Scorpios: Νέα Global Director of People & Development η Βίκυ Κουβαρά

Τη θέση της Global Director of People & Development στην Scorpios ανέλαβε η Βίκυ Κουβαρά, η οποία μέχρι πρότινος ήταν People & Culture Head στην Up Hellas.

Η Β. Κουβαρά είναι απόφοιτη του ΟΠΑ και κάτοχος MSc στο HR Management & Consulting από το University of Bath, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, εργαστεί στη Deloitte και στην Imerys.

Τράπεζα της Ελλάδος: Νέος HR Officer ο Ηλίας Σπυρίδης

Καθήκοντα HR Officer στην Τράπεζα της Ελλάδος ανέλαβε ο Ηλίας Σπυρίδης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Supervisor, Organisational Development & Reward (HR Business Partner) στην Ήπειρος ΑΕΒΕ.

Ο Η. Σπυρίδης είναι απόφοιτος του ΟΠΑ και κάτοχος MSc στο HR Management από το ίδιο Ίδρυμα, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει, μεταξύ άλλων, εργαστεί στην PwC και στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Μαρίνα Φλοίσβου: Συμμετοχή των εργαζομένων της στο Intermediate Marina Managers Course

Ολοκληρώθηκε, από τις 24 έως τις 27 Απριλίου, για πρώτη φορά στην Αθήνα, το διεθνώς αναγνωρισμένο Intermediate Marina Managers (IMM) Course, το οποίο διοργανώθηκε από το Global Marina Institute, με πρωτοβουλία της ‘Ένωσης Μαρινών Ελλάδας και χορηγό τη Lamda Flisvos Marina S.A.

Ειδικότερα, στο εν λόγω τετραήμερο course συμμετείχε ομάδα εργαζομένων της Μαρίνας Φλοίσβου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ξεναγήσεις σε μαρίνες, διαλέξεις, ομαδικές εργασίες και networking, αλλά και να εκπαιδευτούν σε θέματα όπως η Aνάπτυξη Hγετικών Iκανοτήτων, η Yγεία και Ασφάλεια, η Περιβαλλοντική Διαχείριση, η Λογιστική, το Ναυτικό Δίκαιο, η Εξυπηρέτηση Πελατών και το Μarketing στον χώρο των μαρινών.

«Στη Mαρίνα Φλοίσβου υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που αφορούν στην εκπαίδευση στον κλάδο μας ενώ παράλληλα επενδύουμε στην ανάπτυξη των ικανοτήτων των ανθρώπων μας και στην επαγγελματική τους εξέλιξη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Managing Director της Lamda Marinas Investments και Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, Σταύρος Κατσικάδης.

Focus Bari: Η εκπαίδευση γεφυρώνει το χάσμα επικοινωνίας στις επιχειρήσεις

Τη σημασία  της εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις φέρνει στο προσκήνιο η νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Focus Bari για την Tack TMI Greece. Σε αυτό το πλαίσιο, στο διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου, εξετάστηκαν στάσεις και απόψεις τόσο εργαζομένων, όσο και εργοδοτών/υψηλόβαθμων στελεχών, εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε πολλαπλούς κλάδους της οικονομίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα κύρια ευρήματα, η οικονομική ανεξαρτησία παραμένει ένα από τα βασικά οφέλη του «εργάζεσθαι», όμως σε εξίσου σημαντική, αναδεικνύεται και η εξέλιξη  μέσα από την εργασία, κυρίως για τις νεότερες γενιές. Συγκεκριμένα, σε ποσοστό 69%, οι εργαζόμενοι ηλικιών  18-24, που εκπροσωπούν τις νεότερες γενιές, φαίνεται να διψούν για ανέλιξη, προτάσσοντας την εξέλιξη και την πρόοδο στο εργασιακό περιβάλλον.

Μάλιστα για τους εργαζόμενους σημαντικό κριτήριο για μια επαγγελματική θέση αποτελεί ο συνδυασμός της προοπτικής εξέλιξης με τη διεύρυνση γνώσεων, ενώ το 59% των εργοδοτών αποδίδει στους εργαζόμενους μόνο την προοπτική εξέλιξης. Επιπλέον, καθοριστικό φαίνεται να είναι και το περιβάλλον-κλίμα για το 70% των εργαζομένων, το οποίο θεωρείται σημαντικός παράγοντας επιλογής εργασιακού πλαισίου από το 64% των εργοδοτών.

Προτεραιότητα η καλλιέργεια soft skills – Χαμηλή ακόμα η αυτοπεποίθηση στις γυναίκες
Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα soft skills που θεωρούν τα υψηλόβαθμα στελέχη σημαντικά για τους εργαζομένους διαφέρουν αρκετά από εκείνα που πιστεύουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με την καλλιέργεια ομαδικότητας (65%), ικανότητας προσαρμογής (74%), θετικής σκέψης και κριτικής ικανότητας (49%) να ανάγεται σε ιδιαίτερα σημαντική για τους εργοδότες. Ωστόσο, το 87% των εργαζομένων πραγματοποιεί την συγκεκριμένη περίοδο τουλάχιστον μια δράση για την διεύρυνση των γνώσεων και δεξιοτήτων του, και μάλιστα κυρίως με δική τους πρωτοβουλία και δαπάνη, εστιάζοντας στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, την ενσυναίσθηση, τη διαχείριση συγκρούσεων, την προσαρμοστικότητα, αλλά και την αυτοπεποίθηση.

Όσον αφορά στην ενίσχυση της επαγγελματικής εξέλιξης, προκύπτει ότι οι γυναίκες (40%) αναγνωρίζουν την αυτοπεποίθηση ως ένα από τα πιο σημαντικά  soft skills που χρειάζεται να χτίσουν. Ταυτόχρονα ασφάλεια, σιγουριά και role model ανάγονται στο τρίπτυχο της ιδανικής ηγεσίας, με το 74% των εργαζομένων να αναγνωρίζει την παροχή συναισθηματικής ασφάλειας, καθώς και το να λειτουργεί η ηγεσία ως πρότυπο, τηρώντας αρχές και αξίες, ως καθοριστικό παράγοντα στη διοίκηση ενός εργοδότη. Εξίσου σημαντική φαίνεται να είναι η έμπνευση και η παρακίνηση των εργαζομένων από την ηγεσία της εκάστοτε επιχείρησης, για διεύρυνση ικανοτήτων, δεξιοτήτων και ευθυνών. Τέλος, στο περιβάλλον μετά την πανδημία φαίνεται ότι η φυσική παρουσία νικά την ψηφιακή, εφόσον περισσότεροι από ένας στους δύο εργαζόμενους προτιμά να παρακολουθεί τις εκπαιδεύσεις δια ζώσης.