Τράπεζα Πειραιώς: Υλοποιεί το πρόγραμμα «BRAVE IN» σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ

Το πρόγραμμα «BRAVE IN – Επιστροφή στην Παραγωγικότητα» υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς, σε στρατηγική συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL.

Βασικός στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η ενδυνάμωση, η επαγγελματική κατάρτιση και η αποκατάσταση νέων μετά από εγκεφαλική βλάβη, καθώς και η συνεργασία με εργοδότες για την αποτελεσματική εργασιακή προσαρμογή τους.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την Ολιστική Νευροψυχολογική Παρέμβαση με την Επαγγελματική Συμβουλευτική και την υποστήριξη της προσαρμογής στην εργασία των συμμετεχόντων, σε συνεργασία με τον εργοδότη.

Η συνολική διάρκειά του είναι 6 μήνες και απευθύνεται σε νέες και νέους, 18 έως και 35 ετών, που διαμένουν στην Αττική, ενώ υλοποιείται από την εξειδικευμένη Μονάδα Νευροψυχολογίας και Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα, με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν.

Kariera Group: Στόχος ο διπλασιασμός μεγεθών σε βάθος 3ετίας

«Στόχος είναι η δημιουργία μίας διεθνούς εταιρείας με βάση την Ελλάδα, που θα αποτελεί τον βασικό Partner στο Recruitment». Αυτό επισήμανε ο CEO του Kariera Group, Θεόφιλος Βασιλειάδης, σε ειδική συνάντηση για τα media, με αφορμή την εξαγορά των δραστηριοτήτων της CareerBuilder σε Ευρώπη και Ασία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, πρόθεση είναι ο διπλασιασμός των μεγεθών σε όλα τα επίπεδα σε βάθος 3ετίας, ήτοι τζίροι, ανθρώπινο δυναμικό, αριθμός βιογραφικών και θέσεις εργασίας που προσφέρονται μέσω της εταιρείας. Παράλληλα, στα άμεσα πλάνα βρίσκεται και η εξέλιξη και βελτίωση της σχετικής πλατφόρμας, αλλά και η διοργάνωση φυσικών ή virtual εκδηλώσεων, όπως οι Ημέρες Καριέρας.

«Η εταιρεία διαθέτει μία δεξαμενή 7-8.000.000 βιογραφικών και εξυπηρετεί περίπου 15.000 πελάτες στην Ελλάδα, ενώ από αυτήν “περνούν” 100-120.000 θέσεις εργασίας που αφορούν στη χώρα μας» τόνισε ο Θ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή το Kariera Group έχει παρουσία σε 10 χώρες, εμφανίζει ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου 30 εκατ. ευρώ και απασχολεί 350 εργαζόμενους, ενώ μέχρι το τέλος έτους προβλέπεται η πρόσληψη 100 τουλάχιστον ατόμων και άμεσα επίκειται και η πρόσληψη HR Director. Τέλος, κατέστη σαφές πως η σχετική επένδυση δεν αποτελεί βραχυπρόθεσμη κίνηση, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον η είσοδος σε μία χρηματαγορά.

«Ο εργαζόμενος έχει τη μεγαλύτερη δύναμη που είχε ποτέ»
Ο CEO του Kariera Group δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προκλήσεις  που υπάρχουν σήμερα στην αγορά εργασίας, υπογραμμίζοντας πως «ο εργαζόμενος έχει σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη που είχε ποτέ».

Αυτό συμβαίνει διότι οι εταιρείες αναζητούν κόσμο και επομένως, αν κάποιος εργαζόμενος χάσει τη δουλειά του ή αποφασίσει να αποχωρήσει, μπορεί άμεσα να απορροφηθεί αλλού, ενώ τα άτομα ζητούν πλέον περισσότερα από έναν εργοδότη, όπως πολιτική απομακρυσμένης εργασίας, συνδρομές σε γυμναστήρια κ.ά..

Επιπρόσθετα, ο κ. Βασιλειάδης εντοπίζει έλλειψη digital skills σε ηλικίες άνω των 50 και εστίασε στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, αλλά και στο δημογραφικό. Τέλος, εξήρε τη σημασία των καλύτερων μισθών, των κινήτρων, των καλύτερων συνθηκών εργασίας και της συνεχούς εκπαίδευσης.

G4S: Νέα HRBP η Βαλέρια Γκέκα

Καθήκοντα HR Business Partner στην G4S ανέλαβε η Βαλέρια Γκέκα, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Recruitment Specialist στην Jysk.

Η Β. Γκέκα  είναι κάτοχος Master στο HR Management από το University of Warwick και κάτοχος MBA από το Neapolis University Pafos, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει και HR Recruiter στην Teleperformance Greece.

ΙΕΝΕ: Μείωση εργαζομένων στον ενεργειακό τομέα το 2021

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) εκπόνησε μια νέα μελέτη με τίτλο «Ενέργεια και Απασχόληση στην Ελλάδα», η οποία έχει στόχο την αποτύπωση της απασχόλησης στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα (παραγωγή, μεταφορά και διαχείριση ενέργειας) στη χώρα μας, καθώς και στην ανάδειξη του νέου προφίλ των εργαζομένων. Παράλληλα, η μελέτη εντοπίζει τις προοπτικές για την περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης στον τομέα της ενέργειας με χρονικό ορίζοντα το 2025 και το 2030.

Με τη νέα αυτή μελέτη του, το ΙΕΝΕ έρχεται να επικαιροποιήσει την ομώνυμη μελέτη του 2013, κάτι που κρίθηκε αναγκαίο εξαιτίας της τάσης μετασχηματισμού και γενικότερα της δυναμικής και κινητικότητας που επιδεικνύει ο τομέας της Ενέργειας. Οι εξελίξεις αυτές έχουν άμεσο αντίκτυπο στην απασχόληση, με σημαντικές διαφοροποιήσεις αναφορικά με τον αριθμό και την ποιότητα των θέσεων εργασίας στον εγχώριο ενεργειακό τομέα.

Μεταξύ άλλων, οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον τομέα της Ενέργειας στην Ελλάδα και πρόκειται να επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια αφορούν κυρίως στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, την ραγδαία ανάπτυξη των ΑΠΕ, ως αποτέλεσμα διεθνών και ευρωπαϊκών στόχων, με επιπτώσεις όπως η εφαρμογή του προγράμματος απολιγνιτοποίησης, η λειτουργία νέων επιχειρήσεων στο λιανικό τομέα της Ενέργειας, η ψηφιοποίηση του τομέα, η λειτουργία της ενιαίας χονδρεμπορικής αγοράς, καθώς και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Σε ό,τι αφορά την χαρτογράφηση του εργατικού δυναμικού που απασχολείται στον ενεργειακό τομέα, αυτή έγινε σε δυο άξονες. Ο πρώτος αφορά τις θέσεις εργασίας που εμπλέκονται στην παραγωγή και διαχείριση Ενέργειας (π.χ. διυλιστήρια, σταθμοί παραγωγής ηλεκτρισμού, πρατήρια πετρελαίου και βενζίνης, φωτοβολταϊκές και αιολικές εγκαταστάσεις, κ.ά.) και ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει θέσεις εργασίας που καλύπτουν έμμεσα τις ενεργειακές ανάγκες και αφορούν κυρίως την παραγωγή εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην κατασκευή ενεργειακών συστημάτων (λχ. αγωγοί πετρελαίου και φ. αερίου, ηλεκτρικά καλώδια, ηλιακοί θερμοσίφωνες, ηλεκτρικές μπαταρίες, κ.λπ.).

Στα 72.822 οι εργαζόμενοι της Ενέργειας το 2021
Σύμφωνα με τη Μελέτη του ΙΕΝΕ το άθροισμα των άμεσων και των έμμεσων θέσεων εργασίας, για το 2021, έτος αναφοράς της μελέτης, διαμορφώθηκε στις 111.513. Ωστόσο, το συνολικό εργατικό δυναμικό των άμεσα απασχολουμένων στον τομέα της ενέργειας το 2021 αγγίζει τα 72.822 άτομα, αριθμός μικρότερος από αυτόν που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη μελέτη του ΙΕΝΕ το 2013, και το οποίο υπολογιζόταν στα 77.690 άτομα.

Η μείωση των άμεσα απασχολούμενων στην ενέργεια οφείλεται τόσο στην περαιτέρω ψηφιοποίηση του τομέα όσο και στο περιορισμό της δραστηριότητας συγκεκριμένων κλάδων (λχ. Εξόρυξη λιγνίτη). Αντίθετα, παρατηρείται αύξηση της απασχόλησης σε άλλους κλάδους. Η δε απασχόληση σε κλάδους έμμεσης απασχόλησης στον ευρύτερο ενεργειακό χώρο δεν είναι ευκαταφρόνητη αφού έφθασε τα 38.691 άτομα το 2021, ενώ το καθεστώς εργασίας στις επιχειρήσεις του ενεργειακού τομέα είναι σχεδόν αποκλειστικά πλήρους απασχόλησης.

Έμφαση στην διαρκή εκπαίδευση των εργαζομένων
Επίσης, οι εταιρείες και των 4 κλάδων της Ενέργειας (Πετρελαίου, του Φυσικού Αερίου, του Ηλεκτρισμού και ΑΠΕ) σε συντριπτικό ποσοστό (σχεδόν 100%) επιμορφώνουν τα στελέχη τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι εταιρείες εκτίμησαν ότι η πανδημία δεν επηρέασε τον αριθμό των εργαζομένων τους, ενώ ο βασικότερος τρόπος εργασίας κατά την περίοδο αυτή ήταν η τηλεργασία σε ποσοστό 72%. Τέλος, δεν έγινε σε καμμιά εταιρεία αναστολή σύμβασης εργασίας λόγω πανδημίας.

Καταληκτικά, η μελέτη διατυπώνει προτάσεις για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της Ενέργειας, καθώς και σχετικά με το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν η Καινοτομία και η Έρευνα στην προώθηση της απασχόλησης στον ενεργειακό τομέα. Η μελέτη αναδεικνύει, επίσης, το νέο εξελισσόμενο προφίλ του εργαζόμενου, ενώ διατυπώνονται εκτιμήσεις για την απασχόληση στο νέο ενεργειακό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Η Μελέτη υποστηρίχθηκε οικονομικά από τις εταιρείες ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Όμιλος Χρηματιστηρίου Ενέργειας (ΕnEx Group), και KG Law. Επίσης, η ICAP CRIF συμμετείχε με την  παροχή σημαντικών πληροφοριών.