We Lead: Νέος οργανισμός για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

We Lead είναι η επωνυμία ενός νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την ενδυνάμωση των γυναικών στο χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, ο οποίος ιδρύθηκε από το Libra Philanthropies και λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στόχος του οργανισμού είναι να ανοίξει τον δρόμο και να οδηγήσει τις γυναίκες σε θέσεις ηγεσίας, ξεκινώντας από το Tech Industry.

Το We Lead προσφέρει στις συμμετέχουσες επιμορφωτικά προγράμματα για την ανάπτυξη business και tech δεξιοτήτων, mentoring, ευκαιρίες εργασίας και networking.

Ο Οργανισμός συνεργάζεται με ηγέτιδες και ηγέτες της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, καθώς και με τις τοπικές κοινότητες και άλλους οργανισμούς, «για να επιτύχει μεγαλύτερη ενσωμάτωση στους χώρους εργασίας και να προωθήσει μια κουλτούρα συμπερίληψης και συνεργασίας».

Επικεφαλής της προσπάθειας είναι η Ελένη Ακτύπη, Managing Director, η Loren Coleman, Communications Advisor & Director of Marketing Communications της Libra Philanthropies, καθώς και η Jen Clarke, Advisor & Executive Director επίσης της Libra Philanthropies. Το We Lead ξεκινά την πορεία του με ένα νέο πρόγραμμα mentoring & peer support, για το οποίο σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στην Κρήτη με το HoReCa Empowered

To HoReCa Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον βρέθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με σκοπό να ενδυναμώσει τον κλάδο του τουρισμού με νέες δεξιότητες και να προετοιμάσει το νησί για την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις 29 έως 31 Μαρτίου, περισσότεροι από 550 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω στις πιο περιζήτητες δεξιότητες που ζητά ο κλάδος, ενώ σημαντικοί ομιλητές από τον κλάδο της καφεστίασης, των ξενοδοχείων και του τουρισμού, καθώς και οι Coffee experts και οι Premium Spirits Ambassadors της Coca-Cola Τρία Έψιλον ήταν εκεί για να εκπαιδεύσουν, να καθοδηγήσουν και να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες. Οι τελευταίοι πραγματοποίησαν ειδικά σχεδιασμένα trainings και masterclasses, πρακτικές παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες και ομιλίες για τους επαγγελματίες της Κρήτης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε: τεχνικές barista, mixability & bartending, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, εξυπηρέτηση πελατών, διαμόρφωση μενού και διαχείριση κόστους, γαστρονομικές δημιουργίες με τοπικά προϊόντα, αναβαθμισμένες πωλήσεις, ανάπτυξη δεξιοτήτων για ηγεσία & στρατηγική επίτευξη στόχων, συμβουλές για τη βιώσιμη λειτουργία μιας επιχείρησης κ.α. Επιπλέον, ομιλίες πραγματοποίησαν ο Γιώργος Μπάγκος, Co-founder Three Cents, ο Γιώργος Δενδράκης, Corporate Bar Manager Hersonissos Group Hotels και ο Βασίλης Λεωνίδου, Olive Oil Chef. Το πρόγραμμα έκλεισε στις 31 Μαρτίου με την ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Οι προοπτικές του ελληνικού Τουρισμού».

Στη συζήτηση συμμετείχαν η Μαρία Αναργύρου- Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η Μαργαρίτα Σιγανού, Διευθύντρια Siganos SA Wine & Spirits, ο Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η Μαντώ Πατσαούρα, Managing Director, kariera.gr και η Κατερίνα Σαντίκου, Founder & Managing Director Workathlon, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε η Μαριάννα Σκυλακάκη, CEO, αθηΝΕΑ.

Η συζήτηση εστίασε στις νέες τάσεις που επικρατούν στον τουρισμό  και τον κλάδο HoReCa, τις ευκαιρίες εξέλιξης που προσφέρει στους επαγγελματίες του κλάδου, τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ενίσχυσή του κλάδου και την ανάγκη για σταθερή ενίσχυσή τους. Επιπλέον αναδείχθηκαν ευκαιρίες για συνεργίες μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και συζητήθηκε ο ρόλος που έχουν να παίξουν οι επιχειρήσεις σε αυτό. Το HoReCa Empowered υλοποιείται με στρατηγικούς συνεργάτες το Kariera.gr, και τη Workathlon.

Startup Pathways: Ολοκληρώθηκε το 3ο session του Leaders Academy

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου το τρίτο session του Leaders Academy, της τρίμηνης εκπαίδευσης Ηγεσίας που πραγματοποιεί το Startup Pathways σε συνεργασία με το Elevate Greece για βραβευμένες startups.

Μέσα από role-plays, στο διαδραστικό session με θέμα “Managing Conflicts & How to Say NO”, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν ώστε να αντιμετωπίζουν αντιρρήσεις και συγκρούσεις στην ομάδα τους, να αντιλαμβάνονται τους βαθύτερους λόγους της σύγκρουσης, καθώς και να αποκρούουν αποτελεσματικά κάθε «επίθεση».

Το Startup Pathways ανακοίνωσε παράλληλα ότι εντάχθηκε στο Leaders Academy ένας ακόμη συμμετέχων, ο Άγγελος Σταυράκης, CEO της SafeSize, με σημαντική εμπειρία στο κομμάτι διαχείρισης ομάδας.

ΔΥΠΑ: Ιστορικό ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας μέσω των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης

Ιστορικό ρεκόρ με τη δημιουργία 6.814 νέων θέσεων εργασίας σημείωσαν οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης της ΔΥΠΑ τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση κατά 250% σε ετήσια βάση (1.940) και κατά 210% συγκριτικά με τον Μάρτιο 2021 (2.197). Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη μηνιαία επίδοση ιστορικά, ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο 2020 με 6.294 προσλήψεις. Επισημαίνεται ότι η ΔΥΠΑ υλοποιεί τα παρακάτω «ανοικτά» προγράμματα με 36.051 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας:

  • Πρόγραμμα 3.400 νέων θέσεων εργασίας στις λιγνιτικές περιοχές, διάρκειας 12-18 μηνών, με ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών 75-100%, έως 16.794 €.
  • Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 3.000 θέσεων σε λιγνιτικές περιοχές, διάρκειας 7 μηνών, με ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών 100%.
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων 45 ετών και άνω, διάρκειας 18 μηνών, με ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών 80%, έως 1709 €.
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, διάρκειας 12-24 μηνών, με ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών 75%, έως 16.800 €.
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 6.500 μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών, διάρκειας 24 μηνών, με ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών 75%, έως 18.000 €.
  • Πρόγραμμα απασχόλησης 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, διάρκειας 12 μηνών, με επιχορήγηση 8.580 €.
  • Προγράμματα νέας επιχειρηματικότητας για ανέργους ηλικίας 20-44 ετών που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά, στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «Νότιο Αιγαίο», «Ήπειρος», «Στερεά Ελλάδα» και «Πελοπόννησος» Προγραμματικής Περιόδου 2014-20.