Deloitte: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των Meetups @Brainzone

Με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών, αποφοίτων και νέων επιχειρηματιών ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των Meetups @Brainzone που διοργάνωσε η Deloitte από τις 23 Μαρτίου έως τις 25 Μαΐου στο Brainzone, το νέο Innovation Hub της εταιρείας στα γραφεία της στην Πάτρα.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εξασκηθούν πάνω σε πραγματικά business case studies, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και εφαρμογές της τεχνολογίας στην αγορά εργασίας και να διευρύνουν το δίκτυό τους, ερχόμενοι σε επαφή με το οικοσύστημα των start-ups και γνωρίζοντας επαγγελματίες από διάφορους κλάδους της οικονομίας και του επιχειρείν.

Τα 4 Meetups διοργάνωσε η Deloitte σε συνεργασία με εταιρείες της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, όπως οι PaperGo, Vongrid, InterMediaKT, Think Silicon αλλά και με την υποστήριξη start-ups και venture capital από την Αθήνα όπως οι CollegeLink και Marathon Venture Capital.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των Μeetups, η Κατερίνα Γλαβά, Partner στο τμήμα Consulting της Deloitte σημείωσε: «Με την πρωτοβουλία των Meetups η Deloitte επιδιώκει να ενεργοποιήσει και να ενισχύσει το οικοσύστημα καινοτομίας στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή, θέλοντας να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο για την νεοφυή επιχειρηματικότητα με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών. Τα Meetups λειτουργούν ως μια γέφυρα από την ιδέα στην πράξη φέρνοντας κοντά φοιτητές, αποφοίτους και start-ups γύρω από μια ευρεία ατζέντα θεμάτων με κοινό παρονομαστή την τεχνολογία, που καλύπτει από τις υποδομές και τον ψηφιακό μετασχηματισμό έως την τεχνητή νοημοσύνη και τα data analytics. Το feedback από τον πρώτο κύκλο που μόλις ολοκληρώθηκε, είναι ιδιαίτερα θετικό και μας γεμίζει με αισιοδοξία για να συνεχίσουμε την αποστολή μας, που είναι να συμβάλουμε έμπρακτα και ουσιαστικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Πάτρα. Ο δεύτερος κύκλος των Meetups αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο».

Συνεργασία Game Tree και Mondelez International

Σε μία νέα συνεργασία προχώρησαν η Game Tree και η Mondelez International.

Συγκεκριμένα, η Game Tree σχεδίασε και υλοποίησε ένα πρόγραμμα team building σε 3 ομάδες εκπαιδευόμενων, με το customized content να προκύπτει μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, ερωτηματολόγια και focus group.

Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Mondelez International, εστίασε στο Emotional Intelligence, στη δυναμική της ομάδας, στην εμπιστοσύνη, στη θετική επιρροή και στην υπευθυνότητα.

Workwell: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η WW Wellness Day 2023 @COCO-MAT

Με τη συμμετοχή συναδέλφων, συνεργατών, επικεφαλής Τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού, επιχειρηματιών και ειδικών υγείας ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στον πολυχώρο της COCO-MAT, η WW Wellness Day 2023 της Workwell.

Καταξιωμένοι ειδικοί και θεραπευτές καθοδήγησαν πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων office yoga, fitness, salsa, sound healing και mindfulness και προσέφεραν ατομικές θεραπευτικές συνεδρίες ρεφλεξολογίας και chair massage στους παρευρισκόμενους.

Επιπρόσθετα, ο Γιάννης Καπάιος, Founder της Workwell, παρουσίασε τα επιστημονικά ευρήματα της μεθόδου Office Ergonomics, δίνοντας πρακτικά tips για τη βέλτιστη μυοσκελετική ευθυγράμμιση του σώματος κατά τη διάρκεια της πολύωρης καθημερινής εργασίας στο γραφείο, ενώ ο Vegan Chef Esco Essence μοιράστηκε απλές καθημερινές συνταγές φρεσκάδας, με υγιεινά smoothies φρούτων και θρεπτικά βοτανικά ροφήματα για όλες τις ώρες. Σημειώνεται ότι στους συμμετέχοντες, μετά το πέρας της εκδήλωσης, δόθηκαν exclusive wellness bags με προϊόντα φροντίδας και κληρώθηκαν τρία δώρα σε τρεις τυχερές εταιρείες.

Η Workwell ευχαρίστησε την Ευγενία Λιανού, HR Director της COCO-MAT για την φιλοξενία και τους χορηγούς της Κερί & Λάδι, GearUp, Healing Touch και Grow Retreats.

Tech Academies: Εντάχθηκαν ήδη σε εταιρείες οι πρώτοι απόφοιτοι

Οι πρώτοι απόφοιτοι των Tech Academies της ManpowerGroup Ελλάδας, full stack C#/.NET, full stack Java developers και data analytics consultants εντάχθηκαν ήδη ενταχθεί στο ανθρώπινο δυναμικό μεγάλων εταιρειών στην Ελλάδα που τους επέλεξαν όσο ακόμα ήταν εκπαιδευόμενοι.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Manpower Group. Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν τρίμηνα υπερεντατικά προγράμματα σπουδών σε τεχνολογίες όπως Java, C#/.ΝΕΤ framework, cybersecurity και data analytics, υπό την επίβλεψη καθηγητών διεθνών πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα εκπαιδεύονται σε soft skills και άλλες δεξιότητες, απαραίτητες για την ένταξή τους σε μια παραγωγική ομάδα, και τέλος εκπονούν τελική εργασία αποφοίτησης εφαρμόζοντας όλα όσα διδάχτηκαν.

«Έτσι απελευθερώνουν πολύτιμους πόρους από τα πιο senior μέλη της ομάδας, που αλλιώς θα έπρεπε να αφιερώσουν σημαντικό χρόνο στην επιλογή, στο onboarding, την εκπαίδευση και το mentoring των νεοεισαχθέντων» καταλήγει η ανακοίνωση.