--> 

Attica Bank: Νέα Chief HR Officer η Ιωάννα Τσίτουρα

Καθήκοντα Chief HR Officer στην Attica Bank ανέλαβε από τις 13 Μαρτίου η Ιωάννα Τσίτουρα, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Τράπεζα.

Η Ι. Τσίτουρα, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Group HR & Administration Service Director στον Antenna Group, είναι απόφοιτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος MBA από το University of Wales.

Στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει CHRO στην Wind Hellas και Director of HR στην Hyatt Regency, ενώ έχει εργαστεί και στον ΟΤΕ.

Όμιλος Σαρακάκη: Το 30% των ετήσιων νέων θέσεων εργασίας καλύπτεται από εσωτερικούς υποψηφίους

Την πολιτική «Promotions From Within» είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους φοιτητές των ΜΠΣ στη ΔΑΔ και Executive MBA του ΟΠΑ ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, μετά από πρόσκληση των Λήδας Παναγιωτοπούλου, Ειρήνης Νικάνδρου και Βίκτωρα Κούκη.

Πρόκειται για μια πολιτική που εφαρμόζει ενεργά ο Όμιλος για την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού του, με τους φοιτητές να γνωρίζουν τι σημαίνει στην πράξη, πώς ακριβώς λειτουργεί και τι όφελος έχει τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ίδια την εταιρεία.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, στην παρουσίασή της η Ρένια Κρεμαλή, HR Director του Ομίλου Σαρακάκη, το 30% των ετήσιων νέων θέσεων εργασίας καλύπτεται από εσωτερικούς υποψηφίους, ενώ το 85% των σημερινών στελεχών της Διοικητικής ομάδας του Ομίλου έχει προέλθει εκ των έσω, τα τελευταία 7 χρόνια.

Συνεργασία Goldair Handling και Hellas EAP

Διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Πρόληψη και Διαχείριση Σχολικού Εκφοβισμού» πραγματοποίησε για την ομάδα της η Goldair Handling, σε συνεργασία με την Hellas EAP.

Στην εν λόγω ομιλία, οι άνθρωποι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τους ειδικούς ψυχικής υγείας της Hellas EAP για την έννοια του σχολικού εκφοβισμού, τις συμπεριφορές και τις επιπτώσεις στο θύμα και στον θύτη του σχολικού εκφοβισμού.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι μπόρεσαν να εμβαθύνουν ως προς τις ενέργειες που μπορούν να κάνουν ως γονείς / φροντιστές για την πρόληψη και τη σταδιακή εξάλειψη της εκδήλωσης της βίας στο σχολείο.

Επιθεώρηση Εργασίας: Ξεκίνησαν οι online έλεγχοι σε πραγματικό χρόνο

Στην ψηφιακή εποχή περνούν οι επιτόπιοι έλεγχοι που πραγματοποιούν στις επιχειρήσεις οι επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας». Με σχετική του ανακοίνωση το Υπουργείο Εργασίας ενημερώνει ότι εδώ και λίγες ημέρες οι επιθεωρητές έχουν πρόσβαση σε 500 tablet διασυνδεδεμένα με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και το αναβαθμισμένο «Εργάνη ΙΙ».

Έτσι δηλώνεται διαδικτυακά ο χρόνος έναρξης και λήξης του ελέγχου (ώστε να μην υπάρχει εκ των υστέρων δυνατότητα δήλωσης αδήλωτων εργαζομένων), ενώ τα αποτελέσματα των ελέγχων αποστέλλονται άμεσα τόσο στην ελεγχόμενη επιχείρηση, όσο και στη βάση δεδομένων της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο νέος αυτός τρόπος ελέγχων συνδυάζεται επίσης με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, αλλά και με τη μέθοδο risk analysis που εφαρμόζεται από την Επιθεώρηση Εργασίας. «Καθώς τα tablet των επιθεωρητών έχουν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, οι έλεγχοι για την τήρηση του ωραρίου και την καταγραφή των υπερωριών γίνονται με ταχύτητα και διαφάνεια, ενισχύοντας την προστασία των εργαζομένων αλλά και τον δίκαιο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, βελτιώνεται και η ποιότητα των ελέγχων που αφορούν στην τήρηση της νομοθεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο, όλοι σχεδόν οι Επιθεωρητές έχουν εκπαιδευθεί στη χρήση της νέας online εφαρμογής διενέργειας των ελέγχων μέσω των φορητών συσκευών και το νέο μοντέλο έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά. Στόχος είναι η πραγματοποίηση του 60% των ελέγχων  της Επιθεώρησης Εργασίας με τη χρήση των tablets μέχρι το τέλος Ιουνίου και του 80% μέχρι το τέλος του έτους.