--> 

Upskilling Digitally: 4ος κύκλος από το Samsung Innovation Campus

Με τη βράβευση των καλύτερων ομάδων ολοκληρώθηκε ο 4ος κύκλος του Samsung Innovation Campus: Upskilling Digitally, που διοργάνωσε η Samsung Electronics Hellas και σχεδίασε και υποστήριξε επιστημονικά το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν – ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται εδώ και δύο χρόνια με περισσότερους από 70 συμμετέχοντες.

Τελειόφοιτοι, απόφοιτοι Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, ηλικίας 21-45, ετών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην ανάπτυξη και σχεδίαση καινοτόμων υπηρεσιών, συνδυασμένα με θέματα που άπτονται της σχεδίασης και αξιολόγηση επιχειρηματικών μοντέλων και στρατηγικών μάρκετινγκ.

Μέσα από το πρόγραμμα σπουδών που περιλάμβανε διαλέξεις, ομαδικές εργασίες/workshops, case studies και «ενεργό» μάθηση (action learning), οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν δεξιότητες στη σχεδίαση και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και επιχειρηματικής δραστηριότητας e-επιχειρείν, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρονται στο χώρο του ψηφιακού Μάρκετινγκ και της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Η Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη, ecommerce coordinator του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν – ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε σχετικά: «Το Samsung Innovation Program αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα στον τομέα του ΑΙ και των analytics, στο οποίο οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν τόσο την τεχνική όσο και την επιχειρηματική πλευρά του Artificial Intelligence και των analytics. Είμαστε χαρούμενοι για την εξαιρετική πολυετή συνεργασία που έχουμε με την Samsung Electronics Hellas».

Η Ειρήνη Βασιλείου, Επικεφαλής του Τμήματος Brand & Communication της Samsung Electronics Hellas σε Ελλάδα και Κύπρο, από την πλευρά της συμπλήρωσε τα εξής: «Το “Samsung Innovation Campus” αποτελεί μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Samsung και απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση της νέας γενιάς επαγγελματιών μέσα από την ανάπτυξη γνώσεων σε τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας όπως το e-επιχειρείν, η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Internet of Things. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες καθώς και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν – ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Ολοκληρώθηκε το Ready for Work @Life Sciences των Novartis Hellas και Women on Top

Εκδήλωση στην οικία του Πρέσβη της Ελβετίας, με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος Ready for Work @ Life Sciences, διοργάνωσαν την Τρίτη 20 Ιουνίου η Novartis Hellas και ο οργανισμός Women On Top. Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Ελβετίας, Στέφαν Έστερμαν, ο οποίος εξήγησε πως βρισκόμαστε σε μία εποχή που η Ελλάδα ξαναβρίσκει την αυτοπεποίθησή της και τόνισε τα οφέλη που προκύπτουν από την προώθηση του Diversity και των ίσων ευκαιριών. Τον λόγο πήρε ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και CEO της Novartis Hellas, υπογραμμίζοντας τη σύνδεση με την Ελβετία, ενώ σημείωσε ότι η εταιρεία προέβη σε αναδιοργάνωση, με στόχο να γίνει περισσότερο ευέλικτη. Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η εταιρεία αυτή τη στιγμή προσφέρει σχεδόν 2.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Φ. Μπαμπανάρα: «Το 60% του ανθρώπινου δυναμικού μας είναι γυναίκες»
«Η γυναικεία ενδυνάμωση είναι ψηλά στην ατζέντα της εταιρείας» επισήμανε η Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής Επικοινωνίας & Engagement (C&E) για τη Novartis στην Περιφέρεια Νότιας, Ανατολικής & Κεντρικής Ευρώπης (SERCE Lead), εστιάζοντας στο ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί κομβικό σημείο στο ΕΚΕ της Novartis Hellas. Παρουσιάζοντας τους πυλώνες του προγράμματος ΕΚΕ της εταιρείας, η ίδια εστίασε στις δράσεις για τους εργαζoμένους, καθώς, όπως είπε, «θέλουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της περιέργειας τους». Έτσι, έκανε λόγο για τη συνεργασία της εταιρείας με την Coursera για την εκπαίδευση των εργαζομένων, την εφαρμογή του υβριδικού μοντέλου εργασίας, με στόχο το work-life balance, την μέριμνα για την ψυχική υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των οικογενειών τους, αλλά και για την παροχή ίσως ευκαιριών. Όπως μάλιστα υποστήριξε, το 60% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας αποτελείται από γυναίκες, με το 58% εξ αυτών να κατέχουν ανώτερες διοικητικές θέσεις, ενώ έκλεισε επισημαίνοντας πως μέχρι το τέλος του έτους, η Novartis Hellas θα πετύχει τη δέσμευσή της για την εξισορρόπηση των αμοιβών.

Το 92% των συμμετεχουσών απόλυτα ικανοποιημένο από το πρόγραμμα
«Πρόκειται για ένα online πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων απασχολησιμότητας» περιέγραψε η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, Co-Founder του Women On Top, το οποίο υλοποιήθηκε από τον Νοέμβριο του 2022 έως τον Μάιο του 2023, με τη συμμετοχή 30 γυναικών, ενώ είναι το πρώτο που εστίασε στις Life Sciences. Το εν λόγω πρόγραμμα περιλάμβανε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, αυτή του Bootcamp, περιλάμβανε εκπαίδευση σχετικά με το CV, τις συνεντεύξεις, την επικοινωνία και δύο νέες θεματικές σχετικά με την παρουσίαση δεδομένων και την αποτελεσματική λύση των προβλημάτων, ενώ η δεύτερη φάση αφορούσε σε 3μηνο mentoring. «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 92% των συμμετεχουσών δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο από το πρόγραμμα και το 80% των mentees υποστήριξε ότι βοηθήθηκε στο να ξεκαθαρίσει τους στόχους του» κατέληξε η Π. Θεοδωρακάκου.

«Best Workplaces Hellas 2023»: Ρεκόρ συμμετοχών, με 131 πιστοποιημένες εταιρείες

Τα βραβεία «Best Workplaces Hellas 2023» στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην χώρα μας για φέτος απένειμε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου το Great Place Τo Work® Hellas, σε μία εκδήλωση στο Intercontinental, με τη συμμετοχή 400 περίπου προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι εκπρόσωποι Πολιτικών, Οικονομικών και Επιχειρηματικών Φορέων.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place Τo Work® Hellas, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γεώργιος Δ. Μαύρος, Country Head του Great Place to Work® Hellas, ο οποίος τόνισε: «Κατά τη φετινή χρονιά είχαμε ρεκόρ συμμετοχών, τόσο για την Πιστοποίησή μας, με 131 πιστοποιημένες εταιρείες, όσο και στις υποψηφιότητες στη συνέχεια για τη λίστα Best Workplaces.

Ο ανταγωνισμός ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά και οι επιδόσεις των εταιρειών της λίστας μας οι υψηλότερες που έχουμε δει στα 21 χρόνια παρουσίας μας στην αγορά». Επισημαίνεται, τέλος, πως οι εταιρείες που βραβεύθηκαν στην εκδήλωση είναι υποψήφιες για να μπουν στη λίστα των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη, οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

Publicis Groupe: Health Grand Prix for Good στο «Working with Cancer»

Tο Health Grand Prix for Good στα Cannes Lions International Festival of Creativity κέρδισε το «Working with Cancer» της Publicis Groupe.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που εμπνεύστηκε ο Arthur Sadoun, Chief Executive της εταιρείας, με στόχο «να εξαλείψει το στίγμα του καρκίνου στον χώρο εργασίας» και να δημιουργήσει εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων που ζουν με καρκίνο ή άλλες χρόνιες παθήσεις, αφού δημοσιοποίησε τη δική του διάγνωση κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το Publicis Foundation συνεργάστηκε με το Memorial Sloan Kettering Cancer Center και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις, ενώ η κίνηση υποστηρίχθηκε από μια διαφημιστική καμπάνια. Επισημαίνεται, τέλος, πως αυτή τη στιγμή έχουν υπογράψει το pledge περισσότερες από 600 εταιρείες.

(Πηγή: Campaign)