Teleperformance: Διεθνής έρευνα για την ποιότητα εργασιακής εμπειρίας των ανθρώπων της

Η Teleperformance διεξήγαγε ένα μεγάλο project σε παγκόσμιο επίπεδο, προσκαλώντας τους εργαζομένους της να πάρουν μέρος σε έρευνα και να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν στα συναισθήματά τους σχετικά με τις διαδικασίες, τις πρακτικές και την κουλτούρα της εταιρείας, καθώς και τη συνολική εργασιακή τους εμπειρία.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πάνω από 220.000 εργαζόμενοι, 18.000 περισσότεροι σε σχέση με το 2022, αξιολογώντας θετικά τα εργασιακά περιβάλλοντα της Teleperformance, μεταξύ των οποίων και αυτό της Teleperformance Greece. Σε σχέση με τα αποτελέσματα, ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

  • Το 95% των υπαλλήλων της εταιρείας δηλώνει ότι εργάζεται σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον
  • Πάνω από το 92% πιστεύει ότι υπάρχει δίκαιη μεταχείριση για το σύνολο των εργαζομένων, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου και φυλής
  • Το 90% των εργαζομένων αισθάνεται καλοδεχούμενο εντός της εταιρείας
  • Το 82% των εργαζομένων δηλώνει ότι δέχεται υποστήριξη και κατανόηση από τον manager του όποτε χρειαστεί.

Τέλος, για 6η χρονιά, η Teleperformance Greece πιστοποιήθηκε ως «Great Place to Work», ενώ 71 επιπλέον θυγατρικές του ομίλου Teleperformance έλαβαν αυτή την διάκριση για το 2023, 8 περισσότερες σε σύγκριση με τον αριθμό των θυγατρικών που την απέκτησαν το 2022.

Εθνική Ασφαλιστική: Νέα στρατηγική με έμφαση στην κουλτούρα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των εργαζομένων

Tη νέα στρατηγική της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου σε πρώτο πλάνο τίθενται πλέον η κουλτούρα ανάπτυξης, ενδυνάμωσης και αναγνώρισης ανθρώπων, παρουσίασε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική και στον δημοσιογράφο Πλάτωνα Τσούλο, η Προϊσταμένη Συντονιστικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, Ντάλια Τόμπρου.

Όπως ανέφερε, η πελατοκεντρικότητα και η εξωστρέφεια βρίσκονται πλέον στον πυρήνα της λειτουργίας της εταιρείας, με την ψηφιακή τεχνολογία να διαδραματίζει ρόλο κλειδί. «Ο τρόπος που λειτουργούμε εσωτερικά αλλάζει. Υπήρχαν πολλά silos, ενώ πλέον όλοι τρέχουν στην ίδια κατεύθυνση με ένα κοινό όραμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, η Εθνική Ασφαλιστική ανασύνθεσε την εκτελεστική της ομάδα, ενώ έχουν σχεδιαστεί και ήδη υλοποιούνται προσλήψεις για 50 νέες θέσεις εργασίας. Σε αυτές θα προστεθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περίπου 140 νέες προσλήψεις που θα προέρχονται από το δυναμικό των ανθρώπων που γνωρίζουν την Εθνική Ασφαλιστική, καθώς απασχολούνταν μέχρι σήμερα με συμβάσεις έργου μέσω τρίτων εταιρειών.

Τέλος, η Ντ. Τόμπρου αναφέρθηκε και στις σημαντικές παροχές που προσφέρει η εταιρεία στους εργαζομένους της, όπως το φιλικό ωράριο εργασίας, οι επιπλέον άδειες, η κάλυψη εξόδων βρεφονηπιακών, οι διατακτικές σίτισης, τα δώρα παιδιών, οι επιβραβεύσεις για την εισαγωγή παιδιών των εργαζομένων σε πανεπιστήμια, οι προσλήψεις ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.α.

