Biosafety: Νέο e-learning Υγείας & Ασφάλειας στην εργασία

Η Biosafety, με 22 χρόνια εμπειρίας στις υπηρεσίες Quality, Health, Safety & Environment, δημιούργησε το νέο e-learning με τίτλο «Υγεία & Ασφάλεια στην εργασία». Το νέο e-learning προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στην Υγεία και Ασφάλεια σε μια επιχείρηση.

Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, ο κάθε εργαζόμενος μαθαίνει να αναγνωρίζει τους διαφορετικούς κινδύνους και τις πηγές τους στους χώρους εργασίας ενός γραφείου, να κάνει εκτίμηση της επικινδυνότητάς τους, καθώς και να γνωρίζει, αλλά και να σπάει την αλυσίδα αιτιών ενός ατυχήματος.

Το εν λόγω μάθημα αποτελεί το 2ο e-learning της διαδραστικής πλατφόρμας Biosafety Academy, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε μια επιχείρηση να εκπαιδεύσει το σύνολο των εργαζομένων της άμεσα και εύκολα, στο δικό τους χώρο και χρόνο.

Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το e-learning, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή στο 210 9220324-5

Η KPMG λανσάρει το Audit Graduate Recruitment Program για το 2023

Στις 8 Μαΐου 2023 ξεκίνησε επίσημα η διαδικασία στελέχωσης στις Ελεγκτικές υπηρεσίες της KPMG, με νέους αποφοίτους Πανεπιστημιακών Σχολών, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, «μία καινοτόμα virtual διαδικασία επιλογής και στελέχωσης προσωπικού», όπως την χαρακτηρίζει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε αποκλειστικά για απόφοιτους Ανωτάτων Ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο) λογιστικής, χρηματοοικονομικής, διοικητικής και οικονομικής κατεύθυνσης (ή άλλου συναφούς αντικειμένου) και απευθύνεται σε άτομα που χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα, ομαδικότητα, δυναμισμό και προσανατολισμό στο αποτέλεσμα.

Η εργασιακή εμπειρία δεν είναι προαπαιτούμενο (0 έως 3 χρόνια), είναι όμως απαραίτητη η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Οι αιτήσεις των υποψηφίων, μέσω της αποστολής βιογραφικού σημειώματος στο www.justjobs.gr θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου 2023. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επιλεγέντες υποψήφιοι, εντάσσονται επίσημα στον Ελεγκτικό τομέα της KPMG, ακολουθώντας ένα δομημένο πρόγραμμα Onboarding, ενώ παράλληλα ενσωματώνονται σε ομάδες εργασίας λαμβάνοντας συνεχή υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας στην KPMG.

«Οι ικανότητες, οι γνώσεις και οι δεξιότητες των ανθρώπων μας, είναι ο κεντρικός παράγοντας επιτυχίας της KPMG. Για το λόγο αυτό είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία μιας κουλτούρας συνεχούς εκπαίδευσης, η οποία θα βοηθήσει τα νέα μας στελέχη να αναπτύξουν εμπιστοσύνη στις γνώσεις τους, προκειμένου να χτίσουν την καριέρα τους κοντά μας» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Deloitte: Πρόβλημα για τις γυναίκες η έλλειψη ευελιξίας στο εργασιακό περιβάλλον

Η έκθεση της Deloitte, Women@Work που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία δείχνει πως υπάρχει πρόοδος, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα για τη βελτίωση της εμπειρίας των γυναικών στον χώρο εργασίας. Όπως αναφέρει η εταιρεία, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές που προκαλούν σημαντική ανησυχία, τα ποσοστά επαγγελματικής εξουθένωσης μειώθηκαν, λιγότεροι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν συμπεριφορές αποκλεισμού και οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυξήθηκαν οι θετικές εμπειρίες τους με την υβριδική εργασία τον περασμένο χρόνο.

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες εξακολουθούν να μη νιώθουν άνετα να αναφερθούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον χώρο εργασίας οι οποίες σχετίζονται με την ψυχική και προσωπική υγεία, ενώ πολλές γυναίκες παλεύουν σιωπηλά με συμπτώματα εμμηνόρροιας και εμμηνόπαυσης. Πολλές εργαζόμενες γυναίκες δε, φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τις οικιακές εργασίες και αισθάνονται ότι πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην επαγγελματική σταδιοδρομία του συντρόφου τους σε σχέση με τη δική τους.

