--> 

ΕΥ Ελλάδας: Στηρίζει το CyberSecurity Women’s Academy

Η ΕΥ Ελλάδας θα στηρίξει πρώτη το CyberSecurity Women’s Academy, μία νέα ακαδημία κυβερνοασφάλειας για γυναίκες που ξεκίνησε πιλοτικά η Microsoft και αναπτύσσει μέσω συνεργατών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος της ακαδημίας είναι η υποστήριξη των γυναικών, ώστε να εξελίξουν τις τεχνικές δεξιότητές τους πιστοποιούμενες από τη Microsoft, να αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να εκκινήσουν την καριέρα τους στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της κυβερνοασφάλειας.

«Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια των δράσεων της ΕΥ Ελλάδος για την ενίσχυση της ίσης αντιπροσώπευσης των γυναικών και του ρόλου τους στον χώρο της κυβερνοασφάλειας και της τεχνολογίας γενικότερα, όπου παραδοσιακά υποεκπροσωπούνται. Σε απόλυτη σύμπλευση με τη συνεχόμενη προσπάθεια της Microsoft στην ίδια κατεύθυνση, αποτελεί μέρος της δέσμευσής της μέσω του GRforGrowth για την εκπαίδευση και πιστοποίηση σε ψηφιακές δεξιότητες 100.000 πολιτών μέχρι το 2025» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΥ Ελλάδος

Το πρόγραμμα, το οποίο παρέχεται δωρεάν από την ΕΥ Ελλάδος με τη συνεργασία της Micro.soft και της Infolab, ξεκίνησε τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, με την εκπαίδευση γυναικών σε πέντε τεχνικές πιστοποιήσεις της Microsoft. Σημειώνεται δε, ότι οι επαγγελματίες που παρακολουθούν την ακαδημία, επελέγησαν έπειτα από διαδικασία αξιολόγησης 131 υποψηφίων.

Το EY & Microsoft Women Cybersecurity Academy, έρχεται σε συνέχεια παλαιότερων δράσεων, όπως το πρόγραμμα ReGeneration Academy for Women in Data Engineering powered by EY, που διοργανώθηκε το 2021-2022 σε συνεργασία με το ReGeneration. Το πρόγραμμα απευθυνόταν αποκλειστικά σε νέες πτυχιούχους, παρέχοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση 100 ωρών στον κλάδο της επιστήμης των δεδομένων (data science). Μετά την ολοκλήρωσή του, 20 γυναίκες απόφοιτοι του προγράμματος προσελήφθησαν από την ΕΥ Ελλάδος και εντάχθηκαν στις ομάδες της.

Praktiker Hellas: Σειρά βραβεύσεων για το ανθρώπινο δυναμικό της

Η Praktiker Hellas πραγματοποίησε σειρά βραβεύσεων για το δυναμικό της, στο Step Up Event που διεξήχθη για 2η χρονιά στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, με τη συμμετοχή 180 εργαζομένων της εταιρείας πανελλαδικά. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των ανθρώπων της εταιρείας για τις αλλαγές που έχουν γίνει με επίκεντρο τον πελάτη και την καλύτερη εξυπηρέτησή του σε συστήματα, καταστήματα και επικοινωνία, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Έρευνας Πελάτη, από την Marketing Director, Μ. Σάντρι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο CEO της Praktiker Hellas, Δ. Γαλάνης αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Συμπερίληψης και Προσβασιμότητας «Σπίτι Ανοιχτό», το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Praktiker, η οποία από το 2022 προχώρησε σε αλλαγές στο σύνολο του δικτύου της, έτσι ώστε τα καταστήματα αλλά και η παροχή υπηρεσιών της να καταστούν φιλικά σε ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα.

«Οι άνθρωποι της εταιρείας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα συμπερίληψης» ανέφερε ο ίδιος. Η εταιρεία προχώρησε παράλληλα στην απονομή των ακόλουθων ομαδικών βραβείων: Best Departments (3 βραβεία), Best Warehouse Department, Best Store, Dream Team  Υποστηρικτικών Γραφείων. Επιπλέον, δόθηκαν 19 ατομικά βραβεία: καλύτερου πωλητή (12 βραβεία), best cashier, best B2B agent, best contact agent, best team player κ.λπ. Σύμφωνα τέλος, με την ανακοίνωση της Praktiker Hellas, η εταιρεία επενδύει διαρκώς, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και ενέργειες (bonus, training κ.λπ.), στην προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη των εργαζομένων της.

Συνεργασία Metron και IEK ΑΚΜΗ

Σε μια εκπαιδευτική συνεργασία προχώρησαν η Metron AE και το ΙΕΚ Ακμή, με στόχο την υψηλή κατάρτιση των σπουδαστών τεχνικών επαγγελμάτων στην εγκατάσταση, παραμετροποίηση και συντήρηση ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές υλοποιούν από κοινού ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης, το οποίο αναπτύσσεται στα επίπεδα βιωματικής εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης και επαγγελματικής αποκατάστασης των σπουδαστών και αποφοίτων του τομέα Τεχνικών Επαγγελμάτων, στο διευρυμένο δίκτυο συνεργατών της Metron.

Επιπρόσθετα, προβλέπεται η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του προσωπικού και των υλικοτεχνικών υποδομών της εταιρείας για την περαιτέρω εξειδίκευση των καταρτιζόμενων, με στόχο την εκπαίδευση σε πραγματικό βιομηχανικό περιβάλλον παραγωγής ανελκυστήρων, ενώ μέρος της συνεργασίας στοχεύει στην απορρόφηση των σπουδαστών και αποφοίτων για πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στο συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο του ανελκυστήρα.

Τέλος, προβλέπεται η παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού από τη Metron Α.Ε. για την εξειδίκευση των σπουδαστών και εντός των εγκαταστάσεων του ΙΕΚ Ακμή, πάνω σε όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις του επαγγέλματος.