ΑΒ Βασιλόπουλος: Συνεργασία με HR Psychology-Today

Δύο σεμινάρια με αφορμή τους Ευρωπαϊκούς μήνες Διαφορετικότητας και ΛΟΑΤΚΙ+- Υπερηφάνειας πραγματοποίησαν ψυχολόγοι της HR Psychology -Today στους εργαζόμενους της ΑΒ Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας τους.

Ειδικότερα, μέσω των σεμιναρίων «Diversability» και «Φύλο & Ταυτότητες ΛΟΑΤΚΙ+», δημιουργείται ένα πρόσφορο έδαφος ανάλυσης και συζήτησης μιας πληθώρας θεμάτων που αφορούν άμεσα τους εργαζόμενους, όπως οι αναπηρίες στο χώρο εργασίας, τα πλεονεκτήματα της διαφορετικότητας, η συμπεριληπτικότητα καθώς και θέματα φύλου, ταυτότητες φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και διακρίσεων.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε δραστηριότητες εξοικείωσης και εξετάζονται συλλογικά λιγότερο οικείες έννοιες, αλλά κυρίως οι δικές μας συμπεριφορές απέναντι σε άτομα ή ομάδες ατόμων τα οποία θεωρούμε «διαφορετικά».

Στόχος, επομένως, ήταν να προαχθεί ο σεβασμός στη διαφορετικότητα αλλά και η ισότητα μεταξύ των εργαζομένων. Σημειώνεται, τέλος, ότι η συνεργασία της HR Psychology-Today και AB Βασιλόπουλος ξεκίνησε το 2018 και περιλαμβάνει υπηρεσία 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Συνεργασία Sky Express και Lean In Network Greece (Athens)

Σε μία νέα συνεργασία με το Lean In Network Greece (Athens) προχωρά η Sky Express, με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών και την ενίσχυση των επαγγελματικών και προσωπικών δεξιοτήτων τους, μέσω εκπαιδευτικών workshops.

Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται αρχικά σε νέες γυναίκες που ζουν και εργάζονται σε ακριτικές περιοχές και άλλες πόλεις της περιφέρειας, ενώ στη συνέχεια θα αναπτυχθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, με στόχο να καλύψει περισσότερες από 15 πόλεις σε όλη τη χώρα τα επόμενα δύο χρόνια.

Η αρχή γίνεται σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουλίου, στην Αλεξανδρούπολη, με ένα workshop ανάπτυξης της γυναικείας ηγεσίας και θέμα: «Μαζί πετάμε ψηλά».

ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ για τους εργαζομένους του

Εκπαίδευση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ πραγματοποίησε, το Σάββατο 17 Ιουνίου, ο όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του στο Περιστέρι, έχοντας εντάξει τη δια βίου εκπαίδευση στην κουλτούρα του σε σχέση τόσο με τους εργαζομένους του όσο και με τα φαρμακεία του.

Η πρώτη ομάδα εργαζομένων που συμμετείχε ανταποκρίθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, ανοίγοντας έτσι το δρόμο επέκτασης της εν λόγω εκπαίδευσης σε όλο το προσωπικό του ομίλου, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ σημειώνεται πως, με αφορμή αυτή την εκπαίδευση, κάθε εταιρεία του ομίλου εφοδιάστηκε με απινιδωτή.

Επιπρόσθετα, για περισσότερο από ένα μήνα, διεξαγόταν ένας κύκλος εκπαιδεύσεων για τα φαρμακεία Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, με θέμα: «Τα μυστικά επικοινωνίας και εξυπηρέτησης στο φαρμακείο». Στόχος ήταν η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το σύγχρονο φαρμακείο μέσα από την εξατομικευμένη προσέγγιση του πελάτη, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του λόγου και την ενσυναίσθηση.

ΕΥ Ελλάδος: Ο Ηλίας Βυζάς επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών

Η EY Eλλάδος ανακοίνωσε ότι ο Ηλίας Βυζάς αναλαμβάνει επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY στην Ελλάδα, διαδεχόμενος τον Αλέξανδρο Χρηστίδη.

Ο Ηλίας Βυζάς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην ΕΥ το 2007. Από το 2013, διευθύνει το Κέντρο Αριστείας της EY για Data, Analytics & AI, στην Αθήνα, ενώ είναι υπεύθυνος και για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του οργανισμού σε θέματα Data, Analytics & AI στην περιοχή Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA).

Παράλληλα, είναι Επικεφαλής Τεχνολογικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και του Τομέα Προηγμένης Βιομηχανίας και Κινητικότητας (Συμβουλευτικές Υπηρεσίες) της EY στην περιοχή CESA και στην Ελλάδα.

Ο Ηλ. Βυζάς είναι κάτοχος B.Eng. in Mechanical Engineering από το Imperial College του Λονδίνου, κάτοχος M.Sc. in Mechanical Engineering, M.Sc. in Electrical Engineering and Computer Science, και Eng.D. in Mechanical Engineering από το MIT της Βοστώνης, καθώς και κάτοχος Executive MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.