Φάρμα Κουκάκη: 1ο Team Building Εvent στα Τζουμέρκα

Ολοκληρώθηκε το 1ο Team Building Εvent της Φάρμα Κουκάκη στα Τζουμέρκα, το οποίο διοργάνωσαν η Εμπορική Διεύθυνση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση HR. Πρόκειται για μία 2ήμερη απόδραση, στο πλαίσιο της οποίας τα στελέχη της ομάδας των πωλήσεων έζησαν την απόλυτη περιπέτεια, κάνοντας rafting στον ποταμό Άραχθο, Πεζοπορία στα Αθαμανικά Όρη, Ιππασία και Τοξοβολία.

Μέσα από τις εν λόγω αθλητικές δραστηριότητες, αναδείχθηκαν η ομαδικότητα, η συνεργασία και η επικοινωνία, ενώ οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναληφθεί αντίστοιχο Event βιωματικής εκπαίδευσης.

«Η ομάδα της Εμπορικής Διεύθυνσης πραγματοποίησε “mini προετοιμασία” στα Τζουμέρκα, για να συνεχίσει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πολλά χέρια και πόδια, αντίστοιχα σώματα και μυαλά, αλλά μια ψυχή, ένα όραμα και ένας στόχος, που είναι η κατάκτηση της κορυφής.

Το 1ο Team Builiding Event στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αλλά ανήκει στην ιστορία και αποτελεί αφετηρία για τα επόμενα. Η Διεύθυνση HR στηρίζει και ενισχύει δράσεις που προάγουν το team buildiing και το well being των Koukakis Farmers» ανέφερε ο Παύλος Μαυρίδης, Head of People & Culture της εταιρείας, σε σχετική του ανάρτηση.

Barilla Hellas: Family Day στο εργοστάσιο της στον Ελεώνα Βοιωτίας

Επέστρεψε, για πρώτη φορά μετά το πέρας της πανδημίας, η Ημέρα Οικογένειας της Barilla Hellas. Έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια, το εργοστάσιο της εταιρείας στον Ελεώνα Βοιωτίας έβαλε τα γιορτινά του και άνοιξε ξανά τις πόρτες του, υποδεχόμενο όλους τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα, όχι μόνο να έρθουν πιο κοντά με συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα, να περάσουν όμορφες και χαλαρές στιγμές μαζί, αλλά και να δουν στην πράξη πώς είναι μια τυπική μέρα εργασίας στην καρδιά της Barilla Hellas.

Πρωταγωνιστές σε αυτή την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τα παιδιά, καθώς είχε δημιουργηθεί ειδικός χώρος για να μπορέσουν να διασκεδάσουν, να κάνουν διάφορες δραστηριότητες και να ξεδιπλώσουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο. Τέλος, όλοι οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Family Day, το 2025, χρονιά που σηματοδοτεί τα 25 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου.

Toyota Ελλάς: Διακρίσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας και στον πυλώνα «Εργαζόμενοι»

Για τις υψηλές επιδόσεις της στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, βάσει της αξιολόγησης CRI Pass, διακρίθηκε η Toyota Ελλάς, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου, από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης.

Συγκεκριμένα, η Toyota Ελλάς, βρέθηκε ανάμεσα στις εταιρείες που ξεχώρισαν για τις εξαιρετικές επιδόσεις που παρουσίασαν το 2022, εφαρμόζοντας αποτελεσματικά πρακτικές Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index και το CRI Pass. Πρόκειται για ένα διαγνωστικό εργαλείο, το οποίο αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων με βάση τους τέσσερις βασικούς πυλώνες: Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Αγορά.

«Όλοι εμείς στην Toyota Ελλάς, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη διάκριση, καθώς επιβεβαιώνει ότι η πραγματική επιτυχία μιας εταιρείας μετριέται όχι μόνο από τα οικονομικά της αποτελέσματα, αλλά κι από τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλει θετικά στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Στην εταιρεία μας, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Βιώσιμη Ανάπτυξη, είναι προτεραιότητες βαθιά ριζωμένες στην κουλτούρα και τη φιλοσοφία μας» δήλωσε o Hermann Riedl, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

EY Ελλάδος: Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς υπέγραψε η ΕΥ Ελλάδος. Η εν λόγω συνεργασία επισημοποιήθηκε στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιουνίου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, παρουσία του Πρύτανη, καθηγητή Μιχαήλ Σφακιανάκη, των καθηγητών Γρηγόρη Χονδροκούκη και Σίμου Ρετάλη, του Γιώργου Παπαδημητρίου, Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥ Ελλάδος και του Μύρωνα Φλουρή, Associate Director στο Τμήμα Business Development της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την υλοποίηση δράσεων και ενεργειών, για τομείς και κλάδους κοινού ενδιαφέροντος, προς όφελος της ανάπτυξης ευκαιριών εργασιακής απασχόλησης, τη διενέργεια κοινών δράσεων δικτύωσης με το οικοσύστημα καινοτομίας, την παροχή mentoring από την EY σε θέματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθώς και την παροχή υποτροφιών σε φοιτητές ή μέλη του Πανεπιστημίου, για την εκπόνηση μεταπτυχιακών, διδακτορικών και μεταδιδακτορικών εργασιών συναφών με τα αντικείμενα ενδιαφέροντος του Πανεπιστημίου και της ΕΥ.

«Η υπογραφή του μνημονίου θέτει τα θεμέλια μίας ευρύτερης συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των δυο οργανισμών, ειδικότερα σε θέματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που αναμένουμε να δημιουργήσει ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία για την αγορά εργασίας, και την οικονομία ευρύτερα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Παπαδημητρίου, ενώ από την πλευρά του ο Μ. Σφακιανάκης ανέφερε: «Η συνεργασία με την EY, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων, με ανάλογα χαρακτηριστικά, αλλά και θα οδηγήσει πολλές από αυτές προς τη διεθνοποίηση».