Univators: Skilling Future Digital Innovators από την Pfizer

Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης σε φοιτητές σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε το Kέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα με τίτλο «Skilling Future Digital Innovators» απευθύνεται σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές και στόχο έχει να δημιουργήσει νέες προοπτικές απασχόλησης για τους φοιτητές π

ροσφέροντάς τους εξειδικευμένες γνώσεις και κατάρτιση σε τεχνολογίες και εργαλεία αιχμής.Εντάσσεται δε, στο ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  που υλοποιεί το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και η Pfizer και έχει ως στόχο  την ενδυνάμωση της νέας γενιάς επιστημόνων της χώρας.«

πρόγραμμα του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας θα υλοποιηθεί σε διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας δίνοντας την ευκαιρία σε  νέους επιστήμονες, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής ή φοίτησής τους, να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε γνώσεις και σε ευκαιρίες εκπαίδευσης, μέσα από τη γνωριμία με πολλαπλά γνωστικά αντικείμενα και τη δικτύωση με την αγορά εργασίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Το πρόγραμμα «Skilling Future Digital Innovators» ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο και ειδικότερα από τα Τμήματα Μαθηματικών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών.

Με θέμα «Business Intelligence» και ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σεμιναρίων διάρκειας 40 ωρών, 50 τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία  να ενισχύσουν τις γνώσεις τους να εξερευνήσουν νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε τομείς υψηλής τεχνολογίας. Παράλληλα, μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια δόθηκε η ευκαιρία για συνεργασία με φοιτητές άλλων τμημάτων και σχολών, αλλά και αλληλεπίδρασης με την αγορά εργασίας.

300 και πλέον συμμετοχές στο Live A Legacy 2023 από την Mastercard και το Women On Top

Με πάνω από 300 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 17 Ιουνίου, στο Ωδείο Αθηνών, το Live A Legacy 2023, η πρωτοβουλία-θεσμός της Mastercard και του Women On Top για την ενδυνάμωση των γυναικών στον επαγγελματικό τομέα.

Το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες επιτυχημένων γυναικών και αντρών από διαφορετικούς επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη δική τους πορεία και εμπειρίες, στα έμφυλα στερεότυπα που έχουν συναντήσει στους χώρους εργασίας τους, αλλά και στο πώς οι ίδιες και οι ίδιοι συμβάλλουν έμπρακτα προς την επίτευξη του κρίσιμου στόχου για ισότητα των φύλων στον επαγγελματικό στίβο.

Παράλληλα, το Σάββατο 10 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 18 Ιουνίου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν τα Live A Legacy Mentoring Events, στο πλαίσιο των οποίων γυναίκες σε διάφορα στάδια της καριέρας τους, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με διακεκριμένες γυναίκες από διάφορους κλάδους, να κάνουν speed mentoring sessions και να συμμετάσχουν σε διαδραστικά και πρακτικά workshops ενδυνάμωσης.

Σημειώνεται, τέλος, πως μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι συμμετέχουσες μπορούν να διεκδικήσουν μια από τις 12 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που έχουν ανακοινωθεί ήδη, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη περισσότερες.

Συνεργασία Boyden και WorkWell

Ημερίδα που περιλάμβανε συνεδρίες ευεξίας διοργάνωσε, την Πέμπτη 15 Ιουνίου, η Boyden Greece and Cyprus, στο ξενοδοχείο Semiramis, σε συνεργασία με τη WorkWell.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας, το σύνολο της ομάδας της Boyden γιόρτασε την ανάπτυξη της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του 2023 και είχε την ευκαιρία να βιώσει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας, απολαμβάνοντας ατομικές συνεδρίες Chair Massage από πιστοποιημένους θεραπευτές.

Σημειώνεται ότι στόχος της τελευταίας αυτής δράσης ήταν η φροντίδα των εργαζομένων, τονίζοντας τη σημασία της ευεξίας και στον εργασιακό τομέα.

Edenred Ελλάδας: Περιβαλλοντικές δράσεις εργαζομένων της

Η Edenred Ελλάδας συμμετείχε για 5η χρονιά στο «Ideal Day», την παγκόσμια πρωτοβουλία του Ομίλου της Edenred, που κάθε χρόνο κινητοποιεί εργαζομένους ανά τον κόσμο να υλοποιήσουν δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα τοπικών κοινοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Project Paralies, στην οποία συμμετέχουν εταιρείες με περιβαλλοντικές ανησυχίες, προχώρησαν σε μια δράση περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου, 56 εργαζόμενοι της Edenred Ελλάδας καθάρισαν την παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ραφήνα και την παραλία Περαίας Θεσσαλονίκης, περισυλλέγοντας πάνω από 40 κιλά απορριμμάτων και μικροπλαστικών. Με στόχο την περαιτέρω περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των εργαζομένων ακολούθησε ενημέρωση από την ομάδα του Project Paralies για θέματα σχετικά με την συνεισφορά όλων μας στη διατήρηση ενός θαλάσσιου και παράκτιου οικοσυστήματος χωρίς απόβλητα.

Σύμφωνα με τον Όμιλο, η πρωτοβουλία «Ideal Day» περιλαμβάνει δράσεις που συνδέονται με τους τρεις πυλώνες της πολιτικής CSR της Edenred: Idealpeople, που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, Idealplanet, που στοχεύει στη προστασία του περιβάλλοντος, και Idealprogress που αποσκοπεί στη δημιουργία αξίας με γνώμονα την ηθική. Η Μαριλένα Σουλογιάννη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Edenred Ελλάδας δήλωσε:

«Στην Edenred Ελλάδας παραμένουμε πιστοί στη δέσμευση του Ομίλου να δημιουργεί νέες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης CSR στρατηγικής μας. Έτσι και φέτος οι άνθρωποί μας, με αφορμή το «Ideal Day» και με ποσοστό συμμετοχής που ξεπέρασε το 65%, συμμετείχαν στην εθελοντική δράση καθαρισμού παραλίας, ενημερώθηκαν σχετικά με την αποκατάσταση του παράκτιου οικοσυστήματος και έδειξαν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας».