Έρευνα #CtheFuture 4.0: Το worklife balance σημαντικό για τους νέους εργαζόμενους

Οι νέοι αναζητούν την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής ενώ παράλληλα ανησυχούν για το πώς η πορεία της οικονομίας και οι γεωπολιτικές κρίσεις θα επηρεάσουν την αγορά εργασίας. Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της φετινής έκδοσης της έρευνας #CtheFuture 4.0 του Ομίλου Adecco, στην οποία έλαβαν μέρος 2.541 άτομα από περισσότερες από 40 χώρες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία του Ομίλου, CEO for One Month 2023. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι γυναίκες, μεταξύ 18 και 30 ετών (83%) όπου το 33% εξ αυτών φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το 18% εργάζονται με πλήρη απασχόληση και το 19% σπουδάζουν και εργάζονται παράλληλα.

Πολύ μεγάλη σημασία στα soft skills δίνουν οι μελλοντικοί ηγέτες των επιχειρήσεων καθώς το 81% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι τα soft skills είναι πολύ σημαντικότερα σε σχέση με τα hard skills για τους CEOs του μέλλοντος. Όλες οι πρόσφατες έρευνες #CtheFuture του Ομίλου Adecco επισημαίνουν την άνοδο στη σημασία των soft skills, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μια ηγεσία με ενσυναίσθηση, όπου οι σχέσεις μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων θα βασίζονται στην αμοιβαία κατανόηση και στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που ανταποκρίνεται περισσότερο στις ουσιαστικές ανάγκες των εργαζομένων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι τα 3 σημαντικότερα soft skills είναι πρώτον «η ικανότητα διαχείρισης ανθρώπων και ομάδων», δεύτερον η «ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας» και τρίτον «η εργασιακή ηθική».

Η επαγγελματική εμπειρία πιο σημαντική από την εκπαίδευση
Από την άλλη πλευρά, πτώση στην αξία που δίνουν οι νέοι εργαζόμενοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παρατηρείται στην φετινή έρευνα #CtheFuture συνεχίζοντας την τάση που εμφανίστηκε στην περσινή έρευνα και παρουσιάζει την επαγγελματική εμπειρία ως πιο σημαντική από την εκπαίδευση. Ειδικότερα, το 63% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων δεν χρειάζεται να κατέχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση για να είναι αποδοτικοί στην εργασία τους σε αντίθεση με το 37% που τόνισαν ότι τα πτυχία εξακολουθούν να είναι απαραίτητα για ένα στέλεχος επιχειρήσεων.

Η φετινή έρευνα καταγράφει εξάλλου συντριπτική αποδοχή της σημασίας της ευέλικτης εργασίας, καθώς το 82% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι η δυνατότητα ευελιξίας στην εργασία είναι από «επιθυμητή» έως «πολύ επιθυμητή». Την ίδια στιγμή, αρκετοί συμμετέχοντες αξιολόγησαν εξίσου θετικά και την κλασική μορφή εργασίας από το γραφείο (29%), επισημαίνοντας την ανάγκη οι εργοδότες να μπορούν να προσφέρουν ένα δελεαστικό μοντέλο εργασίας που θα ικανοποιεί τόσο όσους επιθυμούν περισσότερη ευελιξία όσο και εκείνους που προτιμούν να εργάζονται το παραδοσιακό 8ωρο.

Απαντώντας στο ερώτημα, κατά πόσο προετοιμασμένοι είναι οι σημερινοί επικεφαλής των επιχειρήσεων για να διαχειριστούν τις ομάδες τους εξ αποστάσεως, το 64% των συμμετεχόντων απάντησε ότι είναι αρκετά εκπαιδευμένοι για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία, σε αντίθεση με το 36% που δήλωσαν ότι ακόμα δεν είναι έτοιμοι. Τέλος, το 71% δήλωσε ότι η κοινωνική ευαισθησία μιας επιχείρησης παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να ενταχθούν σε αυτή, αποτυπώνοντας με ξεκάθαρο τρόπο ότι το κοινωνικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων συνδέεται άμεσα με την εύρεση ταλαντούχων στελεχών.

Συνεργασία Empiria Group και Primary

Το Optishift της Primary επέλεξε η Empiria Group για τον προγραμματισμό των βαρδιών των εργαζομένων της.

Ειδικότερα, μέσω του Optishift, o ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος θα έχει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός αποδοτικού προγράμματος βάσει των λειτουργικών απαιτήσεων σε προσωπικό, τηρώντας όλους τους περιορισμούς της εργατικής νομοθεσίας με αυτοματοποιημένους ελέγχους νομιμότητας σε όλα τα στάδια του προγραμματισμού, αλλά και τυχόν ατομικούς περιορισμούς των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, συμμορφώνεται πλήρως με τη νέα διαδικασία δήλωσης των προγραμμάτων εργασίας στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ μέσω του Ψηφιακού Ωραρίου.

«Το Optishift έχει ελαχιστοποιήσει τον χρόνο ενασχόλησης με τον προγραμματισμό και τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Παράλληλα, ο οργανισμός επιτυγχάνει την προσαρμογή στον εκάστοτε φόρτο εργασίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη νομιμότητα του προγράμματος και τη δίκαιη κατανομή των βαρδιών και των ρεπό στους εργαζόμενους» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Καρακώστας, Payroll Manager, Empiria Group.

BrainReGain: Νέα μέλη του η Vodafone και η Σαμαράς & Συνεργάτες

Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού, ενισχύεται με δύο νέες εταιρείες στη Συμμαχία, την Vodafone Ελλάδας μέλος του Ομίλου Vodafone και τον Όμιλο Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» που εξειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Με τη συμμετοχή τους ενδυναμώνουν την υπηρεσία BrainReGain Mentoring, με μέντορες ανώτερα στελέχη τους τα οποία εθελοντικά καθοδηγούν όσους έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όσο και την υπηρεσία BrainGain JOBS κάνοντας διαθέσιμες, ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του BrainReGain.

Tην πρωτοβουλία BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει απαρτίζουν, συνολικά, 36 εταιρείες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίες εκπροσωπούν τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους όπως της Βιομηχανίας, της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, των Κατασκευών, του Λιανικού Εμπορίου, της Τεχνολογίας, της Υγείας, των Νομικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και της Εκπαίδευσης.