Στρατηγική συνεργασία Adecco και Knowcrunch

Η Krowncruch, διεθνής οργανισμός παροχής in-class & video-on-demand courses, με έμφαση σε θέματα business, marketing & digital marketing, προχωρά σε συνεργασία με την Adecco, η οποία αφορά στην εύρεση junior, αλλά και senior στελεχών στο marketing & digital marketing, που περιλαμβάνει τρεις δράσεις.

H Adecco θα διεξάγει επαναλαμβανόμενες συνεντεύξεις σε συμμετέχοντες προγραμμάτων της Knowcrunch σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σκοπό τη κάλυψη θέσεων εργασίας που διαχειρίζεται, από σπουδαστές ή αποφοίτους της Knowcrunch. Η Adecco θα συμμετέχει, επίσης, στα events δικτύωσης που διοργανώνει η Knowcrunch στις παραπάνω πόλεις, ώστε να προσφέρει εργασιακές ευκαιρίες στους άρτια εκπαιδευμένους digital marketers του οργανισμού.

Ταυτόχρονα, η Adecco θα παρέχει ομιλίες με χρήσιμα tips στους σπουδαστές της Knowcrunch για την προετοιμασία του βιογραφικού τους και των συνεντεύξεων εργασίας, την ενεργή δικτύωση (networking) και της online εικόνας τους στο πλαίσιο γενικότερης βελτίωσης του personal branding.

«Η Knowcrunch, με αυτή τη πρωτοβουλία, παρέχει επιπρόσθετες δωρεάν υπηρεσίες career office στους σπουδαστές και αποφοίτους της, με στόχο να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους με λίγη ή καθόλου επαγγελματική εμπειρία, τη χρήσιμη καθοδήγηση που χρειάζονται για να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου διεξήχθη η πρώτη συνάντηση των σπουδαστών της Knowcrunch με συμβούλους της Adecco στις εγκαταστάσεις του OTE Academy, κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράστηκαν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πώς να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό βιογραφικό, πώς να επιτύχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική δικτύωση και πραγματοποίησαν σύντομες συνεντεύξεις.

«Οι δυο οργανισμοί, Adecco & Knowcrunch στοχεύουν σε ένα μέλλον στο οποίο οι σπουδαστές και απόφοιτοι θα παραμένουν επαγγελματικά ανταγωνιστικοί, ενισχύοντας την απασχολησιμότητά τους μέσω συμβουλευτικής και ενδυναμώνοντας τις επαγγελματικές τους προοπτικές μέσω άμεσης σύνδεσης με την αγορά εργασίας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Συνεργασία The Flow Partners και Etem Gestamp

Ένα Open Space Technology (OST) Workshop για την Etem Gestamp ολοκλήρωσε η The Flow Partners. Ειδικότερα, το OST αποτελεί μια μεθοδολογία, η οποία σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τα στελέχη να ευθυγραμμιστούν σε ένα κοινό σκοπό και στρατηγική, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία, στην αυτοδιαχείριση και στην ανοιχτή επικοινωνία.

Έτσι, στο πλαίσιο του εν λόγω εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν και διαχειρίστηκαν τη δική τους ατζέντα παράλληλων συνεδριών εργασίας γύρω από ένα κεντρικό θέμα στρατηγικής σημασίας, προσεγγίζοντας πεδία ενεργειών και αποτελέσματα που θα βοηθήσουν την ομάδα να είναι καλύτερα στοχευμένη και συμπαγής για να πετύχει.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε με την Etem Gestamp και προσβλέπουμε στη συνέχιση της επιτυχίας τους στο μέλλον», δήλωσε ο Ηλίας Γαληνός, ιδρυτής και Senior Coach της The Flow Partners. «Στη The Flow Partners, δεσμευόμαστε να παρέχουμε κορυφαίας ποιότητας προγράμματα ανάπτυξης και συμβουλευτικής, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθοδολογίες εκπαίδευσης βασισμένες στην έρευνα και την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα» κατέληξε ο ίδιος.