Τέλος, περισσότερες γυναίκες παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους, παγκοσμίως, τους τελευταίους 12 μήνες σε σχέση με το 2020 και 2021 συνδυαστικά, αναφέροντας την έλλειψη ευελιξίας στο εργασιακό περιβάλλον ανάμεσα στις κυριότερες αιτίες. Η διεθνής έρευνα της Deloitte Women@Work εκπονείται για 3η χρονιά και σε αυτή συμμετέχουν 5.000 γυναίκες από 10 χώρες.

«Μόλις το 5% των γυναικών θεωρούν τους εργοδότες τους Gender Equality Leaders»
«Ενώ η έρευνά μας παρουσιάζει κάποια σημεία βελτίωσης για τις γυναίκες στον εργασιακό χώρο τον περασμένο χρόνο, αναδεικνύει ταυτόχρονα όλη τη δουλειά που πρέπει να γίνει», σημειώνει η Emma Codd, Deloitte Global Inclusion Leader. «Βλέπουμε μια εικόνα που χειροτερεύει όσον αφορά κρίσιμες πτυχές του χώρου εργασίας, όπως η υποστήριξη της ψυχικής υγείας και η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι ο εργοδότης τους λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του που σχετίζονται με την ισότητα των φύλων. Οι εργοδότες πρέπει να υπερβούν τον καθορισμό στόχων και πολιτικών και να προωθούν συνεχώς ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς που υποστηρίζει τον σεβασμό και όπου όλες οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν».

«Μόλις το 5% των γυναικών θεωρούν τους εργοδότες τους ως Gender Equality Leaders και αυτό είναι ένα «καμπανάκι» για όλους μας που μας τονίζει πως πολύ σημαντικές δράσεις πρέπει να γίνουν ακόμα», λέει από την πλευρά της η Michele Parmelee, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Deloitte Global και Chief People and Purpose Officer. «Οι γυναίκες αποτελούν ομάδα ζωτικής σημασίας στο εργατικό δυναμικό και τα δεδομένα μας δείχνουν ότι όταν οι οργανισμοί δίνουν προτεραιότητα στη βελτίωση των εμπειριών των γυναικών στον χώρο εργασίας, είναι πιο αφοσιωμένες, πιο παραγωγικές και επιθυμούν να παραμείνουν με τους εργοδότες τους για περισσότερο χρόνο. Πέρα από το ότι είναι το σωστό, αποτελεί και συνθήκη win-win για τους ηγέτες να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλες οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να ευδοκιμούν».

ΓΣΕΕ: Επικαιροποιημένος οδηγός εργασιακών δικαιωμάτων

Τον επικαιροποιημένο οδηγό εργασιακών δικαιωμάτων έδωσε στη δημοσιότητα σε ηλεκτρονική μορφή η ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να καλυφθούν βασικές ανάγκες πληροφόρησης των εργαζομένων για διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, «που αρκετές φορές καταστρατηγούνται σε πλειάδα εργασιακών χώρων».

Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο, που απλουστευμένα και χωρίς κουραστικές παραπομπές σε διατάξεις νόμων, περιγράφει με συντομία επιλεγμένες διατάξεις βασικών εργασιακών δικαιωμάτων. «Τα τελευταία χρόνια, έχουν συντελεστεί σημαντικές αλλαγές στο ατομικό εργατικό δίκαιο, γι’ αυτό προχωρήσαμε σε μία νέα έκδοση που εμπεριέχει σχεδόν όλες τις νέες εργασιακές ρυθμίσεις, προκειμένου να φτάσει αυτός ο οδηγός, αν είναι δυνατόν στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή του, σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά και στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να είναι σε όλους γνωστά τα δικαιώματα, αλλά και οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς.

Επίσης, έχουμε δημιουργήσει ειδικά QR CODE, ώστε οι εργαζόμενοι να συνδέονται άμεσα με τις online εφαρμογές, που πλέον αποτελούν ισχυρά διαπραγματευτικά εργαλεία γνώσης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους». Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Το ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ με την αναβαθμισμένη πλέον ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης ερωτημάτων και καταγγελιών, την ενημερωτική ιστοσελίδα με τις ιδιαίτερα χρηστικές online εφαρμογές, το κωδικοποιημένο ηλεκτρονικό αλφαβητικό ευρετήριο με απλουστευμένη όλη την εργατική νομοθεσία, την app εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (Android & Ios) και με το Digital Office που έχει εγκατασταθεί για τη διασφάλιση απομακρυσμένης λειτουργίας, συνιστά την πιο άρτια οργανωμένη υπηρεσία πληροφόρησης των εργαζομένων της χώρας».