Softly: Επιτυχής η εφαρμογή του 4ημερου μοντέλου εργασίας

Την επιτυχημένη εφαρμογή του μοντέλου 4ήμερης εργασίας για δεύτερη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε η Softy, καταγράφοντας «εντυπωσιακά αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα και την αξία αυτής της πρωτοβουλίας».

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η ίδια η εταιρεία, το εν λόγω μοντέλο συμβάλλει στην ευτυχία και στην ικανοποίηση των εργαζομένων, καθώς η επέκταση του Σαββατοκύριακου κάθε εβδομάδα, ενισχύει το εργασιακό κλίμα και τo κίνητρό των εργαζομένων. «Η ομάδα επιστρέφει στη δουλειά αναζωογονημένη και γεμάτη ενέργεια, έτοιμη να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις με ενθουσιασμό. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν τις ίδιες παροχές και προνόμια, χωρίς κάποια μείωση στις οικονομικές απολαβές τους» σημειώνει η εταιρεία.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα περσινά αποτελέσματα, οι ώρες εργασίας μειώθηκαν από 40 σε 28 ανά εβδομάδα για κάθε εργαζόμενο, προσφέροντας έτσι 10 επιπλέον ημέρες ξεκούρασης. Ωστόσο, η μείωση του χρόνου εργασίας δεν επηρέασε αρνητικά την παραγωγικότητα της εταιρείας, η οποία κατάφερε να κλείσει δύο σημαντικές συμφωνίες με νέους συνεργάτες, ενισχύοντας έτσι την επιχειρηματική της ανάπτυξη και επιτυχία, αλλά και να βραβευτεί 8 φορές στα ετήσια βραβεία E-volution και Peak Awards.

«Η Softly συνεχίζει να πρωτοπορεί στον χώρο του Digital Marketing & Software, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους συνεργάτες της και να δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον εργασίας για την ομάδα της» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Market In: Συνεργασία με την Hatzi Filax Group

H Hatzi Filax Group σε συνεργασία με την Μarket In δημιούργησε το «People In Market In Κέντρο Ανάπτυξης Στελεχών», έναν θεσμό με σκοπό την ανάπτυξη, κατάρτιση και επιμόρφωση των στελεχών της Market In.

Σύμφωνα με την Hatzi Filax Group, σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους εργαζομένους και τελικό στόχο την ανάδειξη στελεχών εσωτερικά στον Οργανισμό.

Συνοπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αξιολόγηση και επιλογή των καταλληλότερων εργαζομένων για να προαχθούν, ταχεία κάλυψη αναγκών σε στελέχη από το υπάρχον δυναμικό της εταιρείας, δημιουργία βάσης για μελλοντικά στελέχη που χρήζουν εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του «People In Market In Κέντρο Ανάπτυξης Στελεχών» η Hatzi Filax Group πραγματοποίησε ημερίδα εκπαίδευσης και αξιολόγησης μέσω σύγχρονων και πρωτοποριακών εργαλείων ανάπτυξης στο Εκπαιδευτικό Κέντρο «Θωμάς Ράμμος» στου Ζωγράφου. Σε αυτό συμμετείχαν 18 συνολικά εργαζόμενοι από όλο το δίκτυο που επιλέχθηκαν αρχικώς βάση αντικειμενικών κριτηρίων στο Πρόγραμμα.

Kestria: Νέες υπηρεσίες Personal Career Advisory στην Ελλάδα

Το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριό της για το 2023 στο Τόκιο της Ιαπωνίας, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, πραγματοποίησε η Kestria, με τους συμμετέχοντες να αξιοποιούν την ευκαιρία για να γιορτάσουν τα 30 γενέθλια της συμμαχίας, να δυναμώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να συζητήσουν για τα παγκόσμια trends της αγοράς γύρω από το Talent Hunting.

Ειδικότερα, η θεματολογία του φετινού συνεδρίου ήταν «Kestria 3.0: Ένα λαμπρό μέλλον», δίνοντας έμφαση στην ικανότητα επιτυχούς πλοήγησης στο περίπλοκο τοπίο σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, ενώ επισημάνθηκε ότι τα trends επηρεάζονται βαθιά από την τεχνητή νοημοσύνη και τις ψηφιακές καινοτομίες.

