Εurobank: Νέα έκτακτη ενίσχυση των χαμηλόμισθων εργαζομένων της

H Εurobank προχωράει σε μια ακόμα έκτακτη ενίσχυση προς τους χαμηλά αμοιβόμενους εργαζομένους της, μετά την έγκριση της εφάπαξ χορήγησης επιδόματος για το 2023 με τη μορφή voucher ύψους 500 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Νατάσσα Πασχάλη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Eurobank, η ενίσχυση αφορά 3000 εργαζόμενους της τράπεζας και έρχεται σε συνέχεια της οικονομικής ενίσχυσης που είχε δώσει ο Όμιλος το 2022, επίσης με τη μορφή voucher, ύψους 300 ευρώ.

Η περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων της τράπεζας γίνεται εφικτή μετά την θετική πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων της, αλλά και της αναγνώρισης από μεριάς της Διοίκησης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της αύξησης του κόστους ζωής.

Τέλος, στις ανάλογες πρωτοβουλίες του Ομίλου εντάσσεται και η ενίσχυση των παροχών μέσω του επαγγελματικού ταμείου, το οποίο εμπλούτισε πρόσφατα το σχήμα της ανταπόδοσης για το δίκτυο καταστημάτων και τις εισφορές στο ΤΕΑ για όλους τους εργαζόμενους.

Γ. Πετροπούλου: «Πλήρως ενσωματωμένο στην εταιρική κουλτούρα το υβριδικό μοντέλο τηλεργασίας»

Στο μοντέλο τηλεργασίας που ακολουθεί η JTI στην Ελλάδα αλλά και στον βαθμό ενσωμάτωσής του στην εταιρική κουλτούρα της εταιρείας εστίασε η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director της JT International, συμμετέχοντας σε panel με θέμα «Υβριδικά μοντέλα απασχόλησης -Τηλεργασία & καθημερινές προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας» στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου για τις Εργασιακές Σχέσεις «Η εργασία meta» που διοργάνωσε η Νομική Βιβλιοθήκη.

Ειδικότερα, η Γ. Πετροπούλου εξήγησε ότι η νέα κατάσταση μετέβαλλε σταδιακά τις σχέσεις μεταξύ εργοδοτών – εργαζομένων, τις ισορροπίες στην αγορά εργασίας και τις εσωτερικές δομές των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι στην JTI υπήρχε υψηλός βαθμός ετοιμότητας, οπότε και η προσαρμογή ήταν πολύ γρήγορη, με την εφαρμογή ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας που συνιστά την κατεύθυνση της JTI σε παγκόσμιο επίπεδο. «Πρόκειται για ένα μικτό σύστημα τηλεργασίας και φυσικής παρουσίας στα γραφεία, όπου ο εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να εργαστεί απομακρυσμένα το 50% του εργασιακού χρόνου του μέσα στο μήνα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ο νέος τρόπος εργασίας έχει πλήρως ενσωματωθεί στην εταιρική κουλτούρα της JTI, η προσέγγιση της οποίας είναι ότι εστιάζει στα αποτελέσματα, στην αποδοτικότητα και παραγωγικότητα και όχι στον τόπο εργασίας».

Η Legal Director της JTI, μάλιστα, πρόταξε την εμπιστοσύνη, την ευελιξία, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη ως καταλυτικούς παράγοντες που οδήγησαν στην ομαλή μετάβαση στο νέο μοντέλο εργασίας, ενώ ανέδειξε την πρόκληση της δημιουργίας εργαζομένων δύο ταχυτήτων, όχι τόσο ως προς την απόδοση αλλά κυρίως ως προς την κοινωνικοποίηση. «Για να το αποτρέψουμε αυτό, έχουμε καθιερώσει μια ημέρα το μήνα ως “office day”, για να επικοινωνούμε σημαντικά εταιρικά νέα, να γιορτάζουμε διάφορα γεγονότα ή περιστάσεις και φυσικά για να συναντιόμαστε και να επικοινωνούμε μεταξύ μας ζωντανά» κατέληξε.

Η ΚPMG λανσάρει το “#EmbraceEquity talks”

Η ΚPMG λανσάρει το “#EmbraceEquity talks”, μια σειρά podcasts στα οποία η εταιρεία επιχειρεί να ενθαρρύνει την κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο να υιοθετήσει την πρακτική των ίσων ευκαιριών και της συμπερίληψης, αλλά και να πατάξει τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, #EmbraceEquity, τα στελέχη της KPMG, Δανάη Καλαματιανού, Άρτεμις Πάνου, Νιόβη Σαρρή, Αλκιβιάδης Σιαράβας και Γεωργία Σταματέλου και ανοίγουν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με καλεσμένες και καλεσμένους από διαφορετικούς χώρους και με ξεχωριστές ιδιότητες, οι οποίοι εκφράζουν όλη τη βεντάλια και την «πολυχρωμία» που διέπει η διαφορετικότητα.

Οι Αλεξάνδρα Γεωργιάδου, Βασίλης Καραμητσάνης, Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, Σοφία Κωνσταντοπούλου, Μάρθα Μυλωνά, Σοφία Παπαδοπούλου, Έλπη Πετράκη, Νίκος Τσατσακλάς, Πένυ Ρέτσα αφηγούνται προσωπικές εμπειρίες, απόψεις και θέσεις γύρω από την παλέτα της διαφορετικότητας, της συμπερίληψης και της ισότιμης ένταξης.

Αλ. Σιαράβας: «Η ισότιμη ένταξη δεν είναι υπόθεση “λυμένη”»
Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications and Corporate Citizenship Manager της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε σχετικά «Νοιώθω υπερήφανος που τόσο διακεκριμένες προσωπικότητες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να συζητήσουμε για τα θεμέλια μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας. Δεν σας κρύβω πως στη σειρά #EmbraceEquity talks, οι αξιόλογοι προσκεκλημένοι μας φανερώνουν αλήθειες ανθρώπινες οι οποίες γίνονται έμπνευση για όλους εμάς στο χώρο εργασίας, αλλά και την κοινωνική ζωή.

Συζητήσεις που στο παρελθόν ήταν άβολες, γίνονται απαραίτητες στο σήμερα. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε, ότι στην KPMG δεν γίνονται διακρίσεις ως προς το φύλο, αλλά εστιάζουμε έμπρακτα και αποκλειστικά στον επαγγελματισμό, τις επιδόσεις και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων μας. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η KPMG είναι η πρώτη εταιρεία που έκανε γυναίκα συνεταίρο το 1995, πρώτη ανάμεσα στις “BIG 4” εταιρείες στην Ελλάδα, την κ. Δήμητρα Καραβέλη, ενώ σήμερα το 55% των εργαζομένων της εταιρείας είναι γυναίκες.

Βεβαίως, η ισότιμη ένταξη των γυναικών, αλλά και άλλων υποεκπροσωπούμενων ομάδων δεν είναι μια υπόθεση “λυμένη”. Ωστόσο πιστεύουμε πως ο δημόσιος διάλογος και η ανάδειξη των θεμάτων αυτών συνδράμει στην αντιμετώπιση των στερεοτύπων και των ανισοτήτων». Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα podcast της KPMG στην Ελλάδα σε website, Apple Podcasts, Google και Spotify.