--> 

Volterra: Τρίμηνο σεμινάριο για τις βασικές αρχές ηγεσίας

Tο τρίμηνο σεμινάριο (Απρίλιος-Ιούνιος) «Βασικές αρχές της Ηγεσίας στον εργασιακό χώρο και διαχείριση αλλαγών» για τους ανθρώπους της ολοκλήρωσε η Volterra. Βασικός εισηγητής του εν λόγω σεμιναρίου, το οποίο υλοποιήθηκε από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, ήταν ο Δημήτρης Σεραφιμίδης, σύμβουλος της εταιρείας σε θέματα εκπαίδευσης, μαζί με τον Ιωάννη Θάνο, επίκουρο Καθηγητή Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.).

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο παρακολούθησαν managers και διευθυντές όλων των τομέων της εταιρείας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν πάνω στις βασικές δεξιότητες άσκησης της ηγεσίας, στους καταλληλότερους τρόπους ανάπτυξης και διαχείρισης ανθρώπων, στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης και στο χτίσιμο στέρεων σχέσεων εμπιστοσύνης στο εργασιακό περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, τα στελέχη της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα διαχείρισης και αντιμετώπισης των αλλαγών που συμβαίνουν διαρκώς στον χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, καθώς και για την ανίχνευση των επερχόμενων μεταβολών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

FoodOn Academy: Ακαδημία εκπαίδευσης στελεχών για τον κλάδο της εστίασης

Με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, η μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Fοοd On υλοποιεί το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα FoodOn Academy, το οποίο στοχεύει στην εργασιακή ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω της εκπαίδευσης.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος FoodOn Academy, μετά την ολοκλήρωση των δωρεάν μαγειρικών σεμιναρίων, θα λάβουν σχετική πιστοποίηση και θα απασχοληθούν άμεσα στον κλάδο της εστίασης.

Ήδη, από τις 6 έως και τις 30 Ιουνίου, 14 από τους πιο σημαντικούς Έλληνες chefs δίδαξαν αφιλοκερδώς βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις μαγειρικής με τους 12 πρώτους εκπαιδευόμενους της ακαδημίας εστίασης της FoodOn, στον ειδικά διαμορφωμένο πολυχώρο «Μαθήματα Μαγειρικής».

Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα συνεχιστεί από το φθινόπωρο, αποτελεί πρωτοβουλία του Αργύρη Ζαννιά, εμπνευστή και ιδρυτή της Οργάνωσης FoodOn, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο καλύπτει πλήρως τα δίδακτρα φοίτησης των εκπαιδευόμενων.

Απώτερος σκοπός είναι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, να αξιοποιήσουν αυτή τη γνώση που τους προσφέρεται για να κάνουν μία νέα αρχή και να μπορέσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά μέσα από το δίκτυο των συνεργαζόμενων εστιατορίων.

Συνεργασία Barphone και Business Pathways

Σε συνεργασία με την Barphone, στο πλαίσιο της Ακαδημίας Ανάπτυξης 2023, προχώρησε η Business Pathways, ολοκληρώνοντας μία σειρά εκπαιδεύσεων σε σημαντικές ηγετικές δεξιότητες.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της Barphone είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε δεξιότητες διαπραγματεύσεων, πειθούς, επιρροής αλλά και επικοινωνίας, ενώ εκπαιδεύθηκαν και σε βασικές αρχές παραγωγής καινοτομίας, με τα εργαλεία service design και six thinking hats, καθώς και σε βασικές αρχές intrapreneurship.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τις εκπαιδευτικές συναντήσεις για λογαριασμό της Business Pathways υλοποίησαν οι Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σουζάνα Θεοδωρίδου και Αποστολία Τεκίδου.

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 12,9% στα εργατικά ατυχήματα το 2021

Σε 4.475 ανήλθαν τα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα το 2021, εκ των οποίων τα 31 (30 άνδρες και 1 γυναίκα) ήταν θανατηφόρα, καταγράφοντας αύξηση 12,9% σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αναλυτικότερα, από το σύνολο των 4.475 εργατικών ατυχημάτων του 2021, τα 3.136 αφορούσαν σε άνδρες και τα 1.339 σε γυναίκες, ενώ τα περισσότερα συνέβησαν σε άτομα 50- 54 ετών (684 ατυχήματα) και σε άτομα 45-49 ετών (637 ατυχήματα).

Ταυτόχρονα, η σημαντικότερη ποσοστιαία μεταβολή των εργατικών ατυχημάτων, κατά τη σύγκριση των ετών 2021 προς 2020, παρατηρήθηκε στις ηλικιακές ομάδες 65 ετών και άνω και 15-19 ετών, ήτοι αύξηση κατά 87% και 64,7% αντίστοιχα. Ως προς την περιφερειακή κατανομή, τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα το 2021 συνέβησαν στην Αττική (1.167), στην Κεντρική Μακεδονία (903) και στην Κρήτη (424), ενώ τα λιγότερα στο Βόρειο Αιγαίο (91) και στη Δυτική Μακεδονία (96).

Τέλος, αναφορικά με τον κλάδο οικονομική δραστηριότητας, το 24,2% των ατυχημάτων του 2021 συνέβησαν στον κλάδο Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου, Επισκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών, ενώ ακολούθησαν τα ατυχήματα στους κλάδους της Μεταποίησης (20,7%) και στις Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (14,6%).