Avax: Νέα CHRO η Κατερίνα Μαντζώρου

Καθήκοντα Chief HR Officer στην Avax Group ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Κατερίνα Μαντζώρου, η οποία μέχρι πρότινος ήταν CHRO στην Public Group.

Η Κ. Μαντζώρου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά και κάτοχος MBA από το University of Leicester, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Global Head of HR Operations UCC and MEV στην Atos, HR Manager First Data Greece & Italy στην First Data Corporation και HRBP Manager στην Toyota Hellas.

ΣΔΑΔΕ: Ποιοι εκλέχθηκαν στο νέο Δ.Σ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στον Ιππικό Όμιλο Αμαρουσίου, η εκλογή του νέου Δ.Σ του ΣΔΑΔΕ. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Σωτήρης Σταματίου, προέβη σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων και εξέφρασε την ικανοποίησή του, θέτοντας και τους στόχους της επόμενης μέρας. Ο ίδιος μάλιστα, αποκάλυψε πως αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που θέτει υποψηφιότητα. Μετά και από τις ομιλίες όλων των υποψηφίων, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία του ΣΔΑΔΕ και την αναγκαιότητα για ενεργή συμμετοχή των μελών του, ακολούθησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του ΣΔΑΔΕ.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας
Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Σωτήρης Σταματίου, Group HR Director του Ιδρύματος Ωνάση και πρόεδρος του Συνδέσμου από το 2016, και ακολούθησαν η Μαρία Κολοκυθά, HR Manager Intersport Greece and Cyprus, HR Manager Trade Statys Greece and Cyprus και μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του ΣΔΑΔΕ, ο Δημήτρης Ρουμελιώτης, HR Manager South Eastern Europe, Timac Agro International, η Ειρήνη Κουφάκη, Country HR Head Siemens, η Δήμητρα Καρακώστα, Vice President People & Culture στην PeopleCert και μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας του ΣΔΑΔΕ, η Λένα Ράικου, HR Development Manager, Heracles Group, a member of Holcim και η Βασιλική Παπακωστοπούλου, Senior HR Manager, Εθνική Τράπεζα, ενώ αναπληρωματικό μέλος αναδείχθηκε η Μαρία Μπαχτσεβάνη, Group HR Coordinator, Entersoft.

Παράρτημα Βορείου Ελλάδος και Ελεγκτική Επιτροπή
Αναφορικά με το Παράρτημα Βορείου Ελλάδος, πρώτη σε ψήφους αναδείχθηκε η Βίλλυ Νούλη, HR Manager, Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, και ακολούθησαν οι Νίκος Μπίρης, Senior Human Resources Business Partner, Hellas Gold και Σοφία Δαβιδοπούλου, Senior Associate, Learning & Development, Apifon. Τέλος, όσον αφορά στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Μαρία – Όλγα Καλογεροπούλου, Head of HR στην Toyota Hellas και Γιώργος Μαγκλάρας, Plant HR Manager στην Corinth Pipeworks. Σημειώνεται πως μετά το πέρας των εκλογών πραγματοποιήθηκε η θερινή εκδήλωση του ΣΔΑΔΕ, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση του νέου ΔΣ.

Δ. Μασούτης: Στα 7,4 χρόνια ο μέρος όρος παραμονής των εργαζομένων του

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό της αλυσίδας super market Μασούτης έδωσε ο Διευθυντής HR της εταιρείας Θωμάς Χρήστου μιλώντας στο powergame.gr.

Σύμφωνα με αυτά, από τους 10.800 ανθρώπους που απασχολούνται στην εταιρεία οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής (διευθυντές/ντριες, πωλητές/τριες, ταμίες & αποθηκάριοι καταστημάτων) είναι περίπου 9.500 άτομα. Τα στοιχεία δείχνουν δε, ότι το 2022 το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά 4,41%, ενώ συνολικά την τελευταία πενταετία αυξήθηκε κατά 42%.

Όσο για τον μέσο χρόνο παραμονής ενός εργαζομένου στην εταιρεία, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι κατά μέσο όρο το 2022 αυτός ο χρόνος ήταν 7,4 χρόνια. Όπως ανέφερε ο Θ. Χρήστου, η εταιρεία αξιοποιεί την τεχνολογία, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της, αλλά και τη διευκόλυνση της εργασίας.

«Διαχρονικά, επενδύουμε σε τεχνολογία και υποδομές και εισάγουμε καινοτομίες σε όλους τους τομείς δράσης μας. Πόσω μάλλον στο δικό μας πεδίο, που αφορά στην εξυπηρέτηση και επικοινωνία των εργαζομένων της εταιρείας μεταξύ τους. Έχουμε ήδη επενδύσει σε τρεις πλατφόρμες επικοινωνίας και εξυπηρέτησης του προσωπικού μας και διαρκώς αναζητούμε τρόπους που θα κάνουν την εργασία μας και την καθημερινότητά μας πιο εύκολη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

We Lead: Bootcamps για γυναίκες με τη συνεργασία της Code.Hub

Το We Lead, ο νέος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη γυναικεία ενδυνάμωση στο χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων που ιδρύθηκε από το Libra Philanthropies, ανακοίνωσε δύο δωρεάν online εκπαιδευτικά προγράμματα σε front-end και back-end development, διάρκειας 15 εβδομάδων (Οκτώβριος 2023 – Φεβρουάριος 2024). Σύμφωνα με τον διοργανωτή, «στόχος του We Lead μέσω των tech bootcamps είναι να συμβάλλει στη μείωση του έμφυλου χάσματος στο χώρο της τεχνολογίας δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν, να αναπτυχθούν και να ηγηθούν».

Τα bootcamps σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την Code.Hub, φορέα εκπαίδευσης, ανάπτυξης και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε επιστήμονες και επαγγελματίες στο χώρο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών.

Απευθύνονται σε γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω με βασικές γνώσεις στους υπολογιστές ή στον προγραμματισμό που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας, θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους ή επιθυμούν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας μετά από μια διακοπή.

Τα προγράμματα front-end και back-end development δίνουν έμφαση σε τεχνολογίες με υψηλή ζήτηση – Java & Spring στο back-end development και HTML, CSS, JavaScript, Angular στο front-end development. Η διάρκεια των bootcamps είναι 15 εβδομάδες, ξεκινούν με το οrientation week κατά τη διάρκεια του οποίου οι ομάδες θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα συνομιλήσουν με tech επαγγελματίες και θα κατανοήσουν καλύτερα το πρόγραμμα, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η τεχνική εκπαίδευση διάρκειας 80 ή 100 ωρών.

Οι συμμετέχουσες θα εργαστούν σε πραγματικά projects, ενώ μέντορες από το χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων θα τους παρέχουν υποστήριξη και καθοδήγηση καθ’όλη τη διάρκεια. Με την ολοκλήρωση των bootcamps οι συμμετέχουσες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και θα ακολουθήσει το career week, με εκπροσώπους εταιρειών που προσλαμβάνουν άμεσα. Η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.