ΔΥΠΑ: Εργαστήρια συμβουλευτικής για αναζήτηση εργασίας

Την υλοποίηση της καινοτόμου ψηφιακής υπηρεσίας για όλους τους πολίτες που αναζητούν εργασία, με τη διεξαγωγή δωρεάν διαδικτυακών εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη ΗR, συνεχίζει και τον Ιούνιο η ΔΥΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής: Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό, πώς να προετοιμαστώ σωστά για μία συνέντευξη, πώς να χρησιμοποιήσω τα μέσα επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης στην αναζήτηση εργασίας, ποια είναι τα βήματα για μία επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα, πώς να δημιουργήσω ένα επιχειρηματικό σχέδιο (νέα θεματική ενότητα).

Στόχος των εργαστηρίων είναι οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν στην αναζήτηση κατάλληλης θέσης εργασίας ή και να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους, μέσω ενός αποτελεσματικού βιογραφικού, της προετοιμασίας για συνεντεύξεις με επιχειρήσεις και της κατάλληλης χρήσης των μέσων επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχές στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/workshops.

 

Lockheed Martin: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM για τα παιδιά των εργαζομένων του στρατού ξηράς

Η Lockheed Martin, πολυεθνικός όμιλος στον τομέα της αεροδιαστημικής,  τεχνολογίας και ασφάλειας, εγκαινίασε ένα νέο πρόγραμμα STEM (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), με έμφαση στη ρομποτική, για τα παιδιά των εργαζομένων του Στρατού Ξηράς. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της επένδυσης της Lockheed Martin στην εκπαίδευση STEM, στο πλαίσιο της συνολικής δέσμευσής της να ενθαρρύνει την επόμενη γενιά επιστημόνων και μηχανικών.

Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα διήμερο γεμάτο εκπαιδευτικές δραστηριότητες STEM για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών των οικογενειών του Στρατού Ξηράς.  Συνολικά έλαβαν μέρος 120 παιδιά, που χωρίστηκαν σε δύο ηλικιακές ομάδες για δύο Σαββατοκύριακα. Την υλοποίηση της δράσης ανέλαβε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “STEM Education”.

Αυτό το πρόγραμμα STEM είναι η συνέχεια του πρώτου αντίστοιχου προγράμματος, που ξεκίνησε η Lockheed Martin το Νοέμβριο του 2022, με επίκεντρο τη ρομποτική, στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παίδων του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά.

O μη κερδοσκοπικός οργανισμός STEM Education που συνεργάζεται με τη Lockheed Martin, έχει 12 χρόνια εμπειρίας στην εισαγωγή του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σχεδιάζει και διεξάγει συντονισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά όλων των ηλικιών να εξοικειωθούν με την πρωτοποριακή προσέγγιση του STEM.

Κλάδος Πληροφορικής: 120.000-140.000 εργαζόμενοι θα χρειαστούν έως το 2030

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων επιχειρήσεων του κλάδου ΤΠΕ, ολοκληρώθηκε η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «H πρόκληση του ανθρώπινου δυναμικού Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για τον ψηφιακό συντονισμό της χώρας», που διοργάνωσε ο ΣΕΠΕ στις 25 Μαΐου, στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης Beyond, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης του πάνελ βρέθηκε η ολοένα και πιο επιτακτική ανάγκη για εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού με τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες, που θα οδηγήσουν στην αναγκαία μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, αλλά και στην ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης που πραγματοποίησε ο ΣΕΠΕ σε συνεργασία με την Deloitte, όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας  αναδείχθηκε η ανάγκη για κάλυψη του κενού στην αγορά εργασίας, που συνδέεται ευθέως με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Υπερτονίστηκε από όλους τους ομιλητές η ανάγκη συνέργειας φορέων, επιχειρήσεων και πανεπιστημίων στο εγγύς μέλλον, ώστε να γίνουν τώρα τα απαραίτητα βήματα, που θα μας οδηγήσουν στο αύριο που επιτάσσει η ψηφιακή ανάπτυξη.

415.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2025
Η Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το 2019 είχαμε διεξάγει, σε συνεργασία με την Deloitte, μία μελέτη στην οποία είχαμε δείξει πως μία αύξηση της τάξης του 5% σε ετήσια βάση του κλάδου μας, θα απέφερε σε μία πενταετία 80 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας και 415.000 νέες θέσεις εργασίας συνολικά. Αυτήν τη στιγμή, τα δεδομένα δείχνουν μία επιτάχυνση καθώς, ενώ περιμέναμε ότι ο κλάδος το 2027 θα επανέλθει στα επίπεδα του 2007, όλα δείχνουν πως αυτό θα συμβεί πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2025.

Ταυτόχρονα όμως, η εξεύρεση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες είναι αναγκαίες στη νέα ψηφιακή εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο». Ο Νίκος Χριστοδούλου, Partner και Consulting Leader στην Deloitte, επιβεβαίωσε τον προβληματισμό για το ανθρώπινο δυναμικό, τονίζοντας πως, σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησαν από κοινού Deloitte και ΣΕΠΕ, το 85% των ελληνικών επιχειρήσεων θεωρεί πως η ελληνική αγορά εργασίας αντιμετωπίζει έλλειψη ειδικών ΤΠΕ.

Όπως τόνισε: «Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από τη μελέτη, η εκτίμηση της επιπλέον ζήτησης που αναμένεται να μην καλύπτεται από τη διαθέσιμη προσφορά ανέρχεται αυτήν τη στιγμή κατά μέσο όρο σε 7.500 άτομα ετησίως για την περίοδο 2023-2030, αφού η ζήτηση για το ίδιο διάστημα υπολογίζεται σε 15.000-16.000 ειδικούς ΤΠΕ και η εκτιμώμενη προσφορά ανέρχεται σε μόλις 8.000 ειδικούς.

Ετησίως, η αύξηση, που αναμένουν οι ελληνικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων της ελληνικής οικονομίας σε εργαζόμενους ΤΠΕ, είναι της τάξης του 7,5%-8%. Άρα, σωρευτικά, η Ελλάδα θα χρειαστεί, με βάση τα σημερινά δεδομένα, 120.000-140.000, ειδικούς στην Πληροφορική έως το 2030, ενώ μέχρι τότε η προσφορά θα είναι της τάξης των 60.000-68.000 ειδικών στο ΙCΤ».

Novibet: Προαγωγή της Αγγελίνας Δούκα σε HR Business Partner

Στη θέση της HR Business Partner της Novibet προήχθη η Αγγελίνα Δούκα, η οποία βρίσκεται στην εταιρεία από το 2021 και μέχρι πρότινος ασκούσε καθήκοντα Senior Talent Acquisition Specialist.

Η Α. Δούκα είναι απόφοιτη της Παντείου και κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Training & Development Specialist στην Metro και HR Generalist στην Persado.