Beiersdorf Hellas: Νέα σειρά παροχών προς τους εργαζομένους της

Η Beiersdorf Hellas προχωράει στην εφαρμογή μιας ανανεωμένης σειράς παροχών για τους εργαζομένους της, με έμφαση στην ιατρική κάλυψη, σε νέο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, σε bonus και σε διατακτικές. Παράλληλα, εξασφάλισε μια νέα σειρά παροχών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων της για well-being, work-life balance, καθώς και work flexibility. Όσον αφορά στον πυλώνα του well-being, πρόκειται για μια σειρά παροχών όπως συνδρομή σε γυμναστήριο, συνεδρίες μασάζ, δωρεάν συνεδρίες σε διατροφολόγο και πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης Employee Assistant Program, διαθέσιμο τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Η εξασφάλιση ισορροπίας μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας λήφθηκε σοβαρά υπόψη από την εταιρεία, ως μια παράμετρος που συνδράμει στην ψυχική υγεία των εργαζομένων της και για την οποία δεσμεύτηκε να λάβει ριζικά μέτρα. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει Early Fridays με το ωράριο να τελειώνει στις 15:00, κάθε Παρασκευή, όλου του χρόνου και κάθε μέρα στη διάρκεια του Αυγούστου, παρέχει επιπλέον μέρες άδειας σε νέους γονείς, καθώς και εκπτώσεις για αγορά προϊόντων Beiersdorf, τριμηνιαία πακέτα προσωπικού και εταιρικό πάρκινγκ. Παράλληλα, η Beiersdorf Hellas κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά το work flexibility υιοθετώντας ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Η εταιρεία προχώρησε στον πλήρη εκσυγχρονισμό των γραφείων της εξασφαλίζοντας ένα ευχάριστο και πλήρως εξοπλισμένο περιβάλλον εργασίας με κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους εργασίας που λειτουργούν ταυτόχρονα σαν ένα μέρος συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών.

Επιπλέον, η εταιρεία εξασφαλίζει ένα περιβάλλον αλληλοκατανόησης, το οποίο δεν περιορίζεται στα φυσικά όρια της εταιρείας, προωθεί την ελεύθερη έκφραση και δηλώνει έμπρακτα την υποστήριξή της στην διαφορετικότητα και συμπερίληψη διαθέτοντας μια ισχυρή Diversity & Inclusion ατζέντα και οργανώνοντας ενημερωτικές καμπάνιες. Στο πλαίσιο αυτό, θεσπίζει ομάδες Diversity & Inclusion, με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και κατ’ επέκταση την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων της.

ΣΔΑΔΕ: Η νέα σύνθεση του νέου Δ.Σ.

Τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του για την τριετία 2023-2026 ανακοίνωσε ο Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ), καθώς και τους τομείς δραστηριοποίησης του κάθε μέλους μετά από την πρώτη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, Πρόεδρος παραμένει ο Σωτήρης Σταματίου, Group HR Director, Ίδρυμα Ωνάση και Αντιπρόεδρος η Μαρία Κολοκυθά, HR Manager, Intersport Ελλάδας & Κύπρου, Ομίλου Fourlis, ενώ τον ρόλο του Γενικού Γραμματέα αναλαμβάνει η Ειρήνη Κουφάκη, Head of People and Organisation (Human Resources) and Corporate Communications, Siemens.

Επιπρόσθετα, Έφορος Οικονομικών αναλαμβάνει ο Δημήτρης Ρουμελιώτης, MSc in HRM, HR Manager South Eastern Europe, Timac Agro International, Έφορος Μορφωτικών η Δήμητρα Καρακώστα, Head of HR, Ομίλου PeopleCert, Έφορος Μελών η Βασιλική (Κέλλυ) Παπακωστοπούλου, Senior HR Manager, Εθνική Τράπεζα και Έφορος Δημοσιότητας η Λένα Ράικου, HR Development Manager, Heracles Group, a member of Holcim, ενώ ως Αναπληρωματικό Μέλος εκλέχθηκε η Μαρία Μπαχτσεβάνη, HR Coordinator, Entersoft.

Αναφορικά με το παράρτημα Βορείου Ελλάδος, καθήκοντα Προέδρου της Διοικούσας επιτροπής αναλαμβάνει η Βασιλική (Βίλλυ) Νούλη, HR Manager Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, ενώ Υπεύθυνη Οικονομικών, Μελών και οργάνωσης ορίστηκε η Σοφία Δαβιδοπούλου, Senior Associate Learning & Development, Apifon και Υπεύθυνος Επιμόρφωσης Δημοσιότητας και εκδηλώσεων ο Νικόλαος Μπίρης, Senior HR Business Partner Hellas Gold.

«Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να ενισχύσουμε το θεσμικό χαρακτήρα του Συνδέσμου μας και την καθιέρωσή του ως κοινωνικού Εταίρου, προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων μέσα από ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες και που θα μας πηγαίνουν πάντα μπροστά! Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που υπηρέτησαν με επιτυχία το προηγούμενο ΔΣ, Μαρία-Όλγα Καλογεροπούλου, Γιώργο Μαγκλάρα και Μαρία- Μυρτώ Πηγαδιώτη, και που παραμένουν δίπλα μας να μας στηρίζουν με την εμπειρία και τις ιδέες τους» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση του ΣΔΑΔΕ.

ΕΑΣΕ/ICAPCRIF CEO Index: Οριακή αύξηση του δείκτη τρέχουσας απασχόλησης

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο δεύτερο τρίμηνο του 2023 παρουσίασε αξιόλογη άνοδο έναντι του προηγούμενου τριμήνου, σύμφωνα με την νέα 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε  δείγμα 2.540 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων από την ΕΑΣΕ σε συνεργασία με την ICAP CRIF. Ο δείκτης τρέχουσας απασχόλησης παρουσίασε οριακή αύξηση στις 119 μονάδες έναντι 118 το προηγούμενο τρίμηνο.

Το ποσοστό των CEOs που δηλώνουν ότι ο αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που διοικούν είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με ένα έτος πριν διαμορφώθηκε σε 47% (έναντι 45% το προηγούμενο τρίμηνο), ποσοστό το οποίο είναι αυξημένο σε 51% για τους CEOs των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Ο δείκτης προσδοκιών απασχόλησης αυξήθηκε στις 157 μονάδες έναντι 152 το προηγούμενο τρίμηνο. Το μερίδιο των CEOs που δηλώνουν ότι η απασχόληση στις εταιρείες που διοικούν θα είναι αυξημένη 1 έτος μετά διαμορφώθηκε σε 48% ποσοστό το οποίο είναι αυξημένο σε 62% για τους CEOs των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Σε άλλα επιμέρους θέματα, επτά στους δέκα CEOs δήλωσαν ότι ο ρυθμός μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις είναι αρκετά ως πολύ ικανοποιητικός. Παράλληλα η πλειοψηφία των CEOs (οκτώ στους δέκα) θεωρεί ότι οι διαταραχές στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα έχουν ομαλοποιηθεί μερικώς. Το  δεύτερο τρίμηνο του 2023 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε άνοδο στις 167 μονάδες έναντι 158 το προηγούμενο τρίμηνο.

Η αύξηση του δείκτη αποτυπώνει την ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της διπλής εκλογικής αναμέτρησης χωρίς πρόσθετες παρατάσεις και την θετική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με παράλληλη βελτίωση των προσδοκιών για το επόμενο διάστημα. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά κατηγορία μεγέθους δείχνει άνοδο του δείκτη σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων κυρίως όμως στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current status Index) παρουσίασε άνοδο στις 160 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών (ΕΑΣΕ-CEO Expectation Index) αυξήθηκε στις 175 μονάδες έναντι 162 το προηγούμενο τρίμηνο.

Working with cancer: Διεθνής καμπάνια για την εξάλειψη του στίγματος του καρκίνου στον εργασιακό χώρο

Στις Κάννες, κορυφαία δημιουργικά στελέχη από τους ομίλους Edelman, IPG, Omnicom, Publicis και WPP ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να παραδώσουν ένα από τα πιο σημαντικά briefs που έχουν παρουσιαστεί στον κλάδο, που αφορά στη δημιουργία ενός προγράμματος που θα μπορούσε να εξαλείψει το στίγμα και την ανασφάλεια του καρκίνου στον εργασιακό χώρο.

Το brief καλεί επαγγελματίες από τον κλάδο της επικοινωνίας και της διαφήμισης, είτε μεμονωμένα, είτε σε ομάδες των δύο ατόμων από ένα ή περισσότερα agencies, να δημιουργήσουν μια καμπάνια που θα λανσαριστεί το 2024, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Θα πρόκειται για μια διεθνή multi- media καμπάνια που θα υποστηριχθεί με 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η διαδικασία θα υποστηριχθεί από τα παγκοσμίου επιπέδου συστήματα αξιολόγησης των Cannes Lions, ενώ η αξιολόγηση θα γίνει από senior creatives και strategy leads των πέντε διαφημιστικών ομίλων, όπως οι Susan Credle (Global Chair & Global Chief Creative Officer, FCB), Chaka Sobhani (Global CCO της Leo Burnett), Luiz Sanches (CCO της BBDO NA), Judy John (Global CCO της Edelman) και Debbi Vandeven (Global CCO της VMLY&R).

Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών λήγει την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου. Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, ενώ ο νικητής θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα. Οι νικητές θα λάβουν επίσης από το Φεστιβάλ ένα εισιτήριο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση των Cannes Lions 2024.