--> 

Κέντρο Δωρεάν Ψυχολογικής Υποστήριξης Εργοδοτών και Εργαζομένων στην Αθήνα

Tο πρώτο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων εγκαινίασαν, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών μαζί με τον Φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία». Το εν λόγω Κέντρο θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν, μετά από ραντεβού, οι επιχειρηματίες-μέλη του ΕΕΑ, οι εργαζόμενοι τους και τα μέλη των οικογενειών τους προκειμένου να λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Αναλυτικότερα, στα εγκαίνια παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, η πρώην υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Ζωή Ράπτη, ο πρόεδρος της ΠΕΨΑΕΕ, Μενέλαος Θεοδωρουλάκης, και ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου, Σωτήρης Κουπίδης.

Το «παρών» έδωσαν επίσης, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αθηναίων, Κατερίνα Γκαγκάκη και Νικόλαος Αβραμίδης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά, Δημήτρης Καρύδης, σύσσωμη η Διοικητική Επιτροπή του ΕΕΑ, καθώς και πλήθος μελών του ΔΣ του Επιμελητηρίου. Σημειώνεται ότι το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο, στην οδό Βύσσης 23 στο Μοναστηράκι.

Συνεργασία InfoPower και Παγκρήτιας Τράπεζας

Tην υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος ωρομέτρησης και επικοινωνίας με το ΠΣ Εργάνη – Ψηφιακή Κάρτα για την Παγκρήτια Τράπεζα ανέλαβε και ολοκλήρωσε η InfoPower.

Ειδικότερα, το σύστημα που εγκαταστάθηκε καλύπτει πλήρως τόσο τη διαχείριση των ωραρίων εργασίας και των αδειών του ανθρώπινου δυναμικού, μέσω της ολοκλήρωσης (integration) με το υφιστάμενο κεντρικό σύστημα διαχείρισης προσωπικού, όσο και τη διαχείριση των παρουσιών (προσέλευσης-αποχώρησης) των εργαζομένων, είτε με χρήση δικτυακών τερματικών ωρομέτρησης, είτε με χρήση Web εφαρμογής στους υπολογιστές των χρηστών για Clock In – Clock Out.

Παράλληλα, γίνεται με αυτοματοποιημένο και εύχρηστο τρόπο η αποστολή όλων των απαραίτητων στοιχείων στην πλατφόρμα του Εργάνη, με χρήση Web Services, ενώ ταυτόχρονα, μία πληθώρα αναφορών και στατιστικών στοιχείων είναι διαθέσιμη στους χρήστες της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού. Σημειώνεται ότι το εν λόγω σύστημα καλύπτει όλα τα σημεία παρουσίας της τράπεζας (διοικητικά κτίρια, καταστήματα) σε όλη την επικράτεια.

Chiesi Hellas: Δράσεις για γυναικεία ενδυνάμωση και σύσφιξη σχέσεων εργαζομένων

Η Chiesi Hellas, για 2η χρονιά, διακρίθηκε στο θεσμό των «Diversity & Inclusion Awards» κατακτώντας τρία βραβεία, δύο χρυσά και ένα ασημένιο. Ειδικότερα, μέλη της Επιτροπής Διαφορετικότητας, Ισότητας και Μη Αποκλεισμού της Chiesi Hellas, που δημιουργήθηκε το 2020, παρέλαβαν τα χρυσά βραβεία στις κατηγορίες “Best empowerment journey for her growth (Coaching & Mentoring)” και ”Optimum team bonding experience & culture”.

Η εταιρεία έλαβε υψηλή αξιολόγηση για τα προγράμματα που σχεδιάζει και εφαρμόζει σχετικά με τη γυναικεία ενδυνάμωση καθώς και για δράσεις που υλοποιεί για τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων και την ενίσχυση της δικτύωσής τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων δράσεων είναι το πρόγραμμα που υποστηρίζει εργαζόμενες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους (Mentoring for her Growth) και το πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες, που έχουν αναγνωριστεί ως ταλέντα, να λάβουν εξατομικευμένη υποστήριξη για την προσωπική τους ανάπτυξη από business coach (Individual coaching path programme).

Επίσης, διαδικτυακές επαφές, όπως οι “CaffeΑsorpresa” και “Mystery coffee”, αλλά και επιβραβεύσεις παρουσία όλων των συναδέλφων, όπως ο θεσμός «Έχεις Γράμμα», σφυρηλατούν ισχυρούς ενδοεταιρικούς δεσμούς. Επιπλέον, η εταιρεία διακρίθηκε με το ασημένιο βραβείο “Best diversity, equity & inclusion culture in pharma” για το σύνολο των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των πρακτικών της αναφορικά με τη συμπερίληψη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη γυναικεία ενδυνάμωση και την ισότητα.

Συγκεκριμένα, η Chiesi Hellas υλοποιεί δράσεις, όπως η διατήρηση μηδενικού έμφυλου μισθολογικού χάσματος, η ενίσχυση των μονογονεϊκών οικογενειών, η μείωση ανισοτήτων σε ευκαιρίες προαγωγής, η ενίσχυση της παροχής ίσων ευκαιριών σε εκπαίδευση και ανάπτυξη προς όλους, ανεξαρτήτως φύλου ή χρόνων προϋπηρεσίας, και η εστίαση σε προσωπικές ανάγκες ατόμων, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Έρευνα: Μόνο το 47% των εργαζομένων καταφέρνει να «αποσυνδεθεί» τελείως στις διακοπές του

Το 87% των εργαζομένων ανέφερε ότι παρουσίασε συμπτώματα burnout τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με το 2023 Pulse of Talent report της Ceridian, το οποίο επισημαίνει πως δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στις διακοπές τους.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω έρευνα έδειξε πως η ευελιξία στον τρόπο εργασίας και η τηλεργασία έχει επιδράσει θετικά σε ό,τι αφορά τις διακοπές των εργαζομένων, με το 74% να απαντά ότι γίνεται πιο εύκολο να πάει διακοπές και το 35% να εξηγεί ότι διαθέτει πλέον την ευελιξία να προγραμματίσει έγκαιρα το ταξίδι του, ενώ ένα 33% υποστήριξε ότι γίνεται πιο εύκολη η συνεννόηση με τους συναδέλφους, ένα 23% ότι υπάρχει η δυνατότητα για πολυήμερες διακοπές και ένα 22% για επίσκεψη σε πιο μακρινούς προορισμούς.

Επιπρόσθετα, το 75% των εργαζομένων τονίζει ότι οι διακοπές βελτιώνουν την ψυχική του υγεία και το 49% τη σωματική του υγεία, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που υπογραμμίζουν πως οι διακοπές βελτιώνουν την παραγωγικότητα κατά την επιστροφή τους (46%) ή το job satisfaction (40%).

Εντούτοις, μόνο το 47% των ατόμων επισημαίνει ότι «αποσυνδέεται» τελείως από την εργασία του, ενώ το 34% υποστηρίζει ότι τα ταξίδια έχουν καταστεί πολύ ακριβά, το 32% ότι δεν μπορεί οικονομικά να πάει διακοπές και το 17% ότι είναι υπερβολικά απασχολημένο για να πάρει άδεια, ενώ ένα 15% εξήγησε πως δεν υπάρχει κάποιος αντικαταστάτης του.