Όμιλος ΟΤΕ: Υπέγραψε τις Αρχές Ενδυνάμωσης Γυναικών του ΟΗΕ

Τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών (Women’s Empowerment Principals – WEPs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπέγραψε ο Όμιλος ΟΤΕ. Οι WEPs είναι ένα σύνολο επτά κατευθυντήριων Αρχών που δημιουργήθηκαν από το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact) σε συνεργασία με την Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για την Ενδυνάμωση των Γυναικών (UN Women). Πρόκειται για έναν οδικό χάρτη για τις επιχειρήσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών στο χώρο εργασίας, την αγορά και την κοινωνία.

Η Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου του ΟΤΕ δήλωσε σχετικά: «Ως η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας και ένας από τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα, στον Όμιλο ΟΤΕ πιστεύουμε ότι η διαφορετικότητα είναι πολλαπλασιαστής της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Γι’ αυτό έχουμε διαμορφώσει ένα βιώσιμο και τεχνολογικά προηγμένο περιβάλλον εργασίας, που προσφέρει δίκαιες και ίσες ευκαιρίες, ώστε να μπορούν όλοι να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.

Ένας κόσμος χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους και γι’ αυτό υιοθετούμε με μεγάλη χαρά τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών». Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΟΤΕ, ο οργανισμός τα 4 τελευταία χρόνια εντάσσεται στο Bloomberg Gender Equality Index, έναν από τους πλέον σημαντικούς διεθνείς επιχειρηματικούς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης σε θέματα ισότητας των φύλων και ενίσχυσης της θέσης των γυναικών στην εργασία.

Παράλληλα, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας στην Ελλάδα, ενώ υποστηρίζει το The Boardroom, μια πρωτοβουλία για την προετοιμασία και υποστήριξη γυναικών με υψηλή κατάρτιση, προκειμένου να αναλάβουν θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια.

Roche: Προαγωγή της Μαίρης Τσαγκαράκη σε Head of People & Culture

Στη θέση της Head of People & Culture στην Roche προήχθη από τον τρέχοντα μήνα η Μαίρη Τσαγκαράκη, η οποία βρίσκεται στη Roche από το 2011 και μέχρι πρότινος διατελούσε People & Culture Business Partner Greece.

Η Μ. Τσαγκαράκη είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ και του University of Wales, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει διατελέσει Head of HR Development στην Hochtief και Senior Consultant στην Hay Group.

IBM: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Τη Χάρτα Διαφορετικότητας υπέγραψε η IBM. Συγκεκριμένα, η εν λόγω υπογραφή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Tετάρτη 7 Ιουνίου, παρουσία του Νίκου Μανιάτη, Διευθύνοντα Συμβούλου της IBM Ελλάδος και Κύπρου και του Σταύρου Μηλιώνη, Προέδρου του ΚΕΑΝ.

«Για εμάς, η ενσωμάτωση και η ισότητα είναι έννοιες αδιαμφισβήτητες. Γι’ αυτό και η εταιρεία έχει δεσμευθεί να εξοπλίσει με αναδυόμενες δεξιότητες 30 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως μέχρι το 2030, ώστε να εκδημοκρατήσει τις ευκαιρίες, να γεφυρώσει το χάσμα δεξιοτήτων και να δώσει στη νέα γενιά εργαζομένων τα εργαλεία που χρειάζονται για να επιτύχουν σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη οικονομία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ν. Μανιάτης, ενώ από την πλευρά του ο Σ. Μηλιώνης δήλωσε:

«Η υπογραφή της Χάρτας, από μία επιχείρηση αυτής της εμβέλειας αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος και της βαρύτητας που οι επιχειρήσεις προσδίδουν στα θέματα σεβασμού της διαφορετικότητας και συνεπούς ενασχόλησης με την υγιή ένταξη όλων στα επαγγελματικά περιβάλλοντα. Είμαστε σίγουροι ότι η συμμετοχή της IBM στα μέλη της Χάρτας θα ενισχύσει το έργο μας και την καλωσορίζουμε».

