Υπερταμείο: Συνεργασία με Verimpact, EPLO και Women On Top

Την πρωτοβουλία της πρώτης online «Ακαδημίας Βιωσιμότητας» και το Εγχειρίδιο Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Παρενόχλησης και Βίας στην Εργασία, παρουσίασε το Υπερταμείο, σε ειδική ημερίδα που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή εργαζομένων του Ομίλου.

Η Ακαδημία Βιωσιμότητας αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του Υπερταμείου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του EPLO – Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και την εταιρεία εκπαίδευσης και αξιολόγησης σε θέματα ESG, Verimpact, και απευθύνεται σε 500 εργαζόμενους του Ομίλου, προκειμένου να συμβάλει ενεργά στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση των στελεχών σε θέματα ESG.

Μέσω αυτής, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκπαιδεύσεις, μέσα από μια καινοτόμο online πλατφόρμα από όποια συσκευή τους διευκολύνει και να λάβουν σχετικό πιστοποιητικό. Παράλληλα, στην ημερίδα παρουσιάστηκε και το εγχειρίδιο για την πρόληψη και καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στην εργασία που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του Women on Top.

Το εν λόγω εγχειρίδιο θίγει και επεξηγεί τα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική παρενόχληση, συνοδεύοντας τα με σχετικά παραδείγματα περιστατικών και συμπεριφορών, ενώ περιγράφει τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες πολιτικές και μηχανισμούς του Υπερταμείου.

Cegeka: Ξεκινά και στην Αθήνα, με 300 εργαζόμενους την επόμενη 3ετία

Η Cegeka, ευρωπαϊκή εταιρεία παροχής υπηρεσιών Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT) με έδρα το Βέλγιο, ανακοίνωσε την επέκτασή της στην Ελλάδα με το άνοιγμα ενός νέου γραφείου στην Αθήνα. Η Ελλάδα γίνεται έτσι η τέταρτη χώρα στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka, μετά τη Ρουμανία, τη Μολδαβία και την Τσεχία.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Tom De Vos, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της εταιρείας, δήλωσε τα εξής: «Δεσμευόμαστε για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, που προωθεί την εξέλιξη και την ανάπτυξη των εργαζομένων.

Με την περήφανη ιστορία δεξιοτεχνίας και δημιουργικότητας της Ελλάδας, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το ταλαντούχο εργατικό δυναμικό της χώρας για να προωθήσουμε την καινοτομία και την αριστεία. Αναμένοντας να φτάσουμε τους 300 εργαζόμενους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο των ταλέντων πληροφορικής στην Ελλάδα για να ενισχύσουμε τη δραστηριότητά μας στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία σκέφτεται ήδη να επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, στο εγγύς μέλλον.

«Γλωσσάρι για την αγορά εργασίας» από την Δρ. Βενετία Κουσία

«Γλωσσάρι για την αγορά εργασίας. Οι λέξεις πίσω από τον διάλογο». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Δρ. Βενετίας Κουσία, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέρκυρα, Όπως αναφέρει η ίδια, «τα τελευταία 20 χρόνια ασχολήθηκα πιο εστιασμένα μέσα από διάφορους οργανισμούς –σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο– με την αγορά εργασίας και την επίδρασή της στην αποτελεσματικότητα της οικονομίας, διατηρώντας μια έντονα ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Στόχος μου ήταν η βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης και η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη κατανόηση των κινήτρων των διαφορετικών πτυχών της αγοράς εργασίας.

Με το παρόν πόνημα θέλησα να ρίξω λίγο φως συγκεντρωμένο στις έννοιες που περιέχονται στις λέξεις και τις κάνουν να έχουν τη χροιά που έχουν». Στο εν λόγω γλωσσάρι, τα λήμματα παρουσιάζονται σε αλφαβητική σειρά, ώστε να είναι ευκολότερη η αναζήτησή τους, ενώ, προκειμένου να διευκολυνθεί όποιος αναζητά παραπάνω συσχέτιση των όρων με την αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας, οι όροι έχουν χαρακτηριστεί με έναν αριθμό, ανάλογα με τη «συμβολή» τους σε έναν από τους 7 πυλώνες. Οι πυλώνες αυτοί είναι:

  • Λειτουργία της αγοράς εργασίας σε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για την προσέλκυση επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού.
  • Εργαλεία και διαδικασίες για την ενίσχυση και την προσέλκυση του ανθρώπινου δυναμικού.
  • Θεσμοθετημένα εργαλεία για τη μεγέθυνση της αγοράς των ταλέντων.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και επιπέδου ζωής για τη διακράτηση του ανθρώπινου δυναμικού.
  • Αξιοπρεπής εργασιακή διέξοδος
  • Προσέλκυση στελεχών, επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών κέντρων, διεθνούς βεληνεκούς για καινοτομία και προσέλκυση δεξιοτήτων υψηλού επιπέδου.
  • «Αταξινόμητοι» όροι που αφορούν αξίες και έννοιες που, μαζί με τα στερεότυπα, επηρεάζουν όσους λαμβάνουν μέρος στον διάλογο.

IBM: Σταματά τις προσλήψεις για θέσεις εργασίας που μπορεί να καλύψει η ΑΙ

Τις προσλήψεις για θέσεις εργασίας που δεν σχετίζονται με τους πελάτες της και οι οποίες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη σταματά η IBM, όπως δήλωσε στο Bloomberg ο Άρβιντ Κρίσνα, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Οι εν λόγω περικοπές θα επηρεάσουν κυρίως τις θέσεις εργασίας που δεν σχετίζονται άμεσα με τους πελάτες, όπως το HR, δήλωσε ο Κρίσνα, ένα τμήμα στο οποίο εργάζονται περίπου 26.000 άτομα. «Μπορώ εύκολα να φανταστώ το 30% αυτών να αντικαθίσταται από την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτοματοποίηση σε μια πενταετία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Κρίσνα, με τον αριθμό αυτό να αντιστοιχεί σε περίπου 7.800 θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι εκπρόσωπος της IBM τόνισε πως, παρότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σήμερα σε αυτές τις θέσεις δεν θα απολυθούν, τυχόν θέσεις που θα κενωθούν λόγω αποχώρησης, δεν θα καλυφθούν.

(Πηγή: ertnews.gr)