HR 100: Ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης των πλέον επιδραστικών μελών του HR

Για 2η συνεχή χρονιά, σταθερά πιστό στην αποστολή του να προάγει τον κλάδο της ΔΑΔ και να αποτελέσει πυλώνα συζήτησης, ανάπτυξης και διάδρασης σε μία από τις πιο σημαντικές και ισχυρές κοινότητες του ελληνικού επιχειρείν, το περιοδικό HR Professional δημιουργεί την powerlist HR 100.

Πρόκειται για έναν δυναμικό τρόπο ανάδειξης των πλέον επιδραστικών μελών του HR, όπου τον ρόλο της «κριτικής επιτροπής» αναλαμβάνουν τα ίδια τα HR στελέχη.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 30 Ιουνίου, τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας του HR μπορούν να μπουν στη σχετική online πλατφόρμα και να προτείνουν τα στελέχη από όλους τους ρόλους της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, τα οποία διακρίνονται στους σημαντικότερους τομείς του HR: Recruitment/Talent Acquisition, Talent Management, DEI, Learning & Development, CSR, Employer Branding, People Analytics/HRMS, Payroll, Compensations & Benefits, Wellbeing.

Προτείνοντας και εσείς τα στελέχη που επιθυμείτε, συμμετέχετε στη δημιουργία μίας δυναμικής λίστας, η οποία έρχεται να μας «συστήσει» πρόσωπα πίσω από τους ρόλους και να μας υπενθυμίσει τον πλούτο που χαρακτηρίζει το στελεχιακό δυναμικό της σύγχρονης ελληνικής σκηνής HR.

Για να συμμετέχετε και εσείς στη διαμόρφωση της HR 100, μπορείτε να μπείτε ΕΔΩ και να προτείνετε τα πρόσωπα εκείνα που, κατά τη γνώμη σας, ωθούν τον ρόλο του in-house στελέχους HR ένα βήμα μπροστά.

Interamerican: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παροχών στους εργαζομένους της

Η Interamerican συνεχίζει να επενδύει στους εργαζομένους της με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παροχών, το οποίο καλύπτει την ποιότητα της ζωής τους και την ανάπτυξη της καριέρας τους, όπως αναφέρει η ίδια σε σχετική της ανακοίνωση. Στον πυρήνα αυτού του προγράμματος βρίσκεται η εκτεταμένη προσαρμογή των αποδοχών, η περαιτέρω βελτίωση του συστήματος επιβράβευσης της απόδοσης των ανθρώπων της και η ενίσχυση σε σημαντικό βαθμό των εργοδοτικών εισφορών προς το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του προσωπικού. Η επένδυση αυτή έφθασε στο ύψος των 4,88 εκατ. ευρώ για το 2022 – 2023 «και αντανακλά τη σταθερή στρατηγική του Οργανισμού να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους της, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωσή τους προς την εταιρεία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η Interamerican υιοθέτησε το υβριδικό μοντέλο εργασίας, υποστηρίζοντας ενεργά την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, ενώ έχει δημιουργήσει προγράμματα mentoring, που προσφέρουν πολύτιμη καθοδήγηση και υποστήριξη για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας των εργαζομένων.

Επιπρόσθετα προνόμια αποτελούν η εκτεταμένη άδεια μητρότητας στις νέες μητέρες και το Traineeship Program που παρέχει σημαντικές ευκαιρίες σε νέους να ξεκινήσουν πετυχημένα τη σταδιοδρομία τους στην Interamerican.

Σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες αυτές, η Δροσιά Καρδάση, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρίας δήλωσε: «Με  το νέο πρόγραμμα επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό μας, στοχεύουμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα εκτίμησης, κινήτρων και αμοιβαίας επιτυχίας, ενισχύοντας την αίσθηση του ανήκειν και του κοινού σκοπού. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εργαζόμενοι μας είναι το μεγαλύτερό μας πλεονέκτημα και η συνεχής ανάπτυξη και ευημερία τους συμβάλλουν σημαντικά στη συνολική επιτυχία μας ως Οργανισμός».

Συνεργασία MSD και One Breath Mindfulness Center

Μία Mental Health Day για τους ανθρώπους της διοργάνωσε την Τρίτη 30 Μαΐου η MSD Greece, ολοκληρώνοντας μία σειρά πρωτοβουλιών καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί ως Mental Health Awareness Month.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της εταιρείας συγκεντρώθηκαν στο Oasis Activity Farm Park στο Κορωπί και συζήτησαν μαζί με την Μυρτώ Λεγάκη από την One Breath Mindfulness Center σχετικά με τους πυλώνες που υποστηρίζουν την ψυχική υγεία , όπως το mindfulness, την κίνηση, την καλή διατροφή, τον ύπνο και τις υγιείς σχέσεις.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε μία σειρά από Workshops, στα οποία εξασκήθηκαν στον διαλογισμό, στο stretching κ.ά.

«Η ημέρα αυτή μας δίδαξε πώς να φροντίζουμε τους εαυτούς μας και την αξία του να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο, καθώς η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική» επισημαίνει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε σχετική ανάρτησή της.

Στην Mytilineos ο Γιάννης Ρέπουλης

Καθήκοντα Talent & Development Director στην Mytilineos ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Γιάννης Ρέπουλης.

Ο Γ. Ρέπουλης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος Master στο HR Management από το University of Surrey, ενώ μέχρι πρότινος διατελούσε Head of Talent Acquisition & Development Division στην Eurobank.

Unilever: Καμπάνια για περισσότερο inclusivity στις εταιρείες παραγωγής

Περισσότερους ανθρώπους με αναπηρίες επιθυμεί να δει η Unilever πίσω από τις κάμερες των production εταιρειών, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να καταστήσει τη βιομηχανία παραγωγής πιο συμπεριληπτική και προσβάσιμη.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία λανσάρει την καμπάνια «Believe in talent», μέρος της πρωτοβουλίας της με τίτλο Act2 Unstereotype, η οποία έχει σκοπό να εξαλείψει τη συστημική προκατάληψη και τους παράγοντες που εμποδίζουν τις υποεκπροσωπούμενες κοινότητες από την πλήρη πρόσβαση σε ευκαιρίες της διαφημιστικής αγοράς.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, μέρους της καμπάνιας, το οποίο ονομάζει «Inclusive set commitment», επιθυμεί να βλέπει τουλάχιστον ένα άτομο με αναπηρία στα μέλη του συνεργείου παραγωγής, για παραγωγές ύψους άνω των 100.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, δημιούργησε, σε συνεργασία με την Inclusively Made των Bus Stop Films και Taste Creative, ένα «Inclusive production toolkit», το οποίο είναι open sourced και έχει σκοπό να υπογραμμίσει βέλτιστες πρακτικές, σε μια προσπάθεια να καταστήσει τη διαφημιστική παραγωγή «πιο ανοικτή προς την αναπηρία και συμπεριληπτική προς τις ανάγκες των ανθρώπων».

Το toolkit έχουν υιοθετήσει ήδη οι όμιλοι WPP και Interpublic, οι οποίοι συμμετέχουν και στην καμπάνια.

(Πηγή: Campaign)