Αλ. Κουδουνάς, IWG: 8 στους 10 εργαζόμενους επιλέγουν υβριδική εργασία

Οκτώ στους 10 εργαζόμενους δήλωσαν ότι η υβριδική εργασία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κατά την αναζήτηση εργασίας, ανέφερε ο Αλέξανδρος Κουδουνάς, Partnership Sales Manager Ελλάδος και Κύπρου της International Workplace Group (IWG) στο πλαίσιο ομιλίας του στο 3ο συνέδριο της Premium Real Estate Expo.

Ο Αλ. Κουδουνάς ανέδειξε κάποιες τάσεις σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της IWG, όπου το 81% των εργαζομένων αναφέρουν ότι η δυνατότητα υβριδικής εργασίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα κατά την αναζήτηση εργασίας, με το 90% να επιθυμούν την υβριδική εργασία και μόνο το 11% να θέλουν να επιστρέψουν στο προηγούμενο μοντέλο και να πηγαίνουν στο γραφείο και τις 5 ημέρες της εβδομάδας.

Από την πλευρά των επιχειρήσεων το 89% αναφέρουν υψηλότερα ποσοστά διατήρησης του ανθρώπινου δυναμικού λόγω των ευέλικτων μοντέλων εργασίας, με το 88% των εταιρειών να σχεδιάζουν την πλήρη μετάβαση σε ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας. Σύμφωνα με άλλη έρευνα  της JLL που παρέθεσε ο Αλ. Κουδουνάς, το 30% των γραφειακών χώρων παγκοσμίως θα λειτουργούν ως «ευέλικτοι» έως το 2030, σε σύγκριση με το σημερινό ποσοστό το οποίο είναι μικρότερο του 5%, μετατρέποντας την υβριδική εργασία σε ένα νέο τρόπο εργασίας, πιο φιλικό προς το περιβάλλον, πιο ευέλικτο και πιο παραγωγικό. Με το μοντέλο αυτό, σύμφωνα με τις έρευνες, οι εργαζόμενοι είναι πιο χαρούμενοι και πιο συγκεντρωμένοι στην εργασία τους.

Το 77% επιλέγει εργασία με κριτήριο την εγγύτητα στο σπίτι
«Η υβριδική εργασία αποτελεί ένα καλύτερο μοντέλο εργασίας τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζομένους. Για τον λόγο αυτό,  είναι σημαντικό για τους εργοδότες να κατανοήσουν τις ανάγκες αυτής την νέας γενιάς εργαζομένων για να καταφέρουν να διατηρήσουν το ταλέντο στις επιχειρήσεις τους, αλλά και να ενισχύσουν την εικόνα της επιχείρησής τους ως καλού εργοδότη», ανέφερε ο ίδιος.

Μιλώντας για την νέα γενιά εργαζομένων, ο Αλ. Κουδουνάς τόνισε πως η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η δίκαιη αμοιβή, ο μειωμένος χρόνος μετακινήσεων και η ευθυγράμμιση αξιών αποτελούν βασικά κριτήρια επιλογής εργασίας. «4 στους 5 εργαζόμενους θα αφιέρωναν πλέον στις μετακινήσεις τους μόνο 30 λεπτά ή και λιγότερο, με το 77% των εργαζομένων να τονίζουν ότι το να βρίσκεται ο χώρος εργασίας πιο κοντά στο σπίτι τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νέα τους δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γύρω από τη νέα αυτή γενιά εργαζομένων και τις ανάγκες τους βασίζεται και το πρότυπο της “Πόλης των 15 λεπτών”, το οποίο πολλές μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να υιοθετήσουν, Σύμφωνα με έρευνα της IWG και της Arup στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η υβριδική εργασία θα έχει ως αποτέλεσμα να δαπανηθούν επιπλέον 327 εκατ. λίρες σε τοπικές κοινότητες μέχρι το 2030.