Hatzi Filax Group: Συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με την Hatzi Filax Group, προχώρησε στην ένταξη της πλατφόρμας ασύγχρονων συνεντεύξεων και επαγγελματικής επικοινωνίας Willo στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου. Η Willo χρησιμοποιείται από επαγγελματικούς φορείς σε περισσότερες από 135 χώρες και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο προετοιμασίας φοιτητών για τις απαιτήσεις του σύγχρονου εταιρικού κόσμου.

«Με τη χρήση της Willo, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο εγγυάται τεχνολογική πρωτοπορία στους φοιτητές του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διαδικασίες επαγγελματικών συνεντεύξεων σε πραγματικές συνθήκες.  Σήμερα, κανένας άλλος εκπαιδευτικός φορέας δεν παρέχει αυτού του είδους την βιωματική εμπειρία και τεχνογνωσία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Χαροκόπειου. Η Σοφία Σκευοφύλακα, Co-Founder και CCO της Hatzi Filax Group, υπεύθυνη για το project,  δήλωσε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν το ενδιαφέρον και τη σημασία προς τη γενιά των επαγγελματιών του αύριο, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στον κόσμο.

«Μαζί με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι φοιτητές στην Ελλάδα δε θα υστερούν σε ευκαιρίες ή εμπειρίες σε σχέση με φοιτητές του εξωτερικού» κατέληξε. Τέλος, ο Γεώργιος Μαλινδρέτος, Αντιπρύτανης Διοίκησης και Φοιτητικής Μέριμνας στo Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και Aναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης δήλωσε από την πλευρά του ότι «τα Πανεπιστήμια οφείλουν συνεχώς να εκσυγχρονίζονται υιοθετώντας πρακτικές και νέες τεχνολογίες, ευθυγραμμισμένες στις σύγχρονες επιταγές της εξωστρέφειας και ψηφιοποίησης των καθημερινών διαδικασιών».

Μισθολογικά: Αναπροσαρμογή επιδομάτων λόγω αύξησης του κατώτατου μισθού

Ξεκίνησε από την 1η Απριλίου, έτσι ώστε να καλύπτει από το ξεκίνημά της την τουριστική περίοδο, η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού. Από τα 650 ευρώ που ήταν το 2019, αυξήθηκε σε 663 ευρώ τον Ιανουάριο του 2022, σε 713 ευρώ τον Μάιο του 2022 και σε 780 ευρώ από την 1η Απριλίου.

Σωρευτικά η αύξηση διαμορφώνεται στο 20%, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας. ‘Όπως αναφέρει δε σε σχετική του ανακοίνωση, αν συνυπολογιστούν τα δώρα και το επίδομα άδειας (το γεγονός δηλαδή ότι καταβάλλονται 14 μισθοί το χρόνο) ο κατώτατος μισθός σε δωδεκάμηνη βάση διαμορφώνεται στα 910 ευρώ, ή 152 ευρώ το μήνα περισσότερα σε σχέση με το 2019. «Συνολικά οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα εισπράττουν τρεις επιπλέον καθαρούς μισθούς σε σχέση με το 2019» επισημαίνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συνεπάγεται αύξηση του επιδόματος ανεργίας, το οποίο διαμορφώνεται σε 479 ευρώ το μήνα, (από 399 ευρώ το 2019). Επίσης αναπροσαρμόζονται σειρά βοηθημάτων και επιδομάτων, μεταξύ των οποίων το βοήθημα ανεργίας για τους αυτοτελώς απασχολούμενους, τα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, το ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας, το βοήθημα λόγω επίσχεσης εργασίας, ειδικά εποχικά βοηθήματα για μισθωτούς τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, οικοδόμους, δασεργάτες κ.α., η ειδική παροχή μητρότητας, το επίδομα γονικής άδειας, οι ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, η παροχή διαθεσιμότητας, η αποζημίωση των μαθητών στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ, η αποζημίωση για τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας, κ.α.