Γρ. Σαράντης: Ο Γ. Μπούρας αναλαμβάνει και τη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού

Σημαντικές οργανωτικές αλλαγές ανακοίνωσε η Γρ. Σαράντης, με ισχύ από τις 12 Ιουλίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Γιάννης Μπούρας, σήμερα Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα αναλάβει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (Deputy CEO) και θα είναι υπεύθυνος για τη συνολική διοίκηση του Ομίλου, καθώς και τη στρατηγική του που περιλαμβάνει την διοίκηση των θυγατρικών, την Διεύθυνση Marketing, την Οικονομική Διεύθυνση, την Διεύθυνση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, καθώς και την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο Γ. Μπούρας κατέχει τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή του Ομίλου τα τελευταία τρία χρόνια. Πριν από την ένταξή του στον Όμιλο είχε επιτελικούς ρόλους στη Minerva SA και στην PZ Cussons Group. Είναι απόφοιτος της σχολής Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Staffordshire, ενώ διαθέτει τίτλο πιστοποίησης στην Εταιρική Διακυβέρνηση από το INSEAD.

Παράληλα, ο Κώστας Ροζακέας, αναλαμβάνει καθήκοντα Group Strategic Advisor. Ο Κ. Ροζακέας είναι μέλος του Ομίλου από το 1995 και από τηννέα του θέση θα συνδράμει στην στρατηγική καθοδήγηση του Ομίλου και θα υποστηρίξει την ομαλή μετάβαση στον διάδοχο της θέσης του. Τέλος, ο Χρήστος Βάρσος αναλαμβάνει καθήκοντα Οικονομικού Διευθυντή (Chief Financial Officer) του Ομίλου, αντικαθιστώντας τον Κώστα Ροζακέα. Ο Χ. Βάρσος μέχρι πρότινος κατείχε την θέση του Partner στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Ελλάδος, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς CFOs για Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πριν ενταχθεί στην ΕΥ διετέλεσε Περιφερειακός Οικονομικός Διευθυντής για την Κεντρική Ευρώπη και την Ιταλία, Οικονομικός Διευθυντής Ελβετίας και Διευθυντής Οικονομικού Σχεδιασμού και Ανάλυσης Ομίλου στην Coca-Cola HBC. Παλαιότερα, υπήρξε Οικονομικός Διευθυντής σε ναυτιλιακή εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, όπου και ηγήθηκε της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα είναι υπεύθυνος για τις Οικονομικές Υπηρεσίες, το Νομικό τμήμα το τμήμα Πληροφορικής, το GDPR, και το τμήμα Επενδυτικών Σχέσεων & Εταιρικής Επικοινωνίας.

Συνεργασία ΔΕΔΔΗΕ και ΟΠΑ

Την «Ακαδημία Διοίκησης Επιχειρήσεων-ΔΕΔΔΗΕ» δημιούργησε η Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων του ΔΕΔΔΗΕ για τους ανθρώπους του, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικότερα, ο πρώτος και ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Παρασκευή 5 Μαΐου, ενώ η τελευταία ημέρα ξεκίνησε με δύο εργαστήρια – Case Studies- και ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση της απονομής των Πιστοποιητικών Παρακολούθησης στους 40 συμμετέχοντες.

Την εν λόγω απονομή χαιρέτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, εξαίροντας τη σημασία της εκπαίδευσης και της καταλυτικής της συνεισφοράς στο μέλλον της εταιρείας και συγχαίροντας όλους όσοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα, ενώ ευχαρίστησε το ΟΠΑ και τη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων για την επιτυχημένη αυτή συνεργασία.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ακολούθησε ο Αναστάσιος Δράκος, Αν. Καθηγητής του ΟΠΑ και Υπεύθυνος του Προγράμματος «Ακαδημία Διοίκησης Επιχειρήσεων – ΔΕΔΔΗΕ», ο οποίος αναφέρθηκε στη δέσμευση και στον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων, αλλά και στις προκλήσεις του εγχειρήματος, το οποίο αξιολόγησε ως πλήρως επιτυχές, τονίζοντας την αγαστή συνεργασία των δύο μερών.

ΥΠΑΝ: Δράσεις ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού στη Δ. Μακεδονία

Eγκρίθηκαν νέες ολοκληρωμένες δράσεις για 2.000 ωφελούμενους ανέργους στη Δυτική Μακεδονία, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027 με τίτλο «Ολοκληρωμένα Προγράμματα Προώθησης στην Απασχόληση για Ανέργους στις περιοχές ΔΑΜ».

Πρόκειται για δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης συνολικού προϋπολογισμού 12.732.962 ευρώ, με δικαιούχους τα Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γίνεται πράξη μια από τις βασικές προτεραιότητες του σχεδιασμού Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων για την ενδυνάμωση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στην Δυτική Μακεδονία.

«Η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, μέσω της προαναφερθείσας συνεργασίας με τα επιμελητήρια, στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

PressiousArvanitidis: Σειρά δράσεων για τις εργαζόμενες μητέρες της

Τις εργαζόμενες μητέρες της γιόρτασε, για μία ακόμα χρονιά, η PressiousArvanitidis, τιμώντας τη γιορτή της μητέρας.

Ειδικότερα, για τη φετινή γιορτή της μητέρας 2023, η εταιρεία μοίρασε τριαντάφυλλα στις μητέρες, το καθένα από αυτά με ένα απόφθεγμα που προσδιορίζει την σπουδαιότητα της μητρότητας, τόσο στα γραφεία της στο Χαλάνδρι όσο και στο εργοστάσιο και έδρα της στο Ύπατο.

Παράλληλα, το Τμήμα Μάρκετινγκ και το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν τι σημαίνει για εκείνους η λέξη «μαμά» και, μετά τη συλλογή όλων των δηλώσεων, πραγματοποιήθηκε εσωτερική επικοινωνία στα ενδοεταιρικά κανάλια, προκειμένου όλο το ανθρώπινο δυναμικό να γιορτάσει τον θεσμό της μητρότητας.

Σημειώνεται, τέλος, πως οι γυναίκες αποτελούν το 42% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, με το 55% εξ αυτών να είναι μητέρες.