«Στην εποχή της διαρκούς αβεβαιότητας και των ασταμάτητων αλλαγών, η Κestria Greece (MEIHUNT) στηρίζει τόσο τους πελάτες, όσο και τα στελέχη της Ελληνικής αγοράς με νέα καινοτόμα προϊόντα και εξατομικευμένες υπηρεσίες “Personal Career Advisory” οι οποίες έχουν στόχο να βοηθήσουν τα ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων να διαφοροποιηθούν στην αγορά εργασίας, να προβάλλουν τα δυνατά τους σημεία και να προωθήσουν την καριέρα τους εντός ή και εκτός Ελλάδος» δήλωσε σχετικά η Κατερίνα Μεϊμάρογλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Κestria Greece (MEIHUNT) και μέλος του Executive Board της Kestria παγκοσμίως.

Πληροφορική: Στο +39% οι προθέσεις προσλήψεων για το 3ο τρίμηνο 2023

Οι προθέσεις προσλήψεων για τον κλάδο της Πληροφορικής διαμορφώνονται στο +39% για το 3ο τρίμηνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την 3μηνιαία Έρευνα Προθέσεων Προσλήψεων του ManpowerGroup. Σύμφωνα με αυτή, το 48% των εργοδοτών στον συγκεκριμένο κλάδο σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσλήψεις, μόλις το 9% προβλέπει μείωση, το 42% δεν αναμένει κάποια αλλαγή και ένα ανεπαίσθητο ποσοστό (1%) δεν γνωρίζει τι θα κάνει.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το 3ο τρίμηνο του 2023 παρατηρείται στην Ελλάδα αύξηση προθέσεων στις προσλήψεις στον κλάδο της Πληροφορικής (39%), συγκριτικά με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο όπου οι προθέσεις προσλήψεων ανέρχονταν στο +6%, ενώ το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος του 2023 στο +27%. Ωστόσο, οι οργανισμοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού, με την έρευνα να δείχνει ότι το πρόβλημα αυτό τον έχουν 8 στους 10 (81%) Έλληνες εργοδότες.

Top 5 προτεραιότητες στελέχωσης στον κλάδο της Πληροφορικής
Πρώτη προτεραιότητα στελέχωσης των εργοδοτών αποτελεί η Τεχνική Υποστήριξη (39%) ενώ ακολουθούν η Εμπειρία Πελάτη (36%), η Ανάπτυξη Εφαρμογών (31%) και η Κυβερνοασφάλεια (28%). Την πεντάδα «κλείνει» η Αυτοματοποίηση Διαδικασιών στον χώρο εργασίας (27%). Αναφορικά με τις 5 top προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των τεχνολογικών ευκαιριών και προκλήσεων, το 53% των εργοδοτών του κλάδου επιλέγει την Επανειδίκευση εργαζομένων, ακολουθεί η Κατάρτιση και αναβάθμιση του τρέχοντος ανθρώπινου δυναμικού (51%).

Έπονται η Πρόσληψη προσωπικού βραχείας απασχόλησης (freelancers, contract workers) για την κάλυψη κενών δεξιοτήτων (49%), η Πρόσληψη νέων εργαζομένων με τις απαιτούμενες δεξιότητες (45%) και η Μεγαλύτερη Επένδυση στον αυτοματισμό (43%). Η έρευνα δείχνει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση των εργοδοτών (27%) αναφορικά με τα προγράμματα επανεκπαίδευσης/αναβάθμισης δεξιοτήτων είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν διαθέτουν αρκετό χρόνο για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε επανεκπαίδευση. Τέλος, το 28% των Ελλήνων εργοδοτών θα προχωρούσε σε αναβάθμιση των τεχνικών δεξιοτήτων, το 32% σε αναβάθμιση της εταιρικής κουλτούρας και το 29% σε soft skills (επικοινωνία, ηγεσία, περιέργεια, συνεργασία, δημιουργικότητα).