Έρευνα: Οι γονείς ζητούν πρωτοβουλίες για τις ψηφιακές δεξιότητες των παιδιών

Η Ευρώπη θα πρέπει να ενισχύσει τη διδασκαλία ψηφιακών δεξιοτήτων, προκειμένου να εφοδιαστούν καλύτερα τα παιδιά και να περιοριστούν οι περιφερειακές ανισότητες. Αυτό συμπεραίνει η νέα έρευνα του Ιδρύματος Vodafone, που ανατέθηκε στην εταιρεία Ipsos, με δείγμα 10.000 γονείς από 10 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το 85% των γονέων πιστεύει ότι οι προοπτικές καριέρας του παιδιού του εξαρτώνται σημαντικά από τις ψηφιακές δεξιότητες, αλλά μόνο τα τρία τέταρτα (78%) αυτών ανέφερε ότι τα παιδιά έχουν πράγματι πρόσβαση σε ψηφιακά εργαλεία, όπως οι φορητοί υπολογιστές, τα tablets και οι διαδραστικοί πίνακες στην τάξη του σχολείου. Παράλληλα, βάσει της έρευνας, η πρόσβαση σε ψηφιακά εργαλεία στα σχολεία διαφέρει σημαντικά μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Έτσι, οι Βρετανοί, οι Ολλανδοί και οι Πορτογάλοι μαθητές απολαμβάνουν τα υψηλότερα ποσοστά πρόσβασης, τα οποία ανέρχονται σε 87%-88%, ενώ το ποσοστό μειώνεται στο 70% περίπου για τους Ούγγρους, Ιταλούς και Έλληνες μαθητές. Επιπρόσθετα, συνολικά, μόλις λίγα περισσότερα από τα μισά σχολεία προσφέρουν διαδικτυακή διδασκαλία, και μόνο το 59% αυτών παρέχει στους μαθητές συσκευή για εκπαίδευση από το σπίτι, ενώ στην Ιταλία και στην Πορτογαλία, μόνο 2 στους 5 μαθητές έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακή εκπαίδευση που παρέχεται από τα σχολεία τους.

Τέλος, το 73% των γονέων εξήγησε ότι θα στήριζε την υιοθέτηση ευρωπαϊκών προτύπων για τη εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων, ενώ το 85% ισχυρίστηκε ότι η ψηφιακή εκπαίδευση θα έπρεπε να αποτελεί βασικό αντικείμενο στη σχολική ύλη.

ΕΥ: Η επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας, καταλύτης για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα

Την πεποίθηση ότι η καινοτομία μπορεί να αναδειχθεί σε καταλύτη για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα, μοιράστηκε ο Χρήστος Ταραντίλης, Εταίρος και Επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Διοίκησης και Δημοσίου της EY Ελλάδος, από το βήμα της 103ης Συνόδου Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων, στην Καστοριά.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, η δεδομένη χρονική συγκυρία προσφέρεται ως μία «χρυσή ευκαιρία» για τη χώρα, καθώς, για πρώτη φορά, παρατηρείται αύξηση της κινητικότητας των ερευνητών προς την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας, ενώ δημιουργούνται και συνέργειες με εργαλεία της αγοράς. Καταλυτικές είναι οι πρώτες πετυχημένες startups με διεθνή επιτυχία, καθώς και ο ρόλος της Πολιτείας που, μέσα από συστηματική προσπάθεια, λαμβάνει μέτρα ενίσχυσης της σύνδεσης πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων με τις επιχειρήσεις. Έτσι, η αξία του ελληνικού startup οικοσυστήματος αγγίζει πλέον τα €8 δισ., περιλαμβάνοντας πάνω από 500 σοβαρές επιχειρήσεις.

Διερωτώμενος αν αυτό αρκεί, ο Χ. Ταραντίλης εξήγησε ότι «πάντα επιδιώκουμε το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας να επιτύχει ακόμα περισσότερα, γιατί, όπως αναπτυσσόμαστε εμείς, τα αντίστοιχα οικοσυστήματα διεθνώς, αναπτύσσονται επίσης».

Ο ίδιος στη συνέχεια παρέθεσε ορισμένες προτάσεις για τη βελτίωση των μελλοντικών προοπτικών, όπως την αποδέσμευση της έρευνας από το δημόσιο λογιστικό, και χαρακτήρισε κρίσιμη την ανάπτυξη, τη διακράτηση και την προσέλκυση ταλέντου, μέσω της αύξησης των φοιτητών στους τομείς της πληροφορικής και της τεχνολογίας, τη σύνδεση των πανεπιστημίων με τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τη θεσμοθέτηση μίας Startup Visa, για την ταχεία ίδρυση εταιρειών τεχνολογίας που θα απασχολούν προσωπικό στην Ελλάδα.

Τέλος, εξήρε τη σημασία που έχει η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την τεχνολογική καινοτομία και η παροχή κινήτρων για τη δημιουργία νέων ταμείων Venture Capital που ειδικεύονται σε συγκεκριμένους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Αναζητά συμβουλευτική εταιρεία για επιμορφωτικό πρόγραμμα απόκτησης δεξιοτήτων τηλεργασίας

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) προκήρυξε ηλεκτρονικό διαγωνισμό αναζητώντας συμβουλευτική εταιρεία για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών επιχειρησιακής υποστήριξης για το έργο «Συντονισμός, διαχείριση και παρακολούθηση της πράξης», της πράξης με τίτλο «Επιμορφωτικό πρόγραμμα του γενικού πληθυσμού για την απόκτηση δεξιοτήτων τηλεργασίας».

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 218.240 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης και για 11 μήνες.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 28 Ιουλίου, στις 3 το μεσημέρι. Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr. Η ηλεκτρονική και φυσική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στη διεύθυνση της αναθέτουσας στις 3 Αυγούστου, στις 10 το πρωί.

Μοτοδυναμική: Διοργάνωσε Career Day: Workshop στα γραφεία της

Ένα Career Day: Workshop επαγγελματικού προσανατολισμού διοργάνωσε στα κεντρικά γραφεία της στο Μαρούσι η Μοτοδυναμική, σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece, υποδεχόμενη ομάδα νέων.

Το εν λόγω workshop περιλάμβανε παρουσιάσεις από όλες τις διευθύνσεις και τους κλάδους του ομίλου, ατομικές συνεντεύξεις και συμβουλευτική βιογραφικού, αλλά και LinkedIn profile για τους αποφοίτους του Junior Achievement Greece.

«To Career Day ήταν μια υπέροχη εμπειρία, που μας έδωσε την ευκαιρία να διαδράσουμε με επαγγελματίες του πεδίου, οι οποίοι τόσο γενναιόδωρα μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους. Η κουλτούρα της εταιρείας, οι παρουσιάσεις και κυρίως οι συνεντεύξεις ήταν εξαιρετικά χρήσιμα. Ζήσαμε μια αφυπνιστική εμπειρία!» ανέφεραν οι συμμετέχοντες.

Grant Thornton: Η Τζένη Πάνου επικεφαλής του τμήματος Tax Services

of Tax Services. Η ένταξη της στην Grant Thornton αποσκοπεί σύμφωνα με την εταιρεία, στην περαιτέρω ανάδειξη της εξειδίκευσης που διαθέτει όλα αυτά τα χρόνια ο οργανισμός στον τομέα των Φορολογικών Υπηρεσιών.

Tο τμήμα Tax Services της Grant Thornton παρέχει υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και ιδιώτες σε όλα τα θέματα φορολογίας, είτε επί συγκεκριμένων υποθέσεων, είτε στη βάση συνεχούς και σταθερής φορολογικής υποστήριξης.

Η Τζένη Πάνου, ως δικηγόρος με εξειδίκευση στο φορολογικό δίκαιο, έχει παράσχει υπηρεσίες φορολογικού συμβούλου σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και σε ιδιώτες πελάτες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα φορολογικών θεμάτων, ενώ είναι και μέλος της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.