2023. Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 77% των εργοδοτών – ποσοστό ίσο με τον παγκόσμιο μέσο όρο – αναφέρει δυσκολία στην εύρεση των εξειδικευμένων ταλέντων. Συγκριτικά με τον περασμένο χρόνο το ποσοστό εμφανίζεται μειωμένο κατά 1%. Το 27% των Ελλήνων εργοδοτών που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι από πλευράς soft skills υπάρχει έλλειψη σε υπευθυνότητα, αξιοπιστία και πειθαρχία, ενώ το 26% δηλώνει ότι δεν βρίσκει ταλέντα με κριτική σκέψη και ανάλυση.

Οι ηγετικές και κοινωνικές δεξιότητες επιρροής λείπουν για το 24%, ενώ ίσο ποσοστό εργοδοτών δηλώνει ότι από τα ταλέντα απουσιάζει η ανάληψη πρωτοβουλιών για την απόκτηση δεξιοτήτων. Τέλος το 22% κρίνουν ότι υπάρχει έλλειψη στη δεξιότητα της συνεργασίας και ομαδική εργασίας. Σε επίπεδο τεχνικών δεξιοτήτων το 23% των εργοδοτών δηλώνει ότι λείπουν τα skills της πληροφορικής / δεδομένων, το 19% της μηχανικής, το 18% του ανθρώπινου δυναμικού, το 17% των κατασκευαστικών/παραγωγικών και το 15% τα technical skills των πωλήσεων / μάρκετινγκ. Όσον αφορά στους τρόπους αντιμετώπισης του χάσματος δεξιοτήτων από τους εργοδότες, το 60% αυτών επενδύουν στην εκπαίδευση του ήδη υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού τους, το 54% στη μόνιμη πρόσληψη νέων ταλέντων και το 45% σε περισσότερη τεχνολογία.

Το 47% αναφέρουν ότι προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της έλλειψης ταλέντου, προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στον τόπο ή τον χρόνο εργασίας. Τέλος, το 14% είναι πρόθυμοι να προσλάβουν ταλέντα εκτός των συνόρων τους ειδικά για τους κλάδους καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών (συμπεριλαμβάνεται ο τουρισμός) και υγείας και βιο-επιστημών.

ΣΕΠΕΕ: Πρόσκληση σε επιχειρήσεις για 2.000 θέσεις πρακτικής

Πρόσκληση σε όσες επιχειρήσεις ένδυσης επιθυμούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης, προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο Επιχειρήσεων, απευθύνει ο ΣΕΠΕΕ, ως συνεργαζόμενος φορέας στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Συμβουλευτική Υποστήριξη, Κατάρτιση και Πιστοποίηση στον κλάδο της Δημιουργικής Βιομηχανίας ως σύγχρονος πυλώνας του πολιτισμού για άνεργες γυναίκες».

Οι εν λόγω θέσεις αφορούν 2.000 καταρτιζόμενες, διάρκειας 400 ωρών, που συμμετέχουν σε προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών σε θεματικά αντικείμενα συναφή με ειδικότητες του κλάδου της Δημιουργικής Βιομηχανίας.

Οι επιχειρήσεις που θα εντάσσονται στο Μητρώο Επιχειρήσεων της πράξης είναι αυτές που θα καλύψουν κατά προτεραιότητα τις ανάγκες πρακτικής άσκησης του έργου και θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολήσουν για 400 ώρες τις καταρτιζόμενες των προγραμμάτων κατάρτισης.

Εύα Αγγελίδη: «Ως γυναίκες managers έχουμε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση»

H ΣΟΛ Crowe συμμετείχε στο 2ο Συνέδριο Γυναικών με θέμα «Σύγχρονες Γυναίκες // Πετυχημένες Managers», που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ. Το συνέδριο, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των ΕΒΕΑ, Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, ΕΓΕ και ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, δώδεκα διακεκριμένες Ελληνίδες στο επιχειρείν έλαβαν τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και η Εύα Αγγελίδη, πρόεδρος της ΣΟΛ Crowe. Με την παραλαβή του βραβείου της η Εύα Αγγελίδη μίλησε για την πορεία της σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον και ένα επάγγελμα, που υπήρξε για πολλά χρόνια ανδροκρατούμενο και με πολλές απαιτήσεις.

«Η ισορροπία των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων των επιχειρήσεων είναι πραγματικά πολύτιμη. Στις ηγετικές ομάδες είναι προς όφελος όλων να υπάρχουν τόσο οι ανδρικές όσο και οι γυναικείες φωνές, οι απόψεις και οι αξίες. Από την φύση μας οι γυναίκες αντιλαμβανόμαστε με διαφορετικό τρόπο τον κίνδυνο και τις ευκαιρίες, αντιδρούμε με διαφορετικό τρόπο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός μας, έχουμε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση. Είμαστε ικανότατες στο να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, επιδεικνύουμε ακεραιότητα, οικοδομούμε σχέσεις, είμαστε δυνατές στην επικοινωνία και στη συνεργασία».

Τέλος, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΣΟΛ Crowe, απαραίτητη προϋπόθεση για να πάει μπροστά η κοινωνία μας και το επιχειρείν, είναι η ενθάρρυνση ακόμα περισσότερων γυναικών στο να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, καθώς έχουν γίνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος για να αλλάξουν ριζικά τα στερεότυπα και οι επικρατούσες αντιλήψεις.