Tράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά η Ακαδημία για Γυναίκες Πρόσφυγες

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσαν την επίσημη έναρξη της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, ενός πρωτοποριακού προγράμματος που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και των ευκαιριών για τις γυναίκες πρόσφυγες μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε στις 20 Απριλίου του 2023, η Ύπατη Αρμοστεία και η Τράπεζα Πειραιώς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας, η οποία αποσκοπεί στην παροχή εξειδικευμένης κατάρτισης και ευκαιριών ανάπτυξης δεξιοτήτων σε γυναίκες πρόσφυγες στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα διευκολύνει την πρόσβαση σε αξιοπρεπή και βιώσιμη απασχόληση στον ακμάζοντα τουριστικό τομέα.

Επιπλέον, θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για παρόμοιες πρωτοβουλίες από άλλους ενδιαφερόμενους φορείς στο μέλλον, μέσω της δημιουργίας ενός εγχειριδίου με πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και συμπεράσματα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας, το οποίο έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία με την Odyssea, καλύπτει μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον τουρισμό, όπως υπηρεσίες φιλοξενίας, εξυπηρέτηση πελατών και εκμάθηση γλωσσών.

Οι συμμετέχουσες θα επωφεληθούν από πρακτική εκπαίδευση, επαγγελματική καθοδήγηση και ευκαιρίες δικτύωσης, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστο Μεγάλου, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία “αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας, προσδίδοντας ιδιαίτερη αξία στο πρόγραμμα Equall για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων”.

Συνεργασία Alumil και Management Force Group

Ένα διήμερο workshop με θέμα την Ηγεσία Ασφάλειας (Safety Leadership) πραγματοποίησε η Alumil σε συνεργασία με την Εταιρεία Συμβούλων Management Force Group, στο οποίο συμμετείχαν ανώτερα στελέχη της εταιρείας. Η εν λόγω πρωτοβουλία ξεκίνησε την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία (28 Απριλίου), κατά την οποία η Management Force Group επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Alumil στη ΒΙ.ΠΕ.

Κιλκίς, μελέτησε την εταιρεία και δημιούργησε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της. Η Ηγεσία Ασφάλειας αποτελεί μία διοικητική προσέγγιση, η οποία δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των εργαζομένων, μέσα από τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών, διαδικασιών και κανονισμών που τη διασφαλίζουν.

Αντίστοιχα, οι Ηγέτες Ασφάλειας είναι επιφορτισμένοι με τη δημιουργία μίας κουλτούρας που προάγει την ασφάλεια στην εργασία και ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να μιλούν ανοιχτά για κινδύνους ή μη ασφαλείς πρακτικές.

«Στην Alumil, είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία και διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που εμπνέει εμπιστοσύνη και κάνει τους ανθρώπους μας να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξή τους, στην οποία βασίζεται η επιτυχία της εταιρείας μας. Και το “κλειδί” για την επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου είναι η διαρκής επένδυση στην εκπαίδευση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

JTI: Υποστηρίζει τη γονεϊκότητα μέσω της πρωτοβουλίας #EqualParents

Τη γονεϊκότητα, ανεξαρτήτως φύλου ή τρόπου απόκτησης παιδιού, υποστηρίζει η JTI, μέσω της πρωτοβουλίας Parental Leave. Πρόκειται για μια πολιτική Γονικής Άδειας, σύμφωνα με την οποία παρέχεται σε όλους τους νέους γονείς άδεια 20 εβδομάδων και που ήδη από το 2021, έχει χρησιμοποιηθεί από το 100% των εργαζομένων που έγιναν γονείς (6 γυναίκες και 11 άνδρες).

Η εν λόγω πολιτική περιλαμβάνει επίσης ευέλικτο ωράριο εργασίας και μία σειρά παροχών, όπως συμμετοχή στα έξοδα των παιδιών πριν την έναρξη των σχολείων καθώς και σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, διοργάνωση Family Days, επέκταση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα προστατευόμενα μέλη χωρίς επιπλέον κόστος κ.ά. Η πρωτοβουλία Parental Leave εντάσσεται στο πρόγραμμα «ομπρέλα» της εταιρείας με τίτλο #EqualParents@JTI Hellas, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της DEI στρατηγικής και στοχεύει στην ίση μεταχείριση των δύο φύλων, ενώ η εταιρεία έχει ιδρύσει και την D&I Committee, η οποία απαριθμεί ήδη από τον πρώτο χρόνο πάνω από το 50% των εργαζομένων.

Επισημαίνεται, τέλος, πως για το εν λόγω πρόγραμμα, η JTI Ελλάς απέσπασε χρυσό βραβείο στα φετινά Diversity & Inclusion Awards. «Η βράβευση της JTI επιβεβαιώνει την εξαιρετική δέσμευσή της για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των εργαζόμενων γονέων. Η εστίασή μας στις πρακτικές γονικής μέριμνας όχι μόνο ωφελεί τους εργαζόμενους, αλλά συμβάλλει επίσης σε ένα πιο περιεκτικό και αρμονικό εργασιακό περιβάλλον συνολικά» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Julie McNamara, διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων & Κουλτούρας της JTI.

Coca-Cola HBC: Νέα People Services Specialist η Κατερίνα Αντζά

Καθήκοντα People Services Specialist στην Coca-Cola HBC ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Κατερίνα Αντζά, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Payroll Specialist στην RSM.

Η Κ. Αντζά είναι Πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πατρών και κάτοχος Master στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Payroll Specialist στην Paliria.