NN Hellas: Συνεχίζεται για 5η χρονιά το πρόγραμμα “Μy Career”

Το πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού “My Career” συνεχίζει για 5η χρονιά η NN Ηellas, σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece (JA Greece), με στόχο να φέρει τους νέους πιο κοντά στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και, μέσα από την πλατφόρμα του, παρέχει πληροφορίες και οδηγίες επαγγελματικού προσανατολισμού σχετικά με την καριέρα στις STEM, καθώς και σε άλλες κατευθύνσεις.

Επίσης, διαθέτει ερωτηματολόγια αυτογνωσίας και επαγγελματικών ενδιαφερόντων, τα αποτελέσματα των οποίων οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Με τον τρόπο αυτό, επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας, βοηθώντας τους νέους να κατανοήσουν τις δεξιότητές τους και να επιλέξουν την επαγγελματική σταδιοδρομία που τους ταιριάζει καλύτερα. Παράλληλα, το περιεχόμενο εμπλουτίζεται συχνά και με βίντεο εθελοντών εργαζομένων της NN Hellas, οι οποίοι μοιράζονται με τα παιδιά τη δική τους εμπειρία από την επαγγελματική τους διαδρομή.

ΔΥΠΑ: Μείωση ανέργων, στα επίπεδα του Οκτωβρίου 2011

Στους 859.626 μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο 2011.

Eπίσης, ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων μειώθηκε στους 492.200, που αποτελεί τον μικρότερο αριθμό από τον Ιανουάριο 2014.

«Η ΔΥΠΑ συνεχίζει να επενδύει στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για ανέργους, την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για νέους, τη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας, καθώς και την απόκτηση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας» αναφέρει η ΔΥΠΑ στη σχετική της ανακοίνωση.

Αθηναϊκή Mediclinic: Ανάδειξη της προσφοράς των εργαζομένων της

H Αθηναϊκή Mediclinic σημείωσε το απόλυτο νούμερο 54 στον δείκτη ικανοποίησης και αξιολόγησης των υπηρεσιών Net Promoter Score (NPS), ένα από τα υψηλότερα σε σύγκριση με το μέσο όρο του κλάδου υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με την εν λόγω εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο Interamerican, το 2022 εξυπηρετήθηκαν στην κλινική 21.915 ασθενείς, έγιναν 29.805 ιατρικές επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, πραγματοποιήθηκαν 8.224 νοσηλείες εκ των οποίων οι 6.967 ήταν χειρουργικά περιστατικά, με 5.695 εξ αυτών χωρίς διανυκτέρευση.

Η Αθηναϊκή Mediclinic διαθέτει τη διεθνή πιστοποίηση EN 15224:2016 από τη Swiss Approval, για την εφαρμογή Ευρωπαϊκού Προτύπου, που ανταποκρίνεται με επάρκεια στις απαιτήσεις των ασθενών για άρτιες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Όλα τα παραπάνω, με έμφαση στην προσφορά των εργαζομένων, πρόβαλε ο όμιλος Interamerican στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών στις 12 Μαΐου με το μήνυμα «Οι άνθρωποι δίπλα μας, όταν είμαστε ασθενείς».

Εμπόδιο στην καριέρα των γυναικών advertisers η λήψη γονικής άδειας

Πάνω από τις μισές γυναίκες advertisers στο Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζεται πως η λήψη γονικής άδειας βάζει «φρένο» στην καριέρα τους, σύμφωνα με την έρευνα All In Census, που διεξήχθη από την Kantar και τη Credos. Στο δείγμα περιλαμβάνονταν εργαζόμενοι σε agencies, εκδότες, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, brands, καθώς και εταιρείες τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, το 55% των γυναικών που είχαν λάβει γονική άδεια τα τελευταία πέντε χρόνια, πιστεύει ότι η επιλογή έβλαψε την καριέρα του. Επιπλέον, σχεδόν το 1/3 των γυναικών (29%) αισθάνεται πως το φύλο έχει εμποδίσει την καριέρα του, σε σύγκριση με λιγότερο από το 15% των ανδρών.

Ταυτόχρονα, η μελέτη διαπίστωσε πως τα δημογραφικά στοιχεία του κλάδου διαφήμισης και marketing δεν ευθυγραμμίζονται με τη σύγχρονη Βρετανία σε παραμέτρους όπως η φυλή, η ηλικία και η αναπηρία, αφού μόλις το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προέρχεται από την εργατική τάξη, σε σύγκριση με το 40% του ευρύτερου βρετανικού εργαζόμενου πληθυσμού.

(Πηγή: Τhe Drum)