Συνεργασία Airotel Group of Hotels και My Ikigai

Mία νέα ετήσια συνεργασία ξεκίνησαν ο Όμιλος Ξενοδοχείων Airotel με την My Ikigai, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών δέσμευσης και ενδυνάμωσης (Employee Engagement) για το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, από τις 25 Απριλίου έως και τις 9 Μαΐου, λαμβάνουν χώρα online εκπαιδευτικά σεμινάρια για όλους τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, με θέμα «Βέλτιστη Εξυπηρέτηση Πελατών και Διαχείριση Παραπόνων», ενώ το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου είχε προηγηθεί η διοργάνωση ενός διήμερου σεμιναρίου, το οποίο αφορούσε στις «Δεξιότητες Αποτελεσματικής Ηγεσίας».

Το εν λόγω διήμερο σεμινάριο, το οποίο διεξήχθη δια ζώσης σε ξενοδοχείο του Ομίλου στην Αθήνα, παρακολούθησαν όλα τα Ηγετικά Στελέχη του Ομίλου Airotel, από Αθήνα, Πάτρα και Καβάλα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικές, διαδραστικές δραστηριότητες που ενίσχυσαν το δέσιμο της ομάδας και την αυτογνωσία των μελών της. Εκπαιδευτής και στις δύο αυτές δράσεις, μέσω της συνεργασίας του με την My Ikigai, ήταν ο Πέτρος Ρούσης. Σημειώνεται τέλος, ότι η Airotel Group of Hotels, σε συνεργασία με την My Ikigai, θα υλοποιήσει μέσα στους επόμενους μήνες και επιπλέον δράσεις και ενέργειες, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη του Ομίλου και των ανθρώπων του.

Α. Βασιλικός: «Ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν και θα συνεχίσει να είναι στο επίκεντρο όλων των ενεργειών μας»

«Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Airotel κλείνει του χρόνου 40 χρόνια λειτουργίας και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Στο πλαίσιο περεταίρω σχεδίων ανάπτυξης του Ομίλου και αναβάθμισης των υπηρεσιών μας και των ανθρώπων μας, είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για την συνεργασία που ξεκινήσαμε πρόσφατα με την My Ikigai και την Ανθή Μανέτα» εξηγεί στο Workforce o Αλέξανδρος Βασιλικός, CEO του Ομίλου.

«Ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν και θα συνεχίσει να είναι στο επίκεντρο όλων των ενεργειών μας και σε αυτόν στοχεύουν όλες οι δράσεις δέσμευσης και ικανοποίησης εργαζομένων (Employee Engagement), καθώς και εσωτερικής αναβάθμισης λειτουργιών που είναι εν εξελίξει για το επόμενο χρονικό διάστημα στην εταιρεία μας» κατέληξε ο ίδιος.

Kariera.gr: Νέα IT Executive Recruiter η Άννα Κουμανέλη

Καθήκοντα IT Executive Recruiter στο kariera.gr ανέλαβε η Άννα Κουμανέλη.

Η Α. Κουμανέλη είναι απόφοιτη του Πάντειου Πανεπιστημίου και κάτοχος Certificate στο HR Management από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Talent Acquisition Specialist | Tech στην Sitecore.

Συνεργασία Grant Thornton και ΕΚΠΑ

Με την έναρξη του 2ου κύκλου στις αρχές Μαΐου του εκπαιδευτικού προγράμματος στη Διαχείριση Κινδύνων συνεχίζεται η συνεργασία του τμήματος Environmental, Social, Governance, Risk & Compliance (ESGRC) της Grant Thornton, με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων και το Κέντρο Μελετών & Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το εν λόγω πρόγραμμα καλείται να καλύψει το εκπαιδευτικό κενό που υφίσταται στην αγορά αναφορικά με τα θέματα Διαχείρισης Κινδύνων, τα οποία μάλιστα έχουν αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά την ψήφιση του ν.4760/2020 για την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια του, αναλύονται τα τρέχοντα θέματα της αγοράς μέσα από πρακτικά παραδείγματα που μεταδίδουν με σαφή και κατανοητό τρόπο οι εισηγητές του Προγράμματος, ανάμεσα στους οποίους ανήκουν και τα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη της Grant Thornton. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι δηλώσεις συμμετοχής σε αυτόν τον 2ο κύκλο πραγματοποιούνται έως τις 4 Μαΐου.

DIY: Μεγάλο το έμφυλο μισθολογικό χάσμα σε Omnicom, Publicis και WPP

Μεταξύ των εταιρειών του διαφημιστικού κλάδου με τις χειρότερες επιδόσεις, αναφορικά με το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των φύλων, την περίοδο 2022-2023, βρέθηκαν οι Omnicom, Publicis και WPP. Ειδικότερα, βάσει της ετήσιας κυβερνητικής έκθεσης, οι διάμεσες μισθολογικές διαφορές μεταξύ των φύλων στα μέλη του δικτύου αυτών των κολοσσών ξεπέρασαν τον μέσο όρο της βιομηχανίας, στο 12,6%.

Το εν λόγω ποσοστό είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το εθνικό μέσο όσο του 9,4% στις εταιρείες με 250 ή περισσότερους εργαζόμενους, οι οποίες οφείλουν να αναφέρονται στην κυβέρνηση. Για παράδειγμα, η PHD International της Omnicom ανέφερε διαφορά 30,8%, ενώ η PHD Media έχει σημαντικά χαμηλότερο διάμεσο χάσμα αμοιβών, στο 3,6%, σε σύγκριση με -1,7% το 2021-2022. Από την πλευρά της, η Publicis Groupe βρέθηκε και στα δύο άκρα του φάσματος, με την Bartle Bogle Hegarty να αναφέρει διαφορά 28,2% και την Digitas 26,7%, ενώ η Spark Foundry δεν ανέφερε καμία διαφορά.

Τέλος, ο όμιλος WPP βρέθηκε επίσης μεταξύ των εργοδοτών με τις μεγαλύτερες διαφορές, στο 27,3%, καταγράφοντας επιδείνωση 3,7 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τη διαφορά 23,6% του προηγούμενου έτους.

(Πηγή: Campaign)