«Be a Healthy Brunch Caterer Day» από την Volkswagen Financial Services Greece

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρωτοβουλία «Be a Healthy Brunch Caterer Day» που οργάνωσε το τμήμα People & Culture της Volkswagen Financial Services Greece, με στόχο την υποστήριξη του wellbeing και της υγείας των ανθρώπων της εταιρείας.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 8 Μαΐου, τους εργαζόμενους περίμενε ένα υγιεινό σπιτικό brunch, το οποίο περιλάμβανε, ως επί των πλείστων, φρούτα και λαχανικά, με στόχο την προαγωγή υγιεινών διατροφικών συνηθειών και μίας wellness κουλτούρας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των Health Habits Series, που περιλαμβάνουν διαφορετικές δράσεις κάθε μήνα. «Πιστεύουμε ότι η επένδυση στην υγεία και στο wellbeing των ανθρώπων μας είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων μας και τη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος εργασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανάρτηση της Volkswagen Financial Services Greece.

Metro AEBE: Παροχές 8,5 εκατ. ευρώ σε εργαζομένους τη διετία 2022-2023

Προτεραιότητα για την Metro AEBE αποτελεί μεταξύ άλλων και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, καθώς η πρόκληση για την εταιρεία είναι, σταδιακά, κάθε πόστο εργασίας να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες παροχής πληροφοριών και ψηφιακής εξυπηρέτησης, αναβαθμίζοντας την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων και την εμπειρία των πελατών.

Αυτό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην  συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η εταιρεία σε δημοσιογράφους για να ενημερώσει για την πορεία της, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους της, δίνοντας αυξήσεις και πρόσθετες παροχές ύψους 8,5 εκατ. ευρώ τη διετία 2022-2023.

Παράλληλα στηρίζει το ανθρώπινο δυναμικό της σε όλη την Ελλάδα με ένα πολυσύνθετο πλάνο εκπαίδευσης και πολλές δράσεις εσωτερικής επικοινωνίας. Το δίκτυο των My market θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια κυρίως μέσω της ανάπτυξης των My market Local, καθώς μέχρι το 2025 προβλέπεται να λειτουργήσουν συνολικά 80 καταστήματα. Στο σχεδιασμό ανάπτυξης των Metro Cash & Carry έχει προβλεφθεί ακόμα η δημιουργία ενός dark store και τριών hubs. Εξελίξεις που αναμένεται να δημιουργήσουν και νέες θέσεις εργασίας.

Entersoft: Εισέρχεται στην αγορά λογισμικού Μισθοδοσίας και Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων

Ιδιωτικό Συμφωνητικό για την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού (62%) της SmartCV, υπέγραψε η Entersoft. Η εν λόγω εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της Entersoft για δυναμική είσοδο στην αγορά λογισμικού Μισθοδοσίας και Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων με διαφοροποιημένο μείγμα προϊόντων.

Θα περιλαμβάνει λύσεις για τη διαχείριση προσλήψεων και αναζήτησης ταλέντων, τη διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού, την υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας (Εργάνη), την Ωρομέτρηση, αλλά και τη Μισθοδοσία. Η SmartCV είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία στον τομέα του Applicant Tracking Software, η οποία, κατά την οικονομική χρήση του 2022, κατέγραψε έσοδα λίγο κάτω από τα 100 χιλ. ευρώ, ενώ για φέτος τρέχει με υπερδιπλάσια έσοδα.

Το συμφωνηθέν τίμημα για το 62% των εταιρικών μεριδίων ανέρχεται στο ποσό των 528 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων τα 390 χιλιάδες ευρώ καταβλήθηκαν ως τίμημα εξαγοράς του 55,6% από υφιστάμενους εταίρους και το υπόλοιπο ως αύξηση κεφαλαίου για σκοπούς ενίσχυσης της εταιρείας στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι έχει από τώρα συμφωνηθεί και η εξαγορά του υπολειπόμενου ποσοστού από την Entersoft μετά την πάροδο τετραετίας, από ιδίους πόρους, ενώ οι ιδρυτές της SmartCV θα ενταχθούν στον όμιλο Entersoft και θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται την υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου της SmartCV.

Υπ. Παιδείας: Λανσάρει το πρόγραμμα κινητικότητας «Work and Holiday»

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας λανσάρει το πρόγραμμα κινητικότητας «Work and Holiday Visa», το οποίο αφορά νέους της Ελλάδας και της Αυστραλίας που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το 31ο, να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγηση επιστολής-βεβαίωσης, που θα τους επιτρέψει να εργαστούν στις χώρες αυτές για 12 μήνες.

Η Συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αυστραλίας έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των νέων των δύο χωρών και υπό αυτό το πρίσμα δίνεται ετησίως η δυνατότητα σε 500 νέους από κάθε χώρα να ταξιδέψουν, να σπουδάσουν ή να εργασθούν στην άλλη χώρα για χρονικό διάστημα έως και 12 μηνών, με visa εισόδου, η οποία έχει την ισχύ άδειας παραμονής στη χώρα.