Συνεργασία Nexi Greece και Orientum

Την Orientum εμπιστεύτηκε η Nexi Greece για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των παιδιών των εργαζομένων της.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι γονείς τους παρακολούθησαν ένα αναλυτικό Webinar, στο οποίο ενημερώθηκαν για όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα, την αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του 2030.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν το εξατομικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού με τους εξειδικευμένους συμβούλους της Orientum.

Aegean Airlines: Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στις εγκαταστάσεις της

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο «Συζητώντας με τους νέους για επαγγελματικές ευκαιρίες και επιχειρηματικότητα» διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ηγεσίας του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου, η Aegean Airlines, στις εγκαταστάσεις της.

Συγκεκριμένα, στο Hangar της εταιρείας στο κτήριο Β57 του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στα Σπάτα, βρέθηκαν κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς, καθώς και μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου, φοιτητές και νέους εργαζόμενους (17-28 ετών), ενώ στην εκδήλωση μίλησε ο CEO της Aegean Airlines, Δημήτρης Γερογιάννης και επιλεγμένα στελέχη της εταιρείας.

Παράλληλα, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας και εξέλιξης που προσφέρονται στην εταιρεία, ενθαρρύνοντάς τους να εξερευνήσουν τις δυνατότητες καριέρας που τους ενδιαφέρουν και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για την αγορά εργασίας.

Καριέρα: Εξαγοράζει τις επιχειρήσεις της CareerBuilder L.L.C σε Ευρώπη και Ασία

Την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά των επιχειρήσεων της CareerBuilder L.L.C σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσε η Καριέρα ΑΕ, δημιουργώντας το Kariera Group.

Με τη συγκεκριμένα εξαγορά, το Kariera Group θα αξιοποιεί πλέον τα 15 νέα sites εύρεσης προσωπικού σε Ευρώπη και Ασία και θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα με θέσεις εργασίας σε 10 διαφορετικές χώρες, ενώ το Kariera Group στη νέα του μορφή θα έχει πάνω από 300 εργαζομένους, γραφεία σε 10 πόλεις και ενοποιημένο κύκλο εργασιών που θα προσεγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ για το 2023.

«Σε μια εποχή όπου το remote working, η τεράστια ανάγκη για επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και η διεθνής κινητικότητα του ταλέντου δυσκολεύει τους εργοδότες παγκοσμίως στο να εντοπίσουν το ιδανικό για αυτούς προσωπικό, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, συνδυάζοντας την πρόσβαση σε προσωπικό από 10 χώρες με μεγάλες επενδύσεις στην τεχνολογική καινοτομία της πλατφόρμας εύρεσης και διαχείρισης προσωπικού που προσφέρει το Kariera Group» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Elevate Greece: Πρόσθεσε 148 επιχειρήσεις-μέλη το 2022, με 7.000 εργαζόμενους

Τον απολογισμό της για το 2022 και τον προγραμματισμό της για το 2023 παρουσίασε η Elevate Greece, το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, σε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Γουλανδρή – Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elevate Greece,. Μιχάλης Δρίτσας.

Στη συνέχεια, τρεις εκπρόσωποι από startups και spin-off παρουσίασαν τη δική τους διαδρομή στο χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων και των τεχνοβλαστών και την εμπειρία τους από το Elevate Greece. Πρόκειται για τους Δημήτρη Κώττα (CEO, Lambda Automata, Defense and Space Manufacturing), Φώτη Τέκο (CEO, FoodOxys, Ανάλυση ποιότητας προϊόντων αγροδιατροφής -Τεχνοβλαστός Παν. Θεσσαλίας) και Ανδρέα Πετρόπουλο, CEO Convert Group, Data & Analytics Market Intelligence).

Πόλος έλξης εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού
Στη διάρκεια της λειτουργίας του Elevate Greece έχουν εγγραφεί συνολικά 728 επιχειρήσεις, ενώ μέσα στο 2022 στο Μητρώο εγγράφηκαν 148 επιχειρήσεις, που απασχολούν περισσότερους από 7.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Elevate Greece αποτελεί πόλο έλξης για επενδυτές, venture capital funds και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ λειτουργεί ως πόλος έλξης όχι μόνο κεφαλαίων, αλλά και εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

Επιπρόσθετα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Μητρώου έχουν πρόσβαση σε χρηματικά έπαθλα και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών από τους Επίσημους Υποστηρικτές, ενώ κάποιες από αυτές έχουν εξαγοραστεί από μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού και περίπου 138 κατόρθωσαν να αντλήσουν πιάνω από 1,13 δις ευρώ μοχλεύοντας τους πόρους του Equifund.