ΑΒ Βασιλόπουλος: 310.800 εκπαιδευτικές ώρες το 2022 για τους ανθρώπους της

Την έκθεση «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2022» έδωσε στη δημοσιότητα η AB Βασιλόπουλος. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω έκθεση, συνολικά, το 2022, η εταιρεία επένδυσε σε σχεδόν 310.800 εκπαιδευτικές ώρες για το ανθρώπινο δυναμικό της, εξασφάλισε την πρόσβαση σε ειδικούς συμβούλους ψυχικής υγείας, ενώ στο πλαίσιο των DEI ενεργειών, πραγματοποίησε συνεργασίες με ΜΚΟ, με στόχο την ενίσχυση των πυλώνων «Ηλικία» και «Εθνικότητα».

Έτσι, το 83% των εργαζομένων της δηλώνει υπερήφανο που ανήκει στην ΑΒ. Επιπρόσθετα, η εταιρεία δώρισε πάνω από 9,1 εκατομμύρια γεύματα σε 250 φορείς και 123.000 συνανθρώπους, προσέφερε 80.000 γεύματα σε μαθητές, προωθώντας ταυτόχρονα την υγιεινή διατροφή, και σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συνέβαλε ώστε οι μικροί μας φίλοι, μέσω βιωματικών δράσεων, να μάθουν την αξία της υγιεινής διατροφής.

Επιπλέον, η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει ήδη καταργήσει την πώληση πλαστικών μιας χρήσης κι έχει μειώσει το βάρος του πλαστικού σε πολλές συσκευασίες της, έχοντας δεσμευτεί να μειώσει το δικό της αποτύπωμα κατά 50% μέχρι το 2025, αυξάνοντας προοδευτικά τις ποσότητες κοντόληκτων τροφίμων που δωρίζει.

Elpen: Νέος Plant HR Manager ο Φώτης Καπετάνιος

Καθήκοντα Plant HR Manager στην Elpen ανέλαβε ο Φώτης Καπετάνιος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην Intrakat.

Ο Φ. Καπετάνιος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος Master στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Generalist στην Εθνική Λυρική Σκηνή και HR Coordinator στην Καραμολέγκος.

Eurolife FFH: 12ος κύκλος του Advanced Program in Management for Insurance Executives

Την έναρξη του νέου, 12ου ακαδημαϊκού κύκλου του Advanced Program in Management for Insurance Executives, ανακοίνωσε η Eurolife FFH, το οποίο διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα, με εισηγητές τους καθηγητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου, έχει στόχο να εφοδιάσει τους συνεργάτες της εταιρείας με σημαντικές γνώσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενισχύοντας έτσι την περαιτέρω επαγγελματική τους εξέλιξη.

Οι εκπαιδεύσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ χωρίζονται σε ενότητες, με την κάθε μια να πραγματοποιείται σε δια ζώσης συναντήσεις μέσα σε ένα διήμερο. Μεταξύ των γνωστικών πεδίων που θα καλυφθούν είναι οι Διαπραγματεύσεις και η Διαχείριση Συγκρούσεων, η Ηγεσία και η Οργανωσιακή Συμπεριφορά και η Κατάρτιση και η αξιολόγηση επιχειρηματικών σχεδίων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα λάβουν, σε ειδική Τελετή Αποφοίτησης, από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, πιστοποιητικό επάρκειας των γνώσεών τους σχετικά με τα γνωστικά αντικείμενα του εκπαιδευτικού προγράμματος.