Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Το «HR Talents» γίνεται «Empowering People»

Σε «Empowering People» μετονομάστηκε η Επιτροπή Μελών «HR Talents» του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, τα μέλη της οποίας παράλληλα όρισαν και ήδη προετοιμάζουν για το 2023 τρεις νέες θετικές ενότητες.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η Επιτροπή «Empowering People» να εστιάσει το έργο της σε εργασιακά και νομοθετικά θέματα, στη διαφορετικότητα, στην ισότητα και στην ένταξη, αλλά και σε αναπτυξιακά προγράμματα και μέτρα στήριξης, δίνοντας έμφαση στο mentoring και στο coaching.

Σημειώνεται τέλος, ότι η μετονομασία της ανωτέρω Επιτροπής κρίθηκε σκόπιμη, προκειμένου ο τίτλος της να αποτυπώνει καλύτερα τον ρόλο και τη στρατηγική της, ενώ μέλη της είναι εκπρόσωποι των εταιρειών Jungheinrich Hellas, Merck, OTE, Siemens, Google Cloud, Bayer Hellas, Women on Top και Kariera.

Συνεργασία Upstream και Premium Wellness

Σε μία νέα συνεργασία προχώρησαν η Upstream και η Premium Wellness.

Η εν λόγω συνεργασία περιλαμβάνει την παροχή προγραμμάτων διατροφής για όλους τους εργαζόμενους της Upstream, καθώς και προσωποποιημένες μετρήσεις.

Ειδικότερα, πραγματοποιούνται one-on-one sessions με εξιδεικευμένο διατροφολόγο της Premium Wellness, ο οποίος παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές και διατροφικό πλάνο στον κάθε εργαζόμενο, με στόχο τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών του.

TeamViewer: Κλειδί της επιτυχίας η διαφορετικότητα στο ανθρώπινο δυναμικό

Με αναλυτική ενημέρωσή της, η TeamViewer καταγράφει σειρά δεδομένων από έρευνες και πρόσφατες μελέτες, οι οποίες υποστηρίζουν την άποψη ότι η διαφορετικότητα στο ανθρώπινο δυναμικό είναι το κλειδί της επιτυχίας. Έρευνα της McKinsey, η οποία διεξήχθη σε 15 χώρες και περιλάμβανε 1.000 εταιρείες, έδειξε ότι το 2019 το ποσοστό των γυναικών σε διοικητικές ομάδες ήταν μόλις 15% (το 2017, το ποσοστό ήταν 14%).

Μάλιστα, σε όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα, πάνω από το ένα τρίτο των διοικητικών ομάδων δεν περιλάμβαναν καθόλου γυναίκες. Οι αριθμοί αυτοί ήταν σταθεροί ανεξάρτητα από τον κλάδο και τη χώρα όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα. Η κατάσταση είναι παρόμοια όσον αφορά τις εθνικές μειονότητες: Το 2019, αντιπροσώπευαν μόνο το 14% του συνόλου των μελών των διοικητικών ομάδων (έναντι 12% το 2017).

Πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία, μια έρευνα της Ernst&Young μεταξύ 600 εργαζομένων -τόσο από οργανισμούς που είχαν ήδη δεσμευτεί για μέτρα που αφορούν στο diversity όσο και από οργανισμούς που δεν το είχαν κάνει ακόμη – έδειξε ότι η διαχείριση του diversity στις γερμανικές εταιρείες είναι μια διαδικασία που μόλις ξεκίνησε. Πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει ακόμη κανένα μέτρο για τη δημιουργία ενός ποικιλόμορφου περιβάλλοντος.

Οι ποικιλόμορφες ομάδες αποδίδουν καλύτερα
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών, οι ποικιλόμορφες ομάδες αποδίδουν καλύτερα, ενώ και το φύλο είναι σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται για ομαδική εργασία. Οι ομάδες που αποτελούνται από άτομα διαφορετικού φύλου αποδίδουν καλύτερα – όταν εντάσσονται γυναίκες σε ομάδες που προηγουμένως αποτελούνταν μόνο από άνδρες, μειώνεται ο μέσος όρος των ποσοστών κινητικότητας, βελτιώνονται οι σχεσιακές δεξιότητες και οι οργανωτικές συμπεριφορές της ομάδας και αυξάνεται η προθυμία για κοινή ηγεσία. Σύμφωνα με την Glassdoor, το 76% των εργαζομένων και των υποψήφιων εργαζομένων στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι το diversity είναι βασικός παράγοντας γι’ αυτούς όταν εξετάζουν έναν πιθανό εργοδότη ή μια προσφορά εργασίας.

Το 32% από αυτούς δεν θα σκεφτόταν καν να υποβάλει αίτηση σε μια εταιρεία όπου η ποικιλομορφία είναι επιεικώς απούσα. Το 39% των εργαζομένων αυτών τέλος, δήλωσαν ότι υπάρχει πιθανότητα να εγκαταλείψουν την τρέχουσα θέση εργασίας τους, εάν ανακαλύψουν έναν εργοδότη που προσφέρει ένα εργασιακό περιβάλλον με περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Η ύπαρξη εργαζομένων με διαφορετικό υπόβαθρο μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να γίνουν πιο καινοτόμες και επιτυχημένες, αναφέρει η TeamViewer, η οποία επισημαίνει ότι το δικό της ανθρώπινο δυναμικό αποτελείται από άτομα από περισσότερες από 70 χώρες, ενώ στο τέλος του 2020, οι γυναίκες αποτελούσαν το 34% του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού της, με το 29% των διοικητικών της θέσεων να καλύπτεται με γυναίκες. Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2024 το ποσοστό των γυναικών σε διευθυντικές της θέσεις να φθάσει το 33%.

Prodea Investments: Οι χώροι εργασίας πρέπει να είναι ανθρωποκεντρικοί

Τη σημασία του σχεδιασμού και της κατασκευής χώρων εργασίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής και τις προσδοκίες των εργαζομένων ανέδειξε η συζήτηση που συνδιοργάνωσε η Prodea Investments στο πλαίσιο του TEDx Athens 2023. Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δημήτρης Γεωργιόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής της Prodea Investments, ο Δημήτρης Δημουλάς, Facilities Manager της Kaizen Gaming και ο Τάσος Γεωργατζής, Διευθυντής της Urban Soul Project.

Ο Δ. Γεωργιόπουλος διαπίστωσε ότι κυριαρχεί πλέον η ζήτηση για κτίρια που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού, φέρουν σειρά πιστοποιήσεων για το ιδιαίτερα χαμηλό ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού το δομημένο περιβάλλον ευθύνεται για το 36% του συνόλου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ε.Ε. Εξελίσσοντας τη ρήση του Άρη Κωνσταντινίδη ότι τα κτίρια είναι «δοχεία ζωής», ο Δ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι πλέον τα κτίρια είναι «συγκοινωνούντα δοχεία ζωής», επηρεάζουν και επηρεάζονται, αλληλοεπιδρούν τόσο με το αστικό περιβάλλον όσο και τους ανθρώπους.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των κτιρίων γραφείων οφείλουν να έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και να ενσωματώνουν την αειφορία, αλλά και την ευζωία των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτά. Υπερθεματίζοντας σε αυτή την κατεύθυνση ο Τ. Γεωργατζής τόνισε ότι πλέον οι εργαζόμενοι περιμένουν από τα κτίρια να έχουν χαρακτηριστικά βιωσιμότητας και να διασφαλίζουν ένα υψηλής ποιότητας εργασιακό περιβάλλον κάτι που είναι πολύ σημαντικό ακόμα και για την επιλογή μιας θέσης εργασίας.

Ο Δ. Δημουλάς από την πλευρά του εκτίμησε ότι η τάση της επόμενης περιόδου θα είναι ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη ενός άλλου σχεδιασμού γραφείων σε σχέση με το παρελθόν, όπου θα διασφαλίζονται οι πολλαπλές χρήσεις και η ευελιξία, ενώ θα περιλαμβάνονται phone booths, αλλά και relaxation rooms.

Την παραπάνω φιλοσοφία ακολούθησε και το νέο κτίριο της Kaizen Gaming στο Μαρούσι, το οποίο ανέπτυξε η Prodea Investments σε συνεργασία με τη Dimand και σχεδίασε εσωτερικά η Urban Soul Project. To κτίριο δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και πιστοποιήθηκε με το διεθνές σύστημα πιστοποίησης αειφόρου ανάπτυξης LEED σε επίπεδο